Деветокласници 2024/2025

• 54 801
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Видин
Тъй! Мина моето момче днес на снимка на гръбнака и пише, че е нискостепенна сколиоза. Сравнявайки снимката от днес и тази от преди 3 години има видимо подобрение, може би действително фитнеса да е помогнал. Ще се свържа със стария му треньор, за да обсъдим какво да премахне или добави в упражненията, които прави. И ще трябва да се правят и вкъщи колкото и да не му се иска...
При нас никой нищо не казва за учебници (или поне наборът не е разбрал, но той не се интересува какво се пише по групите им), аз тайнички се надявам тези по английски също да са безплатни, защото миналата година бяха около 150 лв ако не се лъжа. И при бъдещия осмокласник няма инфо, нито родителка среща, нищ все още. Но има време. Моите деца никога повече няма да бъдат втора смяна, което хем е добре, хем не. Ще си ходят вече пеша, на 15-20 минути са им училищата. Вече няма да го играя такси освен в кофти време или сибирски студ SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 676
  • София
Аз получих вече няколко съобщения за родителска среща в Школо от старата учебна година.

# 677
Сега като има дата за изборите, дали няма министърът да приложи миналогодишния сценарий и да промени приемливата в момента есенна ваканция... Тъкмо да си резервират хората по една малка почивка 31.10-03.11, само за да чуят, че 28.10, понеделник е новата дата на "ваканция". Money
А по отношение на недоразумението 3.01 като учебен ден - мисля, че ще се промени. Я на училищно ниво, я със заповед от МОН. Миналата учебна година дадоха 2.05 като почивен, нали помните. Да видим, де.
Начална родителска среща -  и нашето училище не е пуснало съобщение за такава все още, дори за осмокласниците. Леко напрежение, но всичко е нормално. Fearful

# 678
Сега като има дата за изборите, дали няма министърът да приложи миналогодишния сценарий и да промени приемливата в момента есенна ваканция... Тъкмо да си резервират хората по една малка почивка 31.10-03.11, само за да чуят, че 28.10, понеделник е новата дата на "ваканция". Money
А по отношение на недоразумението 3.01 като учебен ден - мисля, че ще се промени. Я на училищно ниво, я със заповед от МОН. Миналата учебна година дадоха 2.05 като почивен, нали помните. Да видим, де.
Начална родителска среща -  и нашето училище не е пуснало съобщение за такава все още, дори за осмокласниците. Леко напрежение, но всичко е нормално. Fearful

Нищо чудно да има още промени.

# 679
  • София
При нас няма информация за нищо. Поне в Школо, не съм търсила по други канали.

Знаете ли дали на 17.09 ще се учи в София? Мисля, че преди не учеха, имаше там някакви активности, но последният път май беше учебен? А има записан час за зъболекар точно тогава, не ми се почват 15те дни от самото начало...

# 680
Май само в началния курс имаха някакъв присъствен неучебен ден Rolling Eyes Даже май нямам спомен за наборката, а за баткото... след това все си е бил учебен Thinking
Чак пък толкова да не съм запомнила да почиват през един ден от началото на учебната година, заради празника на София, не ми се вярва...
Да не е било конкретно училище да почива?

# 681
  • София
Не знам, не помня. Просто в представите ми 17.09 е неучебен. В случая би ми било удобно. Simple Smile

# 682
Удобно ще е за големите, малките ще се чудим какво да ги правим. Simple Smile

# 683
  • София
По сайтовете на учлищата масово вече има качени списъци за родителски срещи. Аз получих в Школо съобщение - в старата учебна година, новата още не е налята. Сдобих се вече с пет родителски срещи, че имаме и седмокласничка, та школата й прави по отделно за МАТ и за БЕЛ. Добре, че имам някакво останало вино още, още не е започнала учебната година, а веселбата се стартира... Айде да са живи и здрави децата, па и ние покрай тях!

# 684
Ами при нас няма и не очаквам да има.
Комуникацията тече с учениците, каква бележка да занесат за стипендия, каква за здравно- профилактични.
За 9 клас, не виждам смисъл от РС преди 15 септември. Предполагам, че началото на октомври ще организират нещо, въпреки че при моето ще са изцяло с нови учители и би ми било интересно да се запозная с тях.

# 685
  • ВАРНА
Вчера пристигнаха част от учебниците вкъщи. 13 е новото 11 Simple Smile Учебниците по 11 от предметите са 13 (учебникът по история е от две части, по химия - също). Липсващите учебници ще се получат на първия учебен ден. Щото, нали, да не си помислите, че предметите са толкова малко Simple Smile Не бих искала да съм на мястото на този, който ще прави опит за опис на раздаденото вчера. Хаос е било, разбира се.
Само учителите по математика и информатика остават същите. Всичко друго е или чисто ново за гимназията, или до тук не са преподавали на дъщеря ми. Род.среща ще има през октомври.

# 686
Нашата родителска среща е другата седмица. Децата нови ли учебници получиха или втора -трета употреба? Помня, че до пети клас включително 2009-ти набор бяха по нова програма , от шести до осми си бяха като предишните, даже ние по-голямата част от учебниците миналата година взехме от дете от горния набор. Интересно сега дали ще са по същата програма като миналогодишните деветокласници или ще има промени.

# 687
Прасунчо, за клас с РИЧЕ ли са разделили учебниците (много добре е)? Или са се сетили, че ИИЧЕ раницата може да тежи по-малко? При нашите сега явно се чака първо да се избере постоянен директор и леко е затишие. Учебници пъвата седмица-две няма да им трябват, доколкото ще трябва да им мине бърз преговор за входните нива.  Помагалата са им основно "учителят ще ви каже". Видях, че при големите са им върнали профил биология, но ще им стискам палци да не им се падне да им преподава някой, който е за СМГ Алиекспрес.

# 688
Тъй като имам по-голямо дете в същата гимназия, със същия език, се оказа, че учебниците за 9кл. са идентични с тези от преди 2г., когато съм ги купувала и си отлежават в кашони. Дори по основния език съвпадат издателствата. / Защото наблюдавам, че там всяка година сменят системите, по които учат./

# 689
  • ВАРНА
Учебниците са топли, парят, чисто нови Simple Smile

рони, дъщеря ми е ИИЧЕ. Учебниците по ист са 9 клас ИИЧЕ, първа и втора част; по химия : на единия - 8 клас, първа част ИИЧЕ, а на другия - 9 клас, втора част ИИЧЕ.
СМГ Алиекспрес - жестоко попадение Heart До тук имам опасения за две от учителките на дъщеря ми, че са точно от клона МГ Алиекспрес. Дано не се окажа права.

Общи условия

Активация на акаунт