Деветокласници 2024/2025

• 54 760
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Предположих, че е заради това раздерянето на учебниците. Те са едни същи, но за РИЧЕ са за всеки от класовете, а при ИИЧЕ ги обединяват.
Тази програма е "нова", откакто нашите минаха към нея в първи клас, а заедно с тях не ми се смята в кой клас са били големите, които бяха абитуриенти миналата година.
Удобно ще е за големите, малките ще се чудим какво да ги правим. Simple Smile
то защото образованието ни е на принципа на социален патронаж и бейби ситър, е на това изключително дередже.

# 691
Нямам такива очаквания ама пък и обратния принцип, да ни пасват ваканциите  за всякакви екскурзийки, няколко дни моренце или ски, също не ми е ок.

# 692
При теб може и шега да е това, но  масовият родител на малки ученици иска да иска.
На тези набори вече положението им е толкова ни риба, ни щука, че все по-малко ще се интересуват от нашите организации. 
Така де, покрай графиците за ваканции и почивни дни, някак незабелязано излезе и график за състезанията. Хората гениално са заложили още на областен кръг да се сложат в един и същи ден най-масовите олимпиади.

# 693
  • София
Рони, където е публикуван графикът? Тази година си имам четвъртокласничка, кандидат МГ, и ще трябва да се съобразяваме и с програмата на състезанията...

# 694
На сайта на мон.
Онзи ден, оглеждайки на този на руо за нов директор, видях препратката им.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 18:38 от рони

# 695
От набор 2003 са по новата програма от 8ми клас... студенти 3ти курс вече. Всичко ново се купуваше, а помощ за осмоклансици нямаше.
Моята девойка е РИЧЕ, та всички учебници миналата година купувахме нови или втора употреба, само един съвпадна с баткото, а и го пазех... Сега няма какво да ги правим, стоят за преговор и за архив.
Ще им раздават нови учебници, училищните библиотеки няма да изкупуват втора употреба  Sunglasses Та нашите трябва да пазят чистички, да не ползват следващите зелници Joy

# 696
Да, на нас ни казаха, че ако децата върнат зелници, трябва да купим нови вместо тях.

# 697
Не съм запозната и да попитам, а за ученици с изцяло електронни учебници? Важи ли безплатно предоставяне? Така работи нашето училище.

# 698
  • София
Здравейте, здравно профилактичната карта от личния лекар дали ще е задължителна и тази година? Някакси ми се иска да си го спестя това ходене до личния лекар и висене за, в нашия случай, проформа преглед.

# 699
Здравейте, здравно профилактичната карта от личния лекар дали ще е задължителна и тази година? Някакси ми се иска да си го спестя това ходене до личния лекар и висене за, в нашия случай, проформа преглед.
Предполагам че, да!
До тук сме я представяли всяка година, не виждам смисъл сега да изчезне от изискванията.

# 700
Това нещо си го взе преди месец. Подсетих и баща ѝ да си мине годишната профилактика преди лудницата за бележки.

# 701
  • София
Нашата ЛЛ препоръчва да се взимат през август. Миналата година покрай зора с класиранията, след четвърто и записването, се изключих малко..Остана за септември и беше лудница. Успях след 15.09. да взема картите на децата.

# 702

Задължителна е. Докато детето е ученик. Срока за предаване е 30/09.

# 703
Задължителна е, но като не я занесе, нищо няма да стане, само сестрата може да врънчи, когато ù направят проверка, но никакви други последици няма да има. Случвало ми се е и с двете деца да не занесем този лист или да го занесем с голямо закъснение, примерно през март. В гимназията пък съвсем не ги следят толкова, случвало се е да вземем здравна карта от лл, но така и да се занесе в училище, а да я намеря най-случайно намачкана измежду други хартии.
А се е случвало да ни изгубят здравната картата и да кажат, че не сме занесли. Така че, като взема този велик документ, в който пише ръст и тегло, си го снимам. За тази година имаме, защото го водих на лекар заради боледуване и лл се сети да издаде.

# 704
Не знаех, че няма последици. Но си представям как ще се чувствам аз или още повече детето ми когато я искат.

Общи условия

Активация на акаунт