ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 791
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз бях твърдо решена да се включа в 21-дневното предизвикателство на Катина. Но тук виждам доста негативни мнения за нея. Мисля, че в затворена група би ми било по-лесно, а и с готови сметнати рецепти. Но пък, ако са грешни, май няма много смисъл. Дано темата тук стане по-активна.

# 451
Аз съм се включвала два пъти. Не ми се виждат грешни рецептите, но не ми бяха особено вкусни и приятни.

Днес започнах, малко малко ми идва храната, може би в началото ще увелича блоковете.
Закуска 2 блока - палачинка от овесени ядки с яйце и шунка, плюс ябълка за баланс на В.

Обяд- 3 блока Пилешки кюфтета и булгур с домати.

Следобед 2 блока скир с боровинки и ядки.

Вечеря ше е пъстърва със сладки картофи и салата. Може би ще е за 4 блока.

# 452
Портокалкова, излишно е просто. И бонус не съвсем точните рецепти, се обезсмисля съвсем. Има страшно много информация в и-нет, една-две групи във фсбк също са доста полезни.
Направи един пазар и започвай. По някое време сама ще вземеш да си мислиш и "нагаждаш" рецепти.

# 453
При Катина сигурно има и нормални рецепти,негативите са по скоро срещу комерсионалстта и.
Колкото до режимите и изготвя един и същи на всички,няма как жена работеща на комп и такава в магазин по цял ден на крак да се хранят с едно и също.Опитва се да изкара лесни пари,без да вложи нищо реално.Впечатленията са ми от другите момичета от групата,които са и се довери.
Лично аз съм споделяла за мен,сайта и групата във фейса ми бяха гида,не е ядрена наука,звучи объркано и досадно с това теглене,но след седмица две всичко се изяснява и става много по лесно.

# 454
Аз бях негативно настроена към Катина но си преосмислих мнението. В крайна сметка не прави нишо лошо, популяризира метода, печели пари- да, но който иска също мобе да го направи. В никакъв случай не бих казала, че са лесни пари, дори само снимането и оформянето на рецептите изисква усилия. Иначе да, и без нея може. Нищо особено не е

# 455
  • София
Някой спомена 21-дневно предизвикателство на Катина, та си помислих дали не можем да си организираме свое? Може да бъде за по-кратък период (две седмици например), но да е само в зелената Зона?
Мисля, че би било много мотивиращо за участниците, а споделените менюта ще са  полезни за всички 😊

# 456
На мен ми е трудно да съм в зелена зона, защото въглехидратите ми се струват в големи количества и не мога да  изяждам порциите. Споделяла съм  преди, че нямам за сваляне кг, затова си хапвам от всичко. Иначе е хубава идеята за наше предизвикателство и бих следяла с интерес.

За утре съм си приготвила:
Закуска: 2 Б ябълкови тиганици /вдъхновени от рецепта в сайта на Катина/
Обяд : 3 Б Салата от печени чушки, чери домати, лимец, извара, сварено яйце, пуешка  шунка, маслини + 1 мандарина.

# 457
  • Пловдив
Ох, на мен тия многокомпонентни рецепти ме отказват...то доде набавиш всичко и...

# 458
Ако имаш предвид моят обяд - да , така изброено изглежда страшен миш-маш, но в действителност е рецепта тип "Кот Има". Joy
Трудно се сглобява порция само с един протеин или един въглехидрат, според мен, защото количеството става много. Особено на въглехидрата, ако не говорим за сварени картофи, боб, царевица...
Аз си готвя много типични бг манджи, крем супи и общо взето се храня сравнително по-разнообразно от преди. Винаги правя количество за 2 хранения поне, защото си нося храна на работа.

# 459
  • Пловдив
Супер, аз не мога да сглобявам и смятам. Трудно ми е да измислям съчетанията, м да...

# 460
Приключих и аз с приготвянето на кутийките за утре. Мм и този път с ентусиазъм се включи, дори идеята беше по-скоро негова, предния път издържа около две седмици. Grinning
Този път чете, пита повече, дано те е пак от ден до пладне.
Относно предизвикателствата, добра идея е. Едно време правиха подобни мотивиращи състезания във форума на сайта, следях инкогнито. Като минус отчитам това, че иска много писане при отчета, съответно и време.
Мисти, аз имам купени едни лепенки(като за цени в магазин) и на всяка храна, която използвам, залепям по едно такова с грамажите за блока. Лесен начин е, когато всичко е надписато, а не смяташ всеки път.
Намален протеин изолат и еритритол поръчах днес от fitness1.bg

# 461
Аз си пишех с маркер директно на опаковката също грамажите за блок в началото.Харесва ми идеята и на мен,не знам обаче дали ще има желаещи.Аз съм на 70-80% в зелена,но за две седмици ще се пробвам.
Ето го днешното меню,някой ако иска ще дам и грамажите.
Скрит текст:
Закуска 4 ББ
Овесени ядки с протеин,прясно мляко,ябълка и черен шоколад.
Обяд 3ББ
Свинско с кисело зеле+допълнително кисели краставички,домашни без захар,киви.
Вечеря 4ББ
Миш маш
За утре само закуската съм измислила(две принцеси с яйце и сирене,хляб живена.),че до обяд съм на работа само,като си дойда ще хапна каквото има из хладилника,най вероятно пилешко филе със зеленчуци(имам гриловани направени и една крем супа от децата,ще добавя плод или салата).
Вечерята ще са спагети,за мен с извара и домашна лютеница без захар.

# 462
На мен ми харесва идеята за предизвикателство. Исках да се пробвам за зелена зона точно заради големите количества , но пък идеята да хвърлям сума ти жълтъци не ми се нрави.
Аз нямам време да готвя всеки ден и през почивните си правя солена и сладка закуска за седмицата, както и едно основно и ям него няколко дни.
Вчера и днес:
З: по 1 блок солени тарталети с кисели краставички и ябълков кекс
О; запеканка от броколи
СЗ: същото като З
В: моцарела, филе, маслини, киви, портокал и мандарина

# 463
За днес:
З: принцеси с пуешка кайма / една филия на хляб Симид от лидл е 2 блока, разрязвам ги на две на машината за колбаси/
О: за мен - крем супа от червена леща с пилешко филе на грил. За мм - дюнер от лаваш с айвар, царевица, филе елена, пушено пуешко, каикавал, зелении.
СО: скир+извара+лешников тахан+замразени горски плодове+банан
За вечеря смятам да готвя пиле с ориз и пилешка супа, че поне всички да ядем от тях.

# 464
  • Пловдив
А от готвеното колко си отсипваш?

Общи условия

Активация на акаунт