Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 825
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
  • София
За чувалче с две ръце препоръчвам на Gro swaddle bag, става и без повиване, Angel baby имат подобно. Още от изписването го сложих в него, единствено много бързо израстна това 0-3 месеца и още на 40 дни минахме на 3-6 месеца. Сега е на 3 месеца и още го ползваме.

# 226
  • до най-прекрасния мъж
И аз предпочетох спокойно дете и наспана мама. Да кърмя по над час на всеки 2.5-3 часа и после да сядам на помпата, за да стимулирам и накрая я събера 20-30 мл кърма, я не за един час, ми благодаря. Първите 20 дни заспивах права, буквално. И резултат от усилията да запазя кърменето, нямаше. А съм от хората, които държат на нормалното раждане и кърмене на детето максимално дълго. Е, нито родих нормално (бебето беше седалищно и нямаше никакъв шанс да излезе по нормален път), нито кърмих. Расте, здрава, щастлива и усмихната е.
Не всичко е на всяка цена!
За крустите - хубаво е ако се появят, да ги махнете своевременно. Дъщеря ми още има, макар и вече доста по-малко, но и аз уж четях, че сами ще паднат. Ами не, не падат сами и на дълга и вече сгъстена косичка доста трудно се махат.
Чувалът е най-удобното нещо за мен. Сложих я на почти 3-месечна възраст в чувалче и още си спи така. Обличам я и съм спокойна, че е завита. Ще спи така, докато го търпи. Аз взимам без крачета, но тя няма как да излезе от кошарата, а и да слезе,  перфектно си ходи с него, даже подтичва Grinning

# 227
  • София, България
(бебето беше седалищно и нямаше никакъв шанс да излезе по нормален път)

Чакай чакай, сега ще се появят да ти обясняват, че може и седалищно Joy
Кърменето трябва да бъде личен избор и никой не бива да кара друг да се чувства виновен, че не е направил достатъчно усилия. На някои майки тук кърмене по над час през два часа може да не им носи никакъв негативизъм, но на други в зависимост от психиката може да нанесе огромни вреди на състоянието на майката. Нека не категоризираме, всяка една бъдеща майка щом е влезнала тук във форума може да намери достатъчно изчерпателна информация и по двете теми: как да кърми успешно и как да храни с АМ успешно.
Коликите нямат нищо общо с кърменето. Ето за това си има отделни теми, защото иначе става спор в теми, които са със съвсем други цел. Да бихте могли да “подготвите” една майка за кърменето, но да очаквате всички да си мълчат през това време когато категорично заявявате нещо (като например, че няма как да няма кърма) …..

# 228
Тоест ако бебето не сучи на всеки 1-2 часа няма да има достатъчно кърма, правилно ли разбирам? И “грешката” на всички майки с недостатъчно кърма, както твърдите, е, че не го спазват? А тези с перфектното кърмене, вие първите месеци спахте ли изобщо? И как оцеляхте?

# 229
  • до най-прекрасния мъж
Приема се, че кърмените бебета сучат по 10-12 пъти на денонощие. Сама си направете сметката колко часа е това. Няма правилно и грешно, има съвкупност от фактори, които могат да провалят или доведат до успешен край кърменето. Практиката е доста по-различна от теорията, най-малкото защото както бебетата, така и майките са различни.
Никой не може да Ви каже дали и колко кърма ще имате и по колко време ще суче бебето, за да се нахрани. Моето висеше по един час на гърдата, цедях още един и точно се отпусна да дремна и тя врясваше, че иска да суче.
Рекордът й е 4 часа на гърда, последвано от неистов рев. След 20 мл АМ заспа до сутринта. Просто е била гладна.

# 230
  • София
Имам приятелка консултант по кърмене, която се отказа след като завари в покъртително състояние три месечно бебе, 4 кг, спящо постоянно, майката на всяка цена решила да кърми и съветвана от консултанти до тук че няма как да няма кърма, да суче и анатема ,шише да не предлага! Жената се оказа с недоразвити млечни жлези.

Аз изцеждах 3 месеца, вчера ми беше последното изцеждане май, ще видим, не иска да засуче,също както брат си. Имах предостатъчно кърма , замразявах всеки ден, та изкарахме така 3 месеца. Сега вече е на АМ. Да, който иска може и има желание, ама Мам шейминга е на ниво тук като стане въпрос за кърмене, с претенциите че няма как да не стане 😁... Е има... Ама темата не е за това

# 231
Aбсолютно съгасна съм, че нищо не е на всяка цена. Нито осъждам тези, които не кърмят, нито разделям на кърмени и не кърмени деца.
Тъй като темата е подготовка смятам, че както обсъждането на шишета и АМ през две страници е по темата, така и съвети за кърменето са по темата, или не? Просто споделих личния ми опит, че е много лесно човек да се подхлъзне в посока "Нямам достатъчно", а това всъщност да не е така. И на мен да ми бяха казали преди да родя, че ще имам нерви да кърмя по час и нещо през два часа нямаше да повярвам, но ето на, така беше, даже не го считам за чак такава велика саможертва. Като изключим първите два месеца докато се напаснем с бебето, това си ми беше почивката на мен - хапвах, гледах филм, четях книга и т.н. По 12 пъти не съм кърмила никога - в началото бяха по 7.

# 232
Подготовката си е точно подготовка. Майката попита за шишета - отговори й се "ама чакай ти трябва да кърмиш". Ми може да не иска. Щом пита за шишета й даваме съвети за шишета.

# 233
  • София
Момичета,какви бейбифони сте ползвали ,или планирате да вземете?

И някой има ли мнение за раничката Neko Tiny?

# 234
Аз се опитвах да кърмя и цедях месец и нещо, ми мерси, мисля че достатъчно съм се опитвала да откликна на нуждите. Като не става, не става.
За бебефон и аз следя.

# 235
Момичета,какви бейбифони сте ползвали ,или планирате да вземете?

И някой има ли мнение за раничката Neko Tiny?

Ние купихме BabyCosy с FHSS връзка (беше от първостепенна важност да не е с WiFi). Струва 100 евро и съм ултра доволна.

# 236
  • Сливен
За бебефон - мисля че писах в предната тема, ние взехме на Чиполино за 220лв и сме доволни.

# 237
Ние имаме обикновена камера за видеонаблюдение и нея използвахме, но реално не беше удобно приложението и ,защото не можехме да ползваме устройството докато камерата вървеше на него. Затова търся препоръки Та хем да мога да си гледам навсякъд през телефона, хем да мога да си ползвам телефона и за друго през това време. Но да си е камера, а не от тези страндартните за деца, които са с опредлен обхват на разстояние. А какво е FHSS връзка?

# 238
Btw, това със спането няма нищо общо. Човек ще каже, че само кърмените бебета се будят нощем, пък другите блажено си спят. Моето имаше само едно нощно хранене, но сме будували супер много заради колики, регресия, зъби и какво ли още не. Свързано с кърменето съм будувала около годинката когато наистина се будеше на всеки час защото беше направил асоциация за заспиване. Поизмъчихме се но за две седмици успяхме да премахнем изцяло нощното кърмене (и хранене като цяло). Тези неща се случват и ако не е кърмене асоциацията ще е носене на ръце или друго… Също така не е задължително кърменето да е на поискване и винаги, като каже “А” да му се дава гърда. Човек много бързо се научава да си познава детето кога е гладно и кога има някакъв друг проблем.

Най близките до мен жени (2бр) също не успяха да кърмят. Не шеймвам тези, които са минали през това и са взели решение по една или друга причина. Също не шеймвам тези, които съзнателно са решили да не кърмят още от самото начало.

Това че една потребителка се изразява по-агресивно не означава, че всички които говорим за кърменето шеймваме. Моля не ни слагайте под общ знаменател.

Аз ако дам кураж и на една майка, на която тепърва ѝ предстои да се сблъска с това или в момента се сблъсква, ще съм щастлива

# 239
Ние имаме обикновена камера за видеонаблюдение и нея използвахме, но реално не беше удобно приложението и ,защото не можехме да ползваме устройството докато камерата вървеше на него. Затова търся препоръки Та хем да мога да си гледам навсякъд през телефона, хем да мога да си ползвам телефона и за друго през това време. Но да си е камера, а не от тези страндартните за деца, които са с опредлен обхват на разстояние. А какво е FHSS връзка?

FHSS е радио връзка. Води се най-сигурният сигнал за бебефон, защото не могат да се включват външни хора към устройството. Не може да се ползва с телефон.

Общи условия

Активация на акаунт