Деветокласници 2024/2025

• 55 162
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
И при нас не ходят, но не съм чула и да е забранено. В старото училище беше забранено, веднъж една майка доведе дъщеря си, че нямало на кой да я остави и класната заведе детето в съседната стая и му пусна телевизора, не го допусна до срещата. И аз не виждам смисъл от такива срещи. Иначе учителите наистина избягват да говорят пред всички за конкретно дете, особено, ако е оплакване, да го похвалят може. Нашата класна ни е дала телефона и е казала, ако има нещо да й звъним, аз съм звъняла няколко пъти и е била много отзивчива, така, че ако ме интересува нещо, знам, че винаги мога да я питам. И тя ми е звъняла, веднъж когато щерката й изглеждала болна, а тя не искала да ми се обади, че била добре. Пратила я беше е къщи и до няколко часа наистина се разболя, права беше.

# 106
Не бих нарекла полезно и приятно присъствието на децата на протоколно събитие, каквото е РС. 
По време на онлайн обучението си задоволиха любопитството да видят какво толкова правят възрастните. Няма харектер на тиймбилдинг.

# 107
Ние приключихме с родителските срещи до завършването ако няма някакви драми в училище. Стига толкова за ново училище. В прогимназията ходих веднъж аз, първата в 5 клас. Миналата година, дъщерята попита дали най-после някой от нас няма да отиде на родителска среща. Отговорих й, че информацията в Школо и липсата на проблеми в училище, не налагат това да загубим 2 часа на родителска среща, за да слушаме бланкетни разкази на учителите и шантави въпроси от родители.

# 108
  • Сливен
И при нас родителските срещи са без деца. Не се посочват имена, освен за похвали. Обикновено след приключване има възможност за индивидуален разговор. Първата среща беше по-дълга, следващата беше по-малко от час. Не отсъствам без основателна причина, но и като цяло в повечето случаи досега учителите са се стремяли да са стегнати и да не ни губят времето. Не виждам как могат да направят индивидуални родителски срещи в държавно училище, не знам каква е бройката ученици и хорариума на учителите в частните. Но пък при желание има достатъчно възможности за комуникация  школо, вайбър...

# 109
  • Немция
Не виждам как могат да направят индивидуални родителски срещи в държавно училище, не знам каква е бройката ученици и хорариума на учителите в частните.
Може, може, измислено е вече, въпрос на организация.
Става дума за държавните училища в Германия - всеки срок има 2 дни в 2 поредни седмици, в които чрез онлайн система се записваш за 2 учителя максимално на ден, следобедно време, когато няма занятия.
Имаш  максимално 7 минути Grin за разговор при учител.
За всички класове в училището се отнася.

На родителските им срещи отделни ученици не се обсъждат - нито за хубаво, нито за лошо.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 11:04 от Бибит

# 110
В България всички учители имат часове за консултации и родителите могат да говорят с тях, ако искат.

# 111
  • Немция
В България всички учители имат часове за консултации и родителите могат да говорят с тях, ако искат.
Това го има също и в немските училища, но при конкретен проблем.

# 112

Часовете за консултация НЕ са родителски срещи. Те са приемно време за текущи въпроси.

В училището където бяхме до скоро има един следобяд за родителска среща за няколко випуска от по 4 класа. Всеки учител сяда в една стая и родителите имат определен час за среща. Имаше изчакване, но за един следобяд успяваш да говориш персонално с всички учители.

# 113
  • Немция
В училището където бяхме до скоро има един следобяд за родителска среща за няколко випуска от по 4 класа. Всеки учител сяда в една стая и родителите имат определен час за среща. Имаше изчакване, но за един следобяд успяваш да говориш персонално с всички учители.
Да, нещо подобно е и при нас.
Но тъй като са повече ученици, няма как да се срещнеш с всички учители.
Обикновено единият е класният, другите трима по избор.
Може да минеш и без класен учител, всъщност е по желание, но класният обобщава, има оценки от всички останали предмети.
Някои родители отиват само при класния или заместник класния.

# 114
В предишното училище на дъщеря ми опитаха индивидуални РС. Нямаше никаква организация и беше ужасно. Не знам как им хрумна, че родителите ще чакат, за да говорят с учителя без да има предварително запазено време или нещо подобно. Никаква ефективност нямаше от тези РС и след 2. такава прекратиха тази практика и се върнаха на обичайните РС, при които ако искаш да говориш нещо конкретно с учителя или той с теб, излизаш извън стаята. В сегашното училище на предишната РС (малко преди завършване на срока), учителите обикаляха родителите в класната стая и казваха набързо впечатленията си за конкретно дете. Родителите нямаха проблем по този начин да се случват нещата, хем не е на всеослушание, хем не съвсем. С тези електронни дневници и канали за комуникация може да се мине и без РС за мен лично, но все още ходя.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 12:59 от AsitaNew

# 115
Здравейте, някой знае ли какво се случи с предложението учениците да могат да отсъстват от училище до 15 дни по семейни причини?

# 116
Тече срок за мотивирани (или там каквито и да са) становища. До 5ти март е, ако правилно съм запомнила.

# 117
  • София
Учителите/синдикатите са против...

# 118
  • София
На мен вчера ми казаха,че щели да ги намалят дните, нямало да са 15.

# 119
Синдикатите искат да бъдат 14 дни, по седем на срок, от които само два да може да са по здравословни причини, а останалите с предварително уведомяване на класния ръководител , да не може обаче да се ползват всичко накуп … пълна глупост. Много го е страх чиновника да не загуби властта си, а нас родителите да обявят за врагове - минимална намеса в образователния процес да сме имали

Общи условия

Активация на акаунт