Любители на кучета - 140

• 30 086
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Тони всичко ще е наред. Силни прегръдки и целувки от нас.
Абе печелят си ветеринарите от хапчета, пипети и тн. Ние когато ходихме до вета след като взехме Съни. След нас влезнаха 2 момчета и докато чакахме да ни надпишат паспорта те почнаха да поръчват хапчета дай за кучетата в двора/всеки с по 2-3/, я дай и за котките/ 10тина/ вътрешно, външно, шампоани и всеки си направи сметка за по 100-150лв/минимум/ само 2мата за 10мин. Малко са хората, които знаят и поръчват през интернет, повечето отиват при ветеринар да им даде.
Аз на Съни й давам всеки месец Милпразон само януари пропуснах трябваше на 24ти да й дам ама какво се замотах та й дадох чак на 8 февруари. Надявам се тези 14 дни да не са проблем.

# 391
На кучо и котьо даваме обезпаразитяващи таблети за външно и вътрешно, но те важат за два месеца. Не давам всеки месец.

# 392
  • Варна
не сме вкъщи все още, но ММ води Буба като ми носи багажи, та поне да свиква със смесена миризма на Тони и бебе Simple Smile. Нещата май тръгнаха на добре и дано така задържат, за да може другата седмица да се приберем.

Vanne, така е, може би печелят от препродажба, не го помислих това; мислих за производството. Но живеем във времена, когато всеки може сам да си кули онлайн - колко пък да изкарват от хапчета? А и аз лично вярвам, че има нужда от редовно обезпаразитяване.
Ще чакаме, а вие ще се приберете - "нашето" момче е юнак и вероятно иска да отпусне още малко време на мама да може спокойно да си се гушкат, а докторките да се грижат за това. Пък и таткото и Буба да си отспят преди голямото нощно будуване през първите месеци.People Family Animal Dog2

Ние даваме на нашите Нексгард Спектра за буби и разни гадове - всеки месец, но направихме зимна пауза през януари. Все пак те си живеят на двора и винаги има опасност. Засега сме доволни - преди дни един кърлеж лазеше по лапата на Рая след разходка. Дано ги опазим и тази година!!!

# 393
Предния кавалерин обезпразитявах със Симпарика трио всеки месец. Той ми правеше алергични дерматити от бълхи и за това не пропусках. Кастиел е още малък за симпарика, но и него ще си го обезпаразитявам редовно, че пък котанка ми прави някакви странни като алергични реакции от пастичката за обезпаразитяване, а хапчетата ги повръща. Докторите са на мнение, че щом не излиза и щом кучо се обезпаризятява редовно, не е фатално нея да не я мъча също.

# 394
  • Варна
😳😳😳 как така от развъдника съветват да къпете кучето веднъж месечно?! Не ми разбирай погрешно, но посъветвай се с други разбиращи от породата. Кучето е Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол нали? Ежедневното ресане с няколко вида четки е напълно достатъчно. Къпането на кучето независимо от расата е според необходимостта, не се препоръчва по-често от 3 месеца. Дори 1-2 пъти годишно е напълно достатъчно. Съвсем добронамерено моят съвет е ако е нужно да попиташ в някой клуб или федерация на шпаньоли. Всеки месец е убийствено и за кожата и за козината.

За къпането обикновено човешкият нос е този, който изисква баня за кучето. Иначе кучето не се нуждае от баня освен ако не се е въргаляло в изпражнения, кал или да е належащо. Ако козината се разресва добре това е достатъчно да се поддържа чиста и лъскава. Честотата на ресане зависи от дължината на козината и дали има подкосъм. Малките дългокосмести наистина имат нужда от често ресане и евентуално често къпане, но доберман не бих къпала често. Къпането - колкото може по-малко, толкова често, колкото се налага. Разресването е много полезно защото стимулира циркулацията на кръвта и подпомага образуването на себум, което прави козината лъскава. Ако е много мръсно кучето обливане с душ е достатъчно или ако лапите са кални след разходка. При къпането е важно и кърпата, с която се подсушава и да не излиза докато не е напълно сухо освен в горещи дни.
Наскоро четох препоръките на груумиг салон. Та те препоръчват дребните породи да се къпят на 2-4 седмици. За мен това е престъпно направо само защото това е услуга, от която те печелят. Да не говорим, че някои предлагат подстригвания за породи, които изобщо не трябва да се подстригват. Такава търговия е в днешно време, че човек не знае на кога да се довери.

Много се извинявам, но в качеството си на каква така категорично се изказвате с твърдения, които са безумни??
Ако си къпете кучето с веро или с шампоан за 2 лева, па макар и кучешки, да, сигурно ще е убийство за козината му, но за последните десетилетия козметиката е многократно подобрена и напълно безопасна. Не може така да генерализирате нито по отношение на къпането, нито по отношение на кучетата, защото от куче до куче има един свят разлика. Има шампоани по 5 лева в Кауфланд, има и по 400 лева професионални, с които работим в салоните.
Аз съм грумър с опит, дипломиран кинолог, преминала съм обучение, положила съм държавни изпити. Позволете ми да знам по темата, с която си изкарвам хляба, повече от вас.
Преди и аз не разбирах, и аз мислех като вас, но вече съм информирана и образована по темата. То не е и нужно човек да е грумър, за да разбира. Има толкова много общодостъпна и безплатна информация. Закостеняло е да живеем с разбирания отпреди 20 години! Още повече както вече казах - днешната козметика няма нищо общо с тази от едно време!
И преди да сте ме обвинили, че говоря така, за да печеля, ще побързам да ви опровергая, че нямам абсолютно никаква финансова изгода да ви лъжа вас или който и да е от клиентите ми. Графикът ни е пълен 2 месеца напред и работим предимно с кучета дългогодишни клиенти, които посещават салона някои от повече от 10 години и никоя кожа не е "умряла" от козметиката ни. Трудно вкарваме нови клиенти, още по-малко пък само за къпане. Консултираме клиентите си напълно безплатно как могат да свършат това сами у дома. Козметика не продаваме. Можем само да препоръчаме каква е подходяща за козината на тяхното куче и да им обясним от къде да си я закупят, ако искат.
Редовно имаме клиенти, които искат да им подстрижем късо кучето, но за много видове козина това е опасно и винаги отказваме и обясняваме защо.
Ако във вашата глава всичко, което висчки правят, е бизнес, то това си е ваш проблем.

Честотата на къпане зависи не само от породата на кучето, но и от състоянието на козината му, от начина му на живот и от грижите, които стопаните полагат ежедневно вкъщи. Но независимо от интервала между две къпания, сушенето задължително трябва да е със сешоар. Кучето трябва да бъде 100% сухо, без грам влага. Дори лятото не трябва да се оставя да изсъхне само, защото тази влажна среда е благоприятна за гъби и други кожни инфекции, а при дългокосместите кучета е гаранция, че козината ще се заплете.

п.п. Гледам обмисляте варненска среща. С удоволствие бих се опитала да дойда ако е през уикенда.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 20:21 от Didi168

# 395
Много се радвам, че се включихте с този коментар. Дори потвърдихте някои написани от мен неща като: според необходимостта, че сушенето е много важно, че има породи, които не се подстригват. Особено ми допадна частта, за наличието на много информация в днешно време. Ще се радвам да ми посочите, кои от написаните неща от мен са безумни. Благодаря.

# 396
  • Варна
Направо ги подчертах в цитата, за да не разтягам нови чаршафи.
Ресането разрезва, но не чисти и дори перфектно да си разресвате кучето в продължение на 5 месеца, то в някакъв момент ще бъде разресано, но всичко друго, но не и чисто.
Най-големият проблем, с който се сблъскваме на работа, е неправилното ресане на дългокосместите кучета. Стопаните решат само отгоре отгоре. Козината видимо изглежда сресана и пухкава и те дори не подозират какви възли има отдолу. Ежедневно се сблъскваме с жестоко заплетени кучета, чиято кожа не може да диша и е спарена до безобразие. Не всяко заплитане подлежи на разплитане. Не и по хуманен начин. И се стига до бръснене на кучето и до рев на стопаните. Не защото кучето им е възпалено и е живяло в дискомфорт с месеци, а защото няма да е пухкаво следващите месец - два...
А при породите, които не бива да се бръснат... там вече става много много сложно и всеки път разплитаме по малко. Все пак не можем да скубем кучето с часове...
Има си техника на ресане и всеки път я демонстрираме напълно безплатно на стопаните. Винаги сме готови да съдействаме с информация и съвети. Има и много клипчета в интернет с указания стъпка по стъпка. Но просто много хора не се интересуват. Вчера обяснявах на една дама как да сресва и докато демонстрирах върху кучето ѝ какво да прави вкъщи, тя изобщо не гледаше.

# 397
  • Бургас
Didi, не знаех, че си грумър Simple Smile Заради имотните теми реших, че си счетоводител Simple Smile Много ти се радвам. Много хубава професия!
Добре, че има пухкави кучета и йоркита, че ако чакате на нас, дето се къпем в калните локви и с един парцал сме готови сресани, ще умрете от глад:)

# 398
  • Варна
О, не си съвсем далеч от истината. Grinning Имам дипломи и за финансист, и за мърчандайзър, работила съм и други, различни професии, но в последствие се преквалифицирах. Simple Smile Работим с всякакви кучета, не само пухчета и йоркита. Такива като твоето също ни посещават, просто по-рядко. При тях освен банята няма подстригване и прически, но за сметка на това има сваляне на мъртъв подкосъм, за което пак си има техника и специални инструменти и козметика.  Има рязане на нокти, почистване на уши, почистване на зъби...

# 399
Didi168 много полезна информация. Да приемем, че собственика се справя добре с ресането, при това положение какъв е твоят професионален съвет? Колко често да се къпе кучето?
Като съобразим разбира се, че след измиване на себума на него му трябва време да се възстанови напълно, премахваме водонепромукаемостта на козината, съответно тя вече не е изолация.

# 400
  • Бургас
Нямаме нокти. Търкаме ги в асфалта, никога не е имала дълги нокти. Ушите също чистя сама - няма честа необходимост, а подкосъма свалям с фурминатор, но признавам, че не съм много редовна. Само в сезона на космопада. 
Не съм имала дългокосместо куче, наистина големи грижи.

# 401
  • Варна
...
Честотата на къпане зависи не само от породата на кучето, но и от състоянието на козината му, от начина му на живот и от грижите, които стопаните полагат ежедневно вкъщи....
Вече отговорих на този въпрос. Мога да конктеризирам само ако дойдеш с кучето в салона ми и го пипна.
Дори да ми кажеш конкретна порода - например пудел, пак зависи. Въпреки че всички пудели са от типа обемни козини, от пудел до пудел може да има голяма разлика.

Ако кучето е работно и лови патици, плува в реката или се навира в лисичи дупки, вече можем да говорим за функцията на непромокаемостта на козината. Там нещата са съвсем различни, в сравнение с куче - компаньон, което живее в апартамент и спи в леглото ни.
А съвременната и професионална козметика (казвам козметика, защото не е само един шампоан, а цяла серия с балсами, маски и други продукти, които се подбират индивидуално за всяко куче) е безопасна за кожата, себумът, козината, очите и всичко останало по кучето. Само в ушната мида не трябва да влиза, но не само тя, а и самата вода.

Нямаме нокти. Търкаме ги в асфалта, никога не е имала дълги нокти. Ушите също чистя сама - няма честа необходимост, а подкосъма свалям с фурминатор, но признавам, че не съм много редовна. Само в сезона на космопада.  
Не съм имала дългокосместо куче, наистина големи грижи.

Така е. Но повечето от модерните напоследък породи са именно такива. Хората се влюбват от пръв поглед в някоя снимка в интернет или от кратка среща с такова куче в парка и веднага си взимат и те, без да прочетат и два реда в интернет за породата. Много често не могат да се справят сами. Не говоря само за типа козина. Преди няколко страници имаше пост на дама, която търсеше съвет за взимането на померан за 4 годишната си дъщетя. Това са толкова крехки и чупливи кучета! Могат да си извадят става само от слизане от по-висок тротоар. Не си представям как малко дете ще дърпа и бута померанче по цял ден. Отделно често се среща при тази порода отключването на агресия в някакъв момент.

п.п. На работа също ползваме фурминатор, който смъква някаква козина. После във ваната пада повече козина. А най-много козина пада по време на сушенето. Салонът изглежда като след турнадо като приключим.

п.п. 2

Това е една от снимките, които обичам да показвам, когато някой ми каже, че късокосместите кучета нямат нужда от груминг. Това е преди къпането - само 1/5 от цялата мъртва козина, която пада по време на цялата процедура.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 22:17 от Didi168

# 402
  • sf
Didi, къде се намира салона?

# 403
  • Варна
Във Варна.

# 404
  • sf
Ех, жалко, ако беше в София, щях да доведа Нейо на разкрасяване.

Общи условия

Активация на акаунт