Деветокласници 2024/2025

• 55 245
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • Немция
Като чета, май повече момичетата са в движение през ваканцията и не им виждат очите от хойкане. Grinning
Нашите момчета са плътно с нас, докато сме в България, програмата е разнообразна и пълна с доста срещи.
Краят на ваканцията е скоро, другата сряда са на училище.
Входни, изходни тестове нямат. Като цяло ученето е по-различно в сравнение с български училища.

Desive, и какво казват алерголозите, от къде иде проблемът?
С моите две деца се сблъсках с различни тип алергии, затова и си правя изводите, че щом е целогодишна алергията, бих заподозряла домашния прах и по-точно алергия към животинките, които се въдят в него.
Малкото ми дете е и с такава алергия, спи със специални завивки за матрак, калъфка за възглавница и завивка и мисля, че е в пъти по-добре от преди.

Hope for Two, на какви игри по карти участва твоя син, стана ми интересно?

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 00:14 от Бибит

# 556
BoeL, моят си е също с алергия, но от много време и ми е болна тема. От нищо не минава напълно. Носът или е запушен или тече. Направо се радвайте, ако е от животното, че може да го махнете. При нас е целогодишен алерген и ни се реве и на двамата. Трима алерголози минахме и ефект никакъв.
При нас целогодишно запушеният нос е от прахоляка в града, вече и аз го усещам. Като е на планина/море, даже и в друг град да е рязко намаля кихането, даже почти забравя да киха Simple Smile, което целогодишно я съпровожда, за да си отпуши носа. Спасението ѝ някой ден ще е да смени града. По-лошото е, че явно заради мръсотията и прахоляка и атопичният дерматит (диагностициран като студова алергия) не се контролира както беше преди и въпреки че положението не е като в 7. клас, когато явно скрити нерви го обостриха до кръв, все пак не изчезна напълно това лято и останаха два малки участъка на ръцете, които ние си забелязваме, и през летните месеци, а почти не си е била в града от юли Sad
Ама то при нас не се живее, не остана улица неразкопана, няма булевард, който да не е потънал в прахоляк. Сутрин като излезеш и се чудиш да не е паднала мъгла. Превърнаха града в строителна площадка.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 10:49 от AsitaNew

# 557

Hope for Two, на какви игри по карти участва твоя син, стана ми интересно?

https://hobbygamesbg.com/product/16973/151-bulk-karti-one-piece-card-game.html

Току що виждам в описанието, че пише че е игра за интелигентност Simple Smile Направо хипер интелигентен ще стане Simple Smile

# 558
  • Немция
Hope for Two, благодаря за информацията.

И малкото ми дете с алергия към домашен прах се разкиха сериозно, когато бяхме сега на гости при баба му. Улицата до нея беше в ремонт, ужасен прахоляк беше.
Климатиците също могат да допринесат за изостряне на алергии, поради въртене на прахови частици във въздуха.

На планина при височина над 1000 метра праховите частици и полените рязко намаляват, за алергични хора е рай.

# 559
  • ВАРНА
за инфо за Варна - в Сиела са заредили тетрадки.
Вчера напазарувахме стабилно. Много предмети тази година, много нещо. Не може ли да ги върнем да повторят осми клас Simple Smile Нали търся всякакви начини за олекотяване на раницата и се зарадвах, че имаше един точно определен вид тетрадки (black and white, голям формат, 80л, изключително леки). Не ги поддържат налични през учебната година Sad
Ще се върнем непосредствено преди началото на учебната година и приоритетите ще са съвсем други - маникюр, фризьор, козметик Sunglasses Поне тази задача с тетрадките да е отметната.

# 560
  • София
Много добре си върви ваканцията при нас, изобщо не искам да помислям за тръгването на училище и качването пак на рутинната въртележка. Наборът отметна няколко морета, сега му предстои спортен лагер. Нещо не му се тренира хич напоследък и си говорим по въпроса.
От задължителната литература нищо не е прочел, няма и да го карам. Точно тази ми беше безкрайно отегчителна и на мен навремето, а него ще го откаже от четенето завинаги.
Входни нива няма да търся, достатъчно голям е да се оправя сам. Има и абонамент за уча.се, така че е улеснен максимално.

# 561
  • Немция
На моя набор днес му почна учебната година(Германия). Smile
Не знам за каква въртележка иде реч, но намирам за добре да са ангажирани, да имат някакъв ритъм през деня. Дългата лятна ваканция не е плюс, според мен(но имат 2 седмици есенна ваканция).
Да допълня, че момчето ми не е от тези, които тръгват на лагери през ваканцията, освен това е интроверт, приятелства много не го вълнуват и на моменти прекалява с телефон, компютри (без късно вечер и нощем).

Списъци с четене на задължителни книги нямат, както и други училищни задачи.
Ваканцията е за разпускане - но тя е кратка.
Синът си набеляза по свое желание 3 книги през ваканцията, четеше, когато имаше спокойствие за това и резултатът е, че прочете доброволно една книга изцяло. При втората е към края й и много го била грабнала според думите му.
Първата част на тази поредица я четоха към училището, това е нова литература, има и филм към него- гледаха и филмът за финал в училище. Тъй като романът му стана интересен, реши сам да прочете и втория том.
Но наборът по принцип чете с удоволствие- особено преди да открие телефонът. Grin До 10-11-12 годишен беше голяма читанка.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 11:19 от Бибит

# 562
Бибит, може ли да споделиш книгата, която го е впечатлила?

# 563
  • Немция
Кориандър25, книгите са на немски, не знам дали ги има на български.
Вероятно ще ви шокирам, тъй като четивото е психо, романът на български е "Игрите на глада" на Suzanne Collins. Die Tribute von Panem.
Вторият том му се сторил даже по-интересен от първия.

Първата книга(пак е на немски), която си беше избрал е пътешественическа, дневник на експедицията, която прекосила през 19-ти век пеша Западните Щати по поречието на Мисисипи, прекосявайки Rocky Mountains.
Западните Щати са му тръпка, без да е ходил дотам, заради това и изборът му. Grinning

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 11:48 от Бибит

# 564
Тези "Игри на глада" ги гледаха преди няколко години май. Бяха хит по кината, ако са същите, за които си мисля.

# 565
  • Немция
Същите са.

# 566
  • ВАРНА
А в бг училище Мадам Бовари, Дядо Горио ... Как да четат с желание и интерес, как?

Предполагам знаете, че всички тийнове спят по много. Но днес разбрах и колко дълбоко могат да спят. Имаме сот и преди обяд се наложи да сменят нещо по системата. Алармата се включи за тест два-три пъти. Детето не мръдна. Не-мръд-на. Още спи.

# 567
  • София
И моите си ползват ваканцията по предназначение, мисълта за наближаващото училище ги депресира. Joy През юли минаха един интензивен Аво бел, ежедневни двукратно тренировки, 2 състезания във Варна, сега сме на море, предстои и спортен лагер в Белмекен. Младежът рисува, но то си му е тръпка и ако не го прави му липсва. Девойката каза, че в последните 5 дни на ваканцията ще преговаря в уча се по полузабравените предмети, които предстоят в двойна доза в 9.клас. Задължителна литература не са пипнали.

# 568
  • Немция
Те и моите не скачат от щастие, че са на училище вече Smile.

Моят тийн не спи така дълбоко, нито дълго, но забелязвам повече физически мързел в сравнение с преди 2 години например.
Който го влече спортът, е добре. Наборът не е спортен тип, ходи на тенис, колкото за кеф. А, да, ходи и с колело до училище, в едната посока са около 3 км, това му харесва.
Често прави големи преходи с колело, по свое желание.

# 569
И при моята девойка сматах, че я е налегнал тийн мързела, ама...
Една такава вяла, баааавна, мрънкава, бледа и сънлива... Оказа се с анемия, много ниски желязо и феритин и вит.Д на долна граница след 10дни планина+10дни море... Сега гостува на баба и дядо, та почнахме само за желязото препарати, след седмица си я прибирам и почвам и вит.Д.
Бори книгите с мъка. Прочете си първо по английски, каквото трябваше. На морето допревеждах превода на Евгени Онегин... ами да бяха издали нов превод, този е правен 60те-70те години, изпълнен с напрактика непреведени цели строфи и пълен с русизми. Не стига, че се разлиставаше книгата нон стоп за "бележки на автора", "бележки на преводача", "бележки на редактора", а аз допревеждах непознатите русизми и коригирах некоригирани правописни грешки. Много досадно беше и за двете ни, да ѝ го бях прочела в оригинал с превод "в ефир" от мен или баща ѝ, щеше да ни е значително по-приятно и забавно.
В момента се мъчат взаимно с "Мадам Бовари" Smiling Imp във времето, в което успява да се откъсне от двамата малки братовчеди, залепени за кака Wink
Вчера обяснявах по телефона логическа "рачешка" задача, че тя да може да я обясни на второкласничката, смяяяяяях!

Общи условия

Активация на акаунт