Деветокласници 2024/2025

• 55 237
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Моя е на курс в Германия Simple Smile
Ходи с колело до метрото, сменя метро по няколко пъти, яде като невиждаЛ германска храна. Вурстчета, шницели, предсели, кайершмарт и какво ли още не Simple Smile Шпетцето било страхотно, аз не съм знаела как да го правя.

Вчера му звъни от центъра да ми разкаже нещо и че се качва ан метрото. Знам колко време му трябва да се прибере и му звъня да вида дали е стигнал. Той ми вика, оооаз сменявах на една спирка че нещо ремонтират, абе немска му работа Simple Smile
Предожили му да го преместят в ново B2 , от вчера нищим въпроса. Викам му не се напъвай да не вземеш всички нива за две седмици. Книга взе на български - не я е чел. Тези на немски са си у дома.

Не змам какво мисли за наближаващото училище, ама мен лично не ми се почва!

# 571
  • Немция
Hope for Two, уау, много самостоятелно и смело дете имаш!
Това си е баш училище - училището на живота.

# 572
Точно за предстоящите часове по БЕЛ въобще не ми се мисли. Така де, чака си ги с нетърпение, но ...
Дочете си зарязана преди 4 години книга ("Властелинът на пръстените") и останалото е движение и маратон от сериали.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 16:23 от рони

# 573
  • София
"Игрите на глада" са му любима поредица. След нея прочете и "Дивергенти", тя е пак в този стил. Сега се чудя какво да му препоръчам, за да му е интересно и да чете.

# 574
  • Някъде там...
Моите изкараха едно море, бяхме малко при баба и дядо, а едната беше и на планина с братовчедка си за седмица, другата е на спортен лагер на Белмекен за 3 седмици. Пада голям сън и търкаляне вкъщи като цяло. Висят по телефоните предимно, едната рисува на таблета.
Задължителната литература не върви особено, едната уж е прочела 3 книги, другата 1. Имат домашно по математика от 200 задачи, още не е готово. Един брой решава от сборници по математика, събира се от време на време със съученици да създават видеоигри, преговори малко по немски. Другият брой го е ударил през просото и не знам как ще наваксва, като никакво време не остава покрай спорта. Двете заедно преговориха html набързо, малко С++ си обясняваха една на друга, но това беше през юли, после им мина ентусиазма.

# 575
Като гледам сега четат всякакви фентъзи книги, каквито намерят в библиотеката ( построиха нова, луксозна близо до баба им). Задачи за лятото няма. На английски се чете чат пат и малко немски се учи. Още малко и ще се започне учебната година. Сън не пада до 10 часа, защото е много горещо и сутрин човек може да се разходи

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 11:25 от malinkap

# 576
На нашата девойка доста добре ѝ се получава ваканцията. През юли имахме семейно море, след това беше две седмици на езиков лагер в чужбина. От време на време излиза с приятелки, мързелува умерено, но много се радвам, че започна тренировки в една зала и три пъти седмично ходи на спорт. За четенето - направила си е график, определено не чете с кеф, но ги бута. Има и домашно по математика, което много ѝ се иска да бойкотира, но подозирам, че ще се напъне последните дни. Тя си движи нещата, така че тя си решава какво и дали ще преговаря.

# 577
Моята прочете това лято някаква нова поредица като първата книга  е Наръчник за убийства за добри момичета. Каза, че била много интересна и до последно има обрати. В момента компанията около нея я четат. Преди това пък ми препоръчваше Момичето, което изпи луната. Задължителната литература ѝ омръзна и май Дядо Горио ще се чете през годината. Сега трябвало да си дочете книгата на немски, че е някъде по средата и май с нея смята, че  преговорила по немски. Имала план да преговаря от началото на септември по разказвателните, че била забравила всичко, ама до тогава наваксва с нейни си неща.

# 578
При нашата продължава тоталната ваканция, макар че днес й се наложи да свърши малко домакинска работа, а преди малко взе и брат си от градина. Обещала е утре да прочисти детската от излишни вещи, да видим.

# 579
Аз да попитам, следите ли децата си?
Имат ли още родителски контрол на телефона?
А чете ли им чатовете?
А банковите им карти вързани ли са към вашите?

Набора няма родителски контрол на телефона от 7 клас. Тогава ходи почти цяла година с телефон с копчета. Видяхме, че е отговорен, че се обажда и когато получи нов телефон след НВО изобщо не повдигнахме въпроса. Голяма част от приятелите му все още имат.
Не му навлизаме в личното пространство в чатове. Понякога настоявам да прочета някой чат, но го правя пред него.
Разбрах от две приятелки този месец, че четат старателно чатовете. Сигурно има защо.
В седмокласната тема, тече дискусия как предпочитат да виждат банкирането на децата и да имат контрол върху него.
Ние нямаме достъп до неговото банкиране. Получава по 50 лева на седмица, харчи ги както той реши. Понякога събира за някакъв турнир, понякога всичко харчи за ядене. Понякога си плаща по-скъп фризьор или картата за фитнес.

# 580
И на двата въпроса - не.

# 581
Чатове не следя, ограничения за телефона също няма.Единствено следя локацията ѝ. Вечерния ѝ час е 22.00 лятото и все я мисля докато се прибере. Като цяло споделя, едва ли всичко, но мисля че е повече от колкото аз едно време съм споделяла. Обаче го прави когато тя си реши,понякога е "социалната ми батерия е паднала, не ми се говори".
Има карта на Револют, към сметката на баща си и на Пощенска към моя сметка.Мога да следя движение, въпреки че не виждам нужда, отговорна и пестелива е моята мома. Удобно ми е иначе , мога при нужда да изпратя на момента пари, ако и се налага. 50лв са и нейните джобни, харчи както намери за добре, от тях си плаща и маникюр, защото аз отказвам 😂.

# 582
  • Някъде там...
Не. Родителския контрол изключихме като станаха на 13. След НВО купихме нови телефони и има моменти, в които прекаляват, но са без инсталиран контрол.
Чатове не чета, това си е навлизане в личното пространство. Банкови карти нямат. Кеш даваме джобните, имат и парички от баба и дядо за харчене.

# 583
И на двата въпроса - не.

Също не.

# 584
  • София
Нямат родителски контрол на телефоните, банковите им сметки също не виждам. Да чета чатове ми се вижда много грубо навлизане в личното пространство, не съм го правила, надявам се да не ми се наложи. Единственото, което имам е да виждам локация и това вероятно скоро няма да се промени, защото младежът е доста разсеян, все не чува, не връща обаждане.

Общи условия

Активация на акаунт