ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 559
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
Нахълтвам и аз при вас Grinning
От месец се храня по зоната и съм 7 кг минус, обиколки не съм мерила. Чувствам се наистина много добре и  не спирам да се чудя как свалям при толкова храна ,защото цял живот съм гладувала и ограничавала ,пък все дебела. Придържам се основно към зелена зона, но за някои рецепти посягам към червена като я ограничавам със заместване на продукти. Например ако по рецепта за кекс имам 6 БВ брашно ,аз слагам 4 бв трици и само 2 блока лимецово или пълнозърнесто.
Относно яйцата започнах да си взимам белтъци в кутия, по-рентабилно ми е да дам 11 лв за литър белтъци, от колкото 10-12лв за 20 яйца на които да изхвърля жълтъците. За омлет не съм ги пробвала още ,но успешно с тях си бъркам различни кексчета сладки и солени да имам  по 1ББ за закуска и междинки. Знам ,че новите препоръки са за 3 хранения,но като човек който никога не е закусвал не мога да се насиля да изям 3 блока за закуска. Сега ставам в 6ч ,хапвам мъфин за 1ББ и после към 9.30-10 правя втора закуска с още 2 блока за да наваксам, иначе не мога да си направя блоковете.

# 736
  • Сливен
При нас в Сливен ,в Кауфланд няма белтъци в кутия,в Билла има ли?

# 737
Точно от Била ги купувам. Стоят във витрината при яйцата най- отгоре ,жълта кутия приличаща на кутия прясно мляко.
Ако и в Била не откриете, виждала съм и в метро кутийки по половин литър ,но излизаше малко по-скъпо

# 738
Стягате ли се за новата седмица?
Нашето меню ще включва: кюфтета по чирпански, супа топчета, пил.филе, целувки и торта.

# 739
Аз съм на скумрия следващите няколко дни за обяд/вечеря с някакви салати и зехтин/маслини, сутрин котидж/скир с плодове/ечемик и тахан/бадеми/зехтин. Моето меню е еднообразно, но така ми е лесно. Купих си и черен боб, дано не забравя да го накисна и сваря, добре ми се получава към салатите.

# 740
Аз приготвих обичайните зимни салати/въглехидрати(гриловани на фрайера;задушени зеленчуци с масло на кукъра;печени чушки с чесън от фризера имам домашни(само размразявам и овкусявам) и лещен хляб),протеина ще ми е джолан на фурна с кисело зеле готвя за вечеря,ще остане месо и за утре,плюс скумрия имам осолена само в хладилника,ще видим как ще я сготвя и обичайните шунки,извара и котидж.Тази седмица съм все по задачи и няма да има време за готвене,някой мъфини ще направя когато ми остане време или халва.

# 741
  • Пловдив
И аз правя джолан с кис.зеле, ама на ум не ми минава, че е зоново ядене Rolling Eyes
Как ще отсипеш от него?

# 742
Претегляш си готовото месо,32 грама в сготвено състояние е джолана,без кокала разбира се,чистото месо.Слагаш една щедра порция кисело зеле и добавяш според блоковете протеин още някакъв въглехидрат.Може филия хляб,може зеленчуци,каквото хапваш.
Ето моята вечеря,по късно ще кача снимка.
4ББ
4БПМ джолан 128гр.(готвя го със зехтин,затова не добавям други мазнини)
1БВ кисело зеле една чиния,принципно сготвено е към 250 гр.
1БВ филия лещен хляб
2БВ печени чушки 280 гр.

# 743
Охо дойде време за нова тема Simple Smile ще я пусна утре

# 744
Лещичка , каква халва, може ли рецепта?

# 745
Аз да метна един зонов десерт тук-кофичка кисело мляко 2%, пакетче желатин, 40гр банан( или друг плод за 1бв), 6гр .чия, капки ванилия и еритритол на вкус.
Въпросният десерт е за 3ББ/ 2блока от киселото мляко и един от желатин, банан и чия/
Аз не добавям мазнини към кисело мляко 2% и нагоре.За мен то е смесен продукт.

# 746
Рецептата за халвата е от сайта,аз съм си я преправила,защото не харесвам фурми.Слагам мед,търпи всякакви вариации освен протеина,който трябва да е на прах.Вкусът е уникален,пробвала съм с ядки,като намалям тахана аз също.Да допълня всичко се обърква хубаво в купа,после се премества на кухненско фолио прозрачно и се оформя,после поне час в хладилника да стегне.Аз правя по 12 блока,излиза колкото един шпек салам големина.

# 747
Момичета, ако някоя от вас иска да пусне нова тема да заповяда. На мен не ми разрешава да си копирам (цитирам) първият пост, защото постоянно ми дава, че съм автор на последното мнение и просто да си го редактирам. А не бях, след мен бяха писали още трима човека, но дава бъг и през телефона и през лаптопа.

# 748
https://www.bg-mamma.com/?topic=1737107.new#new
 Заповядайте, не мога да го направя по-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт