ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 566
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Във фраера пък пека главно сандвичите сутрин Grinning
Ами в събота правих бананови, че 2 банана бяха почти за хвърляне. Сложих сух протеин, скир със сода, яйца, банани, 1-2 блока брашно, зехтин, сгъстих с хуск. Точни грамажи ще напиша довечера, да погледна в тетрадката какво съм писала. Ама нещо такова ще е:
1бп яйце
1бп скир
5бп протеин
5бв намачкани банани
2бв брашно от спелта
7+6 бм зехтин
малко прясно мляко, ванилия, хуск не броя

# 721
Ми не знам...на мен повечето такива продукти ми се струват излишни и скъпи. И това, че са много компонентите също ме затормозява...т.е не обичам сложнотиите.
Е то без малко усилие няма начин.
Аз не зная с какво се храниш, а и концепцията за "скъпо" на всеки е различна. Но като цяло почти всеки продукт може да се замени с аналог. Аз също нямам брашно от семола примерно, протеин имаме в нас, ама не го пипам Аз.
Ползвам обикновени продукти, овесени трици яйца, шунка, котидж, скир, масло, зехтин, ядки, месо, риба. Картофи, ориз, боб, леща, грах, нахут, макарони.
Зелено листни зеленчуци, цвекло, моркови, чери домати, сушени домати.
Стандартни неща за обикновено домакинство
Гофрети правя само нормални за детето, нутри булета не ползвам ,мъжът ми го ползва, фраера е каро печка на високи градуси.
Ползвам много мулти кукъра за да ми спести време, но готвя каквото бих и на обикновена фурна

# 722
  • Пловдив
Така е...оправдания си диря Blush

Днес закусих 2ББ - скир, банан, 2 бразилски ореха, 28г овес и в/у тях късо кафе.
Обяда ми беше за 4Б..риба, нахут, черита, 1сиврия, сирене което е прегрешение Simple Smile ама така се случи.
Довечера нямам идея.

# 723
Ама,то и закуската ти с тоя банан не е много ок Wink Въглехидрата ти е много.
Вечерята- 75 гр.печено пиле, 150 гр зеле, 130 гр морков и блок и половина вино.Чаенс лъжичка зехтин в салатата за 3 бм

# 724
Ама,то и закуската ти с тоя банан не е много ок Wink Въглехидрата ти е много.
Вечерята- 75 гр.печено пиле, 150 гр зеле, 130 гр морков и блок и половина вино.Чаенс лъжичка зехтин в салатата за 3 бм

Аз усещам, че ако нв ям няколко дни по сладък плод, като банан и ми се яде сладко. Ето днес, срам не срам, изядох две бисквити следобед. Пролет и лято, като има сладки плодове не ми св яде сладко. Всъщност последните месеци на бременността и сега, като родих много ми се яде сладко. Та банан в малкия дявол, два блока е 80 г банан.

Аз не се справям особено добре, понякога карам на око, но определено не съм в зоната. Опитвам да гравитирам около нея, но файда скоро няма да видя. Адски ми е сложно понякога да изчисля, бебе реве или спи и аха ше се събуди, големия и той с претенциите и желанието да му обърна внимание.

Закуска нямах.
Обяд - един малък лаврак от онзи ден на фраера и две три с.л. ориз с гъби ( на око бяха като за 2 блока) и една малка бисквитка.

Следобед вероятно скир с боровинки и кашу.

Вечеря винаги е салата с протеин и някакъв въглехидрат. Днес ще е или пилешко филе на фраера или скариди. Яйца рядко ям на вечеря, но днес обмислям и този вариант.

Ето сега ще сваря две яйца, да имам за утре за закуска, като се върна от големия от градина директно да закуся, без да се мотам и мисля.

# 725
За сладкото на мен много ми помагат печивата и сладкишите, които правя в неделя, снощи забърках най-накрая и бонбоните, дето им се каня от две седмици сигурно. Слагам и стевия, и еритритол и си се получават наистина достатъчно сладки и вкусни.
На мен също ми се дощява особено като хапна обяда, за това повечето пъти единия блок го заделям за десерта.
Духче, какъв ти срам, днес на обяд една от колежките черпа за юбилея си. Всичките ми зонови кутийки остават за утре.

# 726

Днес закусих 2ББ - скир, банан, 2 бразилски ореха, 28г овес и в/у тях късо кафе.
Обяда ми беше за 4Б..риба, нахут, черита, 1сиврия, сирене което е прегрешение Simple Smile ама така се случи.
Довечера нямам идея.
Имам предвид, че се губи баланса, освен ако аз не бъркам грамажите нещо.За мен 28 гр.овес са 2БВ, но може и да греша Rolling Eyes

# 727

Довечера нямам идея.
Имам предвид, че се губи баланса, освен ако аз не бъркам грамажите нещо.За мен 28 гр.овес са 2БВ, но може и да греша Rolling Eyes

Оох да, права си!

Подсети ме, Белушани, правихме онзи ден погача на бебето. Моята приятелка вика "като го гледам този мед, ше стане супер дресинг за салата" и аз буквално се влюбих в този дресинг с мед и горчица. Чудя се, имам еритритол, дали мога да докарам някакъв подобен вкус с него? Някой пробвал ли е

# 728
Не съм пробвала, ама медът си има специфичен вкус, не просто сладък, а от еритритола ще ти трябва доооста количество, за да стигне тази сладост, без вкуса.

# 729
  • Пловдив
М да...затова ползвам готови рецепти. И кат реша да заменя става мазало Simple Smile ми то не мож да имаш сичко в тоя хладилник...тва имах предвид и в оня си пост Confused
Нямам ни пилешко, ни зеле...гледам с налични продукти, ама ц .

# 730
М да...затова ползвам готови рецепти. И кат реша да заменя става мазало Simple Smile ми то не мож да имаш сичко в тоя хладилник...тва имах предвид и в оня си пост Confused
Нямам ни пилешко, ни зеле...гледам с налични продукти, ама ц .
Нещо ке те разбирам. Хем искаш с готови рецепти, хем не си купуваш продукти за тях.
Като нямаш пилешко и искаш да ядеш в зоната, вариш три яйца или ги правиш на омлет и добавяш въглехидрати.

# 731
  • Пловдив
Искам да мога с наличните да ям по зоната, а не специално да пазарувам за мен едни храни, дюза другите различни.
Нали дават само по 2 яйца за седмица?

Утре мисля за закуска филийка с котидж и 1 варено яйце.

# 732
Мисти, не е невъзможно, но е трудно с наличните, стандартното ни хранене по принцип е силно въглехидратно и мазно. Няма как да влезе в здравословно. Поизчисти като цяло домашното меню от тези неща и тогава започни по-усърдно да влизаш в Зоната.

# 733
Искам да мога с наличните да ям по зоната, а не специално да пазарувам за мен едни храни, дюза другите различни.
Нали дават само по 2 яйца за седмица?

Утре мисля за закуска филийка с котидж и 1 варено яйце.
Не знам как си се хранила преди. От известен брой години за мен налични продукти са протеини, въглехидрати, мазнини. Винаги имам в хладилника поне по един вид от всяко.
Всъщност в хладилника ти налично е това, което си купиш по време на пазар. Както и да е. Ти си решаваш.

Да бе, то броят яйца да са ти проблема.

# 734
Мис, аз не броя яйцата в зоната.Тъпо ми е да хвърлям жълтъци. Гледам да не се тъпча с яйца, разбира се, но гаранция поне 5 изяждам седмично. Все си викам, че пия омега 3 и малко балансирам лошото на жълтъка. Wink
Когато съм в зоната винаги имам пресни зеленчуци в хладилника, иначе гладувам.Те ми дават обема на храната.Това 120 гр.нахут и 75 гр филе с 12 маслинки примерно- ще умра от глад.Друго си е една голяма салата, че и чаша вино може да си пийна вечер .

Общи условия

Активация на акаунт