Любители на кучета - 140

• 29 985
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Взех Берга хранейки я предишните стопани два пъти на ден и до сега това си е така. Само количеството се увееееллииичччааавааа с възрастта Laughing

# 646
  • Бургас
Училище, в което кучето ходи само, за мен няма грам ефект.
Кучето слуша този, който прекарва време с него. Ако стопанинът не е на училището заедно с кучето, файда йок. Певицата Тони Димитрова и тя си беше пращала кучката на училище (живее близо до нас и я срещаме в парка отвреме-навреме). Дала 400 лева, ама тя пак не слуша.
Реа
Скрит текст:
Като бяхме ученички, най-добрата ми приятелка имаше куче, приличащо на немска овчарка, но с брада. Постригваше й брадата, да не срами породата. Кучето си имаше и "банков влог" в буркан - събираше ги само за нейни нужди. "На Джина парите" Simple Smile Понякога вземахме назаем от Джина да пушим цигари Simple Smile Успокоявахме се с мисълта, че Джина си плаща за постригването на брадата

# 647
Кучетата могат в общия случай да стискат толкова часа, на колкото месеци са. Та 7-месечно куче може и да издържи повече от 7ч, но е по-добре графикът на извеждане да е съобразен с нуждите му.

Иначе и на запад ползват строг нашийник често. Живея в Белгия и не е като да не срещам кучета със строг нашийник. Но и масово около нас кучетата са зле възпитани, особено малки и средни породи. И освен това почистват след кучетата по-малко и от нас в България. И това в красиво, зелено, подредено и поддържано предградие, при наличие на безплатни пликчета. Случвало се е лелки да ме гледат накриво, защото двете им кучета нападнаха Вълчан, той пък взе, че не ги подмина този път, а се обърна да ги чака. Joy Аз на тяхно място щях да потъна от срам и щях да се спъна да си прибера кучетата, ама хора всякакви.

Хич не се вълнувам аз вече върви ли наред, не върви ли. Като робот е с много команди, но наред до петата ми върви, само ако е заплашен от пердашка (тънка дълга респектираща пръчка) Joy Обича да върви на 5м. от нас и видимо не му е комфортно с нашето темпо. Но и той е куче - тип холерик. Стига ми, че е добре социализиран с хора и животни и изпълнителен за обичайните необходими команди. Имаме си набор от циркови номера за респектиране на минувачи.

Имайте предвид, че след една възраст (около 1-1.5г) много кучета губят интерес от лакомства и тренировки навън, та обучението става трудно към невъзможно. Та роботи се възпитават горе-долу до тогава.

# 648
  • Варна
Ох, има един дебил, който ми е съсед и е с два померана и едно кане. Магарето е без повод, без намордник и днес за малко да стане беля. Едва сварих да вляза във входа с Бориса и кучетата. Мисля да подам жалба.

# 649
Винаги когато разхождам Рокото, се притеснявам от кучета пуснати ей така. Ами все пак животно е, колкото и да си го познаваш и да му имаш доверие, за мен пак не е правилно.Роки като беше по-малък, редовно биваше ошамарван най-вече от йоркита 😀Сега не ги харесва особено, не зная поради каква причина 😁Диването не ме слуша особено. Много интересно, че винаги когато излизаме първо скача като на пружина.Гризе си повода.Зъби ми се, без да ме хапе или напада, и може би след 10 мин, вече е кротясал и културен. От страни погледнато си представям каква картинка сме 😀Ужас! Скоро едно улично куче се опита да нападне Рокото, за щастие не успя. Мъжо се развика, аз бях отсреща и само видях как се засили и към мъжовият крак, и към Роко. Размина се цялата работа, но си е стресиращо.

# 650
Аз също хич не обичам свободно пуснати кучета тичащи към нас, големината няма значение, ако не ги познавам си имам едно на ум. Също и като видя някое малко дете да води куче гледам да се разминаваме по отдалече, заради сигурността на всички. Много е сладко дете с куче, но трябва и детето и кучето да са научени как да реагират на други кучета.

# 651
Тук-Мюнхен ,има правило/ спазва се от всички/-видиш ли куче на каишка задължително връзваш своето.Иначе всички ходят свободни и слушащи ...Само наша Лори и осиновени от съседна Румъния са с поводи...през повечето време...

# 652
За честоти и продължителността на разходките моето мнение е, че са според кучето както атлетите: едни са спринтьори, а други са маратонци. Тежък, едър и мускулест маратонец не сте виждали 🤣
Същото е и с кучетата за мен - едри, масивни, неособено активни кучета - по чести, но по-кратки разходки. Спортни, атлетични, активни кучета - продължителни разходки по-нарядко.

# 653
Добър вечер!
Днес си имам рожденичка. Става на 1 година! Обичам я, надявам се да е взаимно!

Играчките - подаръци!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 15:28 от Реа

# 654
  • sf
Ехеее, Берга, да си жива и здрава! Много играчки и лакомства да получаваш! 🍀🐾

# 655
  • София
Честита да е рожденичката! Все такава взаимна любов да има помежду ви!

# 656
Честит празник, Берга Poultry Leg
Бъди здрава, щурава и не изправяй толкова много косите на майка си Grinning

# 657
Честита първа годинка на моята любимка от темата, Берга! Много лакомства да получава и да е здрава и палава!

# 658
  • Mediterraneo
Здрава да е Берга!

# 659
  • под тепетата
Честита годинка, Берга! Да си здравичка, лудетино! Прекрасни сте, Реа! Приличаш на артистка!

Общи условия

Активация на акаунт