Обсъждане на имотни обяви - 34

• 48 474
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Радика,  казват че имот се гледа   януари, февруари до края на март и ако е прясно ремонтирано не е вашето.
Не  разбирам защо обаче толкова ни плашат обяви на жилище ,което е напълно изтърбушено. Например преди месец тук бе пусната обява за коментиране на  голям апартамент оголен до плочи. За мен това е идеалния вариант. Всичко -на показ. Обаче само аз бях на това мнение. Хората търсят ако има как-обзаведено.
 А разни тапети ,ремонти и мебели  толкова умело прикриват не само влага, а и пукнатини .Влагата може и да се оправи, но някои пукнатини -не.
 Особено подозрителни са ми разни обявени за ремонтирани, но'' ремонта'' е идеално шпакловане на стени и тавани + латекс , но на 50+годишна ел инсталация Flushed Каква е логиката като първата работа на новия собственик ще е ...да разбие всичко за да смени кабелите.Head Band
 Коментирали сме с близки. Казвам им ето това например абсорбатора  не е включен в комин. А те ми казват и какво? Заради такива дреболии няма да купим имота ли?
Оставих ги. По-важно ми е да са щастливи, от колкото аз да съм правата. Мога да общувам с тях и намирисващи на манджи.
  Този котешки стол ще вземе съня на наемодатели, които са склонили за котка Laughing

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:59 от mamamari

# 76
Цитат
Този котешки стол ще вземе съня на наемодатели, които са склонили за котка Laughing
Ааа, наемателите които си имат котка, обикновено навсякъде където се  местят си носят "котешкият стол" или какво там е нарочено за точене на нокти. Проблем ще е, ако наемател тепърва си взема коте и още не си е избрало фаворит за целта. Навремето приятелката ми навсякъде разнасяше една дървена бояджийска  двураменна стълба и не е имало поражения по нищо друго Simple Smile.

# 77
.... За мен това е идеалния вариант. Всичко -на показ. Обаче само аз бях на това мнение. Хората търсят ако има как-обзаведено....
Съгласен съм, старо строителство, по-добре да е на плоча и тухли. Първо спествят се време и пари да се изрине всичко. Второ, виждат се евентуални проблеми. А, който го е страх от ремонти, да си взима обзаведен и да стиска палци да няма скрити дефекти.

# 78
Здравейте, прегледах темата и май не е най-подходящото място за моя проблем, но честно казано не намерих друга. С две думи живея със сина ми в жилище под наем от 11 години. Беше абсолютно празно. Т.е. купувала съм всичко. И сега собственика, който живее в чужбина, ми изпрати линк към обява че продава апартамента и ме моли да пускам хора за оглед. Имам месец да се изнеса. Всичко, което гледам като обяви, е на обзаведени апартаменти. И съм в шок какво да правя с цялото обзавеждане. Как и къде бих могла да търся необзаведен 2-стаен за дългосрочно ползване. Не искам да разпродавам набързо неща, купувани и редени постепенно във времето, защото в тази обстановка си отгледах детето и ми е носталгично сякаш.

# 79
# 80
  • София
Здравейте, прегледах темата и май не е най-подходящото място за моя проблем, но честно казано не намерих друга. С две думи живея със сина ми в жилище под наем от 11 години. Беше абсолютно празно. Т.е. купувала съм всичко. И сега собственика, който живее в чужбина, ми изпрати линк към обява че продава апартамента и ме моли да пускам хора за оглед. Имам месец да се изнеса. Всичко, което гледам като обяви, е на обзаведени апартаменти. И съм в шок какво да правя с цялото обзавеждане. Как и къде бих могла да търся необзаведен 2-стаен за дългосрочно ползване. Не искам да разпродавам набързо неща, купувани и редени постепенно във времето, защото в тази обстановка си отгледах детето и ми е носталгично сякаш.
А да си купите жилището ? Инак голямо местене и пак с години под наем и пак ще ви "изгони" някой накрая Anguished По добре да купите все пак , или това в което живеете или друго , но ваше. Пък наема на банката ще го плащате Wink с преспектива някой ден да сте с изплатено собствено жилище
400 евро за две малки стаи без мебели.... ? хъм.., по- добре да изплащате собствена маломерка

# 81
  • София
А в договора предизвестието 1 месец ли е? И има ли клауза да пускаш хора за огледи? Второто е много ангажиращо.
Иначе на твое място бих пробвала да купя сегашния. Ако не стане бих се разбрала с купувача да преподпишем договора с него и през това време ще си търся нещо за купуване.

# 82
О на това не бих разчитала. Купувачът  може да го иска с други цели.

# 83
  • София
Ядосвам се заради жената. 11 години ще му плащате наем. Като вие сте обзавели жилището от- до. Сега да му пускате за оглед хора, от днес за утре ви го казва? И да се изнесете до 1 месец? Абе нахални хазяи има.
Затова си купете и толкоз... Или преговаряйте с хазяина да го продаде на вас. Frowning1  Ще спести месеци огледи той, ще спести и от брокери....
Да направи отстъпка и да ви изчака да видите там с банките как ще стане... Ай , че се ядосах заради жената.. хоп троп след 11 години , махай се Head Band

# 84
И защо така? Това са бизнес отношения, има си договор и никой не е длъжен на никого с нещо отгоре. И това, че 11 години е живяла там не значи, че онзи и е задължен, а че не се е местила всеки 1, 2 или 3 години, както би могло да е. Тоест тя е на далавера, че е живяла спокойно 11 години.
Но си прав, че докато бяха евтини жилищата щеше да е много по-добре да си беше купила, вече можеше и да е изплатено.

# 85
Жената е наела необзаведен апартамент, какво е виновен собственикът, че сега има нейни мебели и техника.
В идеалния вариант тя ще купи имота, ще спестят комисионни, време, местения, но щом търси отново под наем, вероятно няма такава възможност.

# 86
  • София
Мисля че най-малкото е нахално тя да пуска хора вътре за оглед, че то може 5 -6 души на ден да обикалят ? И то ще й пуска линк с обявата, така я информира ли?

# 87
Собствениците могат по всяко време да поискат жилището да се освободи, без значение колко време е живял човек там. Предизвестието за прекратяване на договор за наем най-често е един месец. В повечето договори има и клауза за огледи по времето на предизвестието.
Жената най-вероятно няма възможност да закупи жилище и не виждам смисъл да се обсъжда как и кога е било по-добре да го направи. Все пак не всеки може да си го позволи, дори докато са били "евтини", а доколкото разбрах тя е сама и с дете.

# 88
Здравейте, аз напълно осъзнавам че ползвайки собственост под наем е съвсем реално един ден да трябва да напуснеш. В правото си е хазайна, за толкова години с него сме запазили добрите отношения, и аз по-скоро приятелски бих се съгласила за огледи. Както и да е, примирих се с това. Въпроса е че, наистина с времето приех жилището като мое и все нещо влагах доколкото мога. Лятото тапети лепих, ново обзавеждане, имам малък кредит. Мога да приложа линк към обявата. Когато ми писа за нея, каза че ако желая аз съм с предимство да го закупя. Но цената е много висока. Приложил е снимки от преди 11 години, сега наоколо се строи и се вдигат блокове за половин година, положението е доста различно. За 2стаен, без тераса, чиста площ около 35 кв. м. цената му е много висока. За закупуване нямам никаква възможност.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b170776457592081&sl … aavtot&f1=1&fe7=1

# 89
На мен двустайните от 50 кв. м. ми се струват малки, какъв е този от цели 35 кв. м...
Разбирам Ви, аз не съм живяла под наем на едно място толкова време, но понякога, създавайки спомени някъде, се обвързваме емоционално с него.
Погледнах обявата, далеч не е сред най-фрапантните според мен, ама аз наскоро видях една за необзаведена панелка с подобна квадратура и цена в Овча Купел 2, тотално изтърбушена, та след това е трудно нещо да ме шашне.
Може да погледнете сред обявите по-горе, които mamamari е постнала (макар че желаният наем на някои от тях ми се струва висок предвид, че е за необзаведено жилище) и Ви пожелавам успех.
Свиква се на ново място, може да е малко трудно в началото, но все пак се свиква.

Общи условия

Активация на акаунт