Деветокласници 2024/2025

• 54 834
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • Немция
Решението 3 януари, петък, да е учебен ден е наистина странно решение.

Моите ученици, да не се повтарям пак къде, са на 6 януари на училище.
Планът се знае с години напред.
Хубаво е тези от МОН да се научат да планират по-отдалеч. Grinning

# 646
Любимите ми титани. С всяка изминала година все повече се радвам, че детето ми не е в седми клас. Не знам как точно си мислят това важно НВО да се проведе в нормален учебен ден за училището. Защото експериментът им с десети клас миналата година бил успешен.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 20:40 от рони

# 647
  • ВАРНА
Е, не. мон са просто завършени ид..ти. С чий акъл дните за нво 7 клас да учебни. Чудя се дали да сядам и разглеждам дните на ваканциите или да си планирам както аз си знам.

# 648
Аз лично не виждам как Испанската и 129-то, които делят една сграда, ще успеят да организират НВО и учебен процес. Цялата Испанска(без 8 клас) втория срок са първа смяна.

Малоумници.

# 649
И при нас са две училища в една сграда, ЕГ и МГ. Обзалагам се, че ще търпят промени тези почивни/учебни дни или поне се надявам на някаква остатъчна капка монска разумност, знаейки, че последното е оксиморон.

# 650
Дори и 8ми клас от 01.06 ги обръщат първа смяна, та съвсем всички са първа смяна в Испанската по време на НВО.
Проформа ще са тези ученби дни, с по 20мин часове...

# 651
То не е само шума... Нали има правила кога се влиза в сградата и кога може да се напуска... свободни стаи за разпределяне на децата... Ако са учебни дни в училища със седми клас, то трябва да са с някакво "шеметно" учебно време или "присъствен неучебен ден" или "неприсъствен учебен ден" (обърках се вече) за ходене в музеи, на поход в планината с класния или спортен празник в парка...
Ноооо, най-хитовото си остава 03.01. петък Close Титани на мисълта! Да не го бяха давали тоя 31.10., ако този един ден им е проблем.

# 652
  • Немция
Нищо чудно по време на НВО-то да има еднодневни екскурзии с класовете този ден.
Възможно е да дадат работа вкъщи със задачи по всеки предмет тип хоум скуулинг. Така правят при моите ученици например при матури.
Тоест има варианти различни.

# 653
Нищо чудно по време на НВО-то да има еднодневни екскурзии с класовете този ден.
Възможно е да дадат работа вкъщи със задачи по всеки предмет тип хоум скуулинг. Така правят при моите ученици например при матури.
Тоест има варианти различни.
Няма различни варианти. Учителите са квестори (изключват тези по предмета, върху който е НВО) и ги разпращат в чужди училища.  Вие не знам как гласувате при избори, но ние ходим в прилежащото ни квартално училище, което от петък по някое време го затварят и в понеделник не е готово, за да проведе учебен процес.

# 654
Аз не виждам на 03.01 кой ще отиде на училище, сградите ще бъдат като фризери след 10 дена ваканция.

# 655
E то е повече от ясно, че в 9 клас никой няма да отиде в петък 03.01 на училище.
Но пък е опция за родителите на малки деца, които няма кой да ги гледа.
Пък и МОН са дали възможно най-много дни за учене. Всяко училище има право на 2 дни в годината по избор да са неучебни, общината също.
Та ще се наредят нещата.
Добре че отделиха пролетната от Великден, че тая глупост ми беше в повече.

# 656
  • ВАРНА
Бибит, варианти има, но мисъл няма.
От цялото гледане на календара вчера, нагласих едно пътуване до Рим за края на м.май Simple Smile
Следващата седмица може би вече ще се знае кой ще е класен и пълния комплект учители. Дъщеря ми не се вълнува особено. Аз съм стигнала до етапа, в който нищо да не очаквам. Ако ме/ни изненадат приятно - ок. Ако ли пък не - пак ок. Но се чудя колко още ще ми издържи непукизма и ще питам учителката им по математика дали отново ще разчита (както в седми клас) на "частните педагози" да ѝ свършат една част от работата.

# 657
  • София
Здравейте! На мен ми се иска да споделя и изкоментираме нещо. Наборчето е много слаб - около 45 кг, на височина над 175 вече. Хапва си детето, не е злояд, просто генът му е такъв. Баща му беше същия, макар преди няколко години да успя да стане 80 кг, на височина 186 см. Мисълта ми е, че е болезнено слаб и съответно се прегърбва докато ходи. Явно не му е удобно да ходи прав като струна. Постоянно правя забележки, но...
Същият скакалец имам и аз, само че и злояд Simple Smile Дебнах цял шести и седми клас, защото порасна много изведнъж, а килограмите си стояха, водих на ортопед - ок си била. Е да,ама не- от година бори два вида гръбначни изкривявания. Има тема във форума по въпроса, мога да дам координати на лично, както и отзиви от личен опит. Според мен е добре да го прегледа ортопед и да направи снимка на цял гръб, ако прецени че има нещо, при вас може да не се прави, в цяла Сф май са само три местата все още. След това ако има нужда могат да ви изготвят специална програма за гърба. За съжаление при такива високи и слаби хора само с плуване не става. Иначе моята плува от първи клас всяка седмица по два или три пъти, но файда за гърба няма/ше. Относно учебниците - при нас още в осми клас бяха всичките предмети, но при нея има шкафчета в училището, понякога си снима разни неща с телефона, за да не носи учебника, други ги отваря в ел вариант. Изградила си е схема някаква, защото не бива да носи тежко, като тежкото е всичко над пет кг. Иначе добра мускулатура става и с атлетиката също, ако имате при вас опитайте. На нея й казаха, че фитнеса не е за препоръчване. А, да, и висенето на телефона много допринася за прегърбената стойка и главата напред.
МОН постигат нови висини, за съжаление очаквани.
 Надявам се учителите , без един, който взеха за проба и се оказа тотал щета,  да са същите, защото са компетентни и се стараят да ги овардят за преписване, пък и детето ги харесва, даже най- строгите най- много. Иначе лятото освен училищните домашни по мат, бел и език друго не е пипвала, както се полага за една лятна ваканция.

# 658
Така се решават нещата. Кардинално. https://www.nenovinite.com/ne/neuka/mon-otmeni-vakanciite-za-idn … -samo-sled-izbori

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 11:00 от рони

# 659
Притесних се, ама като видях неновини се успокоих, че в този Абсурдистан всичко е възможно

Общи условия

Активация на акаунт