Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 693
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
И на мен в болницата ми казаха, че бебетата не се кефят на ланолина и може да повлияе на кърменето. Ползвах го единствено една нощ в болницата, когато бебето 8 часа не спря да суче, докато не тръгна кърмата. После като балсам за устни.

# 121
  • София
Американките мажат кокосово масло на помпите или пръскат специален спрей за помпи.

Иначе дебнете, аз я взех за 300лв Меделата на бебеманията с подарък техния ланолин и цяла кутия подплънки за гърди. Но пак да ви кажа за тези пари от Амазон Мамкози и сте хендсфри. Може и някаква проста ръчна да добавите към нея. Като цяло обаче не се лъжете че изцеждането е лесното, отврат е... Ама ей на 3 месеца само на кърма беше

# 122
Аз имах ръчна,сега пак си взех ръчна,рани съм нямала, но наистина ръката се изморява

# 123
  • София
Аз имам проблеми със зърна и гърди и според Хедра на консултацията като правих това беше причината най-вероятно, друго всичко беше ок. Не че изтърпях дълго да цедя, подлуди ме и ме изтощи това. Изпадам в треска от сега, ако пак трябва да го мина и бебето и този път не засуче Grinning

# 124
+1 за Медела от мен. И трите пъти използвах двойната електрическа Медела, ако не бъркам моделът се казваше Swing или нещо подобно. Имах и ръчна на същата марка, нея използвах в болницата, за път и в общи линии навсякъде, където не ми се мъкнеше електрическата.
Ланолин също съм използвала, бях много доволна. И четиримата са ме разранявали дълбоко.
Ако трябва сега да избирам помпа, първо бих си взела ръчна и по-бюджетна. А като видя дали мога и искам да кърмя, ще реша дали да си купя по-скъпа.

# 125
Изцеждането, както и кърменето, не би следвало да е болезнено, ако фунията на помпата е добре подбрана.

В момента на пазара има кремове със зехтин може да погледнете и тях.

# 126
Взех Momcozy s12 pro - няма такова удобство като хубава хендсфрий помпа. Много е удобна, върша си нещата вкъщи, занимавам се с малката когато се налага да се цедя. Силно я препоръчвам😊

# 127
Ехаа, впечатлена съм! Цена под 300 лв за двойна електрическа помпа и то хендсфри модел 😍😍 Определено ми стана фаворит, а и щом две мами вече я препоръчаха, супер! Simple Smile

Взех Momcozy s12 pro - няма такова удобство като хубава хендсфрий помпа. Много е удобна, върша си нещата вкъщи, занимавам се с малката когато се налага да се цедя. Силно я препоръчвам😊

# 128
Разгледай Спектра, това за мен е най-добрата помпа евър. Авент не може да ѝ стъпи на малкия пръст, въпреки че всяка втора жена в бг залага на тях без да информира достъчно. Нито разняване, нито дискомфорт съм имала , единствено бързо и ефективно изцеждане без болка. По мое мнение, също е по-добра и от Медела, защото съм я пробвала. Единственият минус на Спектра  е размера  ѝ.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 23:37 от Varnagirl8

# 129
Varnagirl8, благодаря за препоръката 😘 Предполагам за тази помпа говориш?
https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … -bateriya-s1-plus
Изглежда страхотно, но цената ми идва малко висока спрямо бюджета, който сме предвидили.
Обаче си права за едно: без съмнение, майките масово залагат на Авент, без да имат идея колко по-иновативни продукти има на пазара. Слагам и себе си в това число Simple Smile Първата ми бременност беше преди 13-14 години и оттогава досега иновациите в бебешките джаджи са на светлинни години просто...

Разгледай Спектра, това за мен е най-добрата помпа евър. Авент не може да и стъпи на малкия пръст, въпреки че всяка втора женав бг залага на тях без да информира достъчно. Нито разняване, нито дискомфорт съм имала , единствено бързо и ефективно изцеждане без болка.

# 130
Спекрата наистина е скъпа, както и двойните електрически Медела и Авент, не си заслужава предварително запасяване с такава помпа.

Ще допълня нещо малко известно: Спректа е единствената помпа за кърма със затворен цикъл на българският пазар, т.е. единствената безопасна за купуване втора употреба.

# 131
Не мисля че има помпа от която нищо да не се усеща или да не боли. Или поне не в началото и то при първо раждане . В болницата, която раждах имаше консултанти по кърмене и така ми показаха и двата вида, как се ползват и т.н. и докато се опитвах да ползвам ръчната и ревях от болка, се оказа че поне така може да контролираш какво се случва, докато с електрическата помпа не можеш. Като цяло ако имате намерение да кърмите една ръчна за от време на време е напълно достатъчна история. Обаче ако идеята е да се цеди жената и после да го храни си е двойна мъка. Всеки сам решава все пак.
Връщам се за седалките за коли, в САЩ отиваш до най-близката пожарна и там я инсталират. В някои болници не изписват докато не се уверят че има правилно инсталирана седалка/кошче ( изискват и бележка понякога) и те придружават до колата да видят как е сложено бебето, вързано и т.н. До 2 г. е возенето на обратно.
Дъщеря ми е вече на 21 месеца и още се събира в първото си универсално кошче и е  под ръста и кг.

# 132
Не смятам че на света има помпа от която да ти е приятно, за съжаление няма нищо общо с кърменето и не говоря за болка, а че просто усещаш дискомфорт, сякаш тялото ти знае че това не е естествения начин, а и е доста досадно. Но когато се налага нямаш голям избор, освен да спреш да кърмиш като цяло. Аз ползвах съвсем обикновена помпа, електрическа, на Kikkaboo и си вървеше работата за която е предвидена. Ако само от време на време ще се извършва цеденето и ръчна става, ако обаче ще е постоянно електрическата е по-добре. За марките, тук вече всеки се разполага според джоба си. Не всеки може да си позволи 500лв. за помпа, по мое мнение и тази от 100лв. върши абсолютно същата работа.

# 133
Ivchoni, виж model s2, тя не е с врадена батерия, съотвено и цената е с -150лв, и ако падне -20% е супер. Никой не е казал, че всеки трябва да си позволи помпа от 500 лв, но след като се обсъждат помпи със сходна  цена реших да предложа тази. Welt , и аз така мислех, но те твърдят, че дори да е така, една помпа била проектирана да изкара н брой, часове, съответно не могат да гарантират, че ще успее изкара 2ро дете и няма да издъхне, но това много зависи колко е ползвана и тнт. Напълно е възможно да е и маркетингов трик, просто споделям тяхно официално изказване по-темата.

# 134
  • София
За Кикабу и аз съм чувала добри отзиви. Имам и Кангару ембрейс, става за от време на време но не и за постоянно ползване

Общи условия

Активация на акаунт