Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 678
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • Гр. София
Малко да се позабавлявате:

https://www.facebook.com/share/v/r69tCPpcFrM7Rou2/

# 106
  • София
Аз имах Medela Swing преди 7 години и бях доволна, сега гледам,че за Авент също има много добри отзиви ,бих се радвала някой ако може да сравни.
Нямам никакви забележки към Medela,но пък на Avent не съм ползвала ,че да направя сравнение.

# 107
  • Пловдив
Аз имам Medela, електрическа, соло:

Минус за мен е, че докара зърната ми до кръв и рани - постоянно се мажех с кремове с ланолин. Аз ли не можех да си я наглася, не знам, но бях много щастлива като приключих с нея. Авент не съм използвала.

# 108
  • София
Аз сега приключвам почти 3 месечно ежедневно помпане с Медела двойна електрическа. Мразя я до дъно, ама не защото не става, а защото самото изцеждане е ужасно. Иначе нямам забележки, изцеждах бързо, малко части за миене,Абе класика. Сякаш обаче ме е яд че не си взех Мамкози хендсфри. Иначе Меделата я ползвах със сутиен от Шейн за помпи, без е невъзможно почти.

# 109
Мацето, събуди ми любопитството с този сутиен за помпи 😀 Може ли линк да го видя?

# 110
  • София
Има и в емаг тук, Медела също имат техен но е много скъп

# 111
Шашардисахте ме с тези коментари, че е болезнено и травмиращо изцеждането с помпа 😳 Моля за препоръки за помпи, които не причиняват болка!

# 112
  • София
Моята също е Medela Swing, електрическа. И на мен ми беше досадно, на моменти доста болезнено и доведе 1-2 пъти до рани и кръв от честото цедене. Пак нея ще си ползвам сега, ако се наложи. За Авент нямам мнение.

# 113
Меделата има различни размери накрайници, ако дефолтният не пасва на размера на зърната, може да се купи подходящ отделно. Аз използвах Солото и не съм имала подобни оплаквания като болки и разраняване. Иначе и аз като Мацето я мразя просто защото цеденето е най-досадно нещо на света от скромния ми опит като майка до този момент.

# 114
Gerka, аз нямам спомен да съм изпитвала болка с моята ръчна Авент. Съвсем ок си беше като усещане, просто ми се изморяваха ръцете и затова сега искам електрическа.
Мисля, че помпите от по-ниския клас (Лорели, например) правят цеденето болезнено и затова си струва да се инвестира в по-хубава помпа. Все пак гърдите ни не са за един ден Simple Smile

Шашардисахте ме с тези коментари, че е болезнено и травмиращо изцеждането с помпа 😳 Моля за препоръки за помпи, които не причиняват болка!

# 115
Болезненото цедене идва от неправилното използване на помпата. Както кърменето е болезнено, когато бебето не засуква хубаво.
Щом ръчната на Авент ти е била удобна, значи и електрическата ще ти е удобна. Имам и двете  Разликата е, че вместо лостчето за стискане, на същото място има адаптер за маркуча, който прави вакуум.

# 116
  • София
Никога не съм имала кървящи зърна, понякога се случваше да ме заболят и слагах ланолин и минаваше. Задължително обаче трябва фунийката да е мокра, а не суха за да не става претъркване

# 117
Благодаря ти, Лютиче, май и аз натам клоня Simple Smile
А твоята електрическа на Авент единична или двойна е? Много ми се иска да е двойна, за да спестявам време, обаче цената ми идва малко too much и вероятно ще се задоволя с единичната.

# 118
Единична.

# 119
  • София
Скоро слушах една лекция,че кремът с ланолин не се препоръчвал по последни данни.
 Иначе ако помпата разранява,явно е настроена на прекалено силна степен, изобщо не съм имала проблем с Меделата ,а в началото доста активно я ползвах.Може и до гърди да е,знам ли,и през ум не ми е минавало,че помпата може да разрани.
Нали не миете гърдите преди цедене/кърмене?

Общи условия

Активация на акаунт