Дългото чакане след трансфер – тема 110

• 35 763
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
З а първи път чувам, че след трансфер на може да се пие чай.
И аз така. Колко чая изпих само досега, по 2-3 на ден Smile
Бременните около мен пушат цигари, пият бира, ядат каквото си искат, шоколад също, и не им пука. Да, повечето са заченали по естествен път, но като гледам какви майки задържат бременности и раждат здрави деца, да се притеснявам от чай ми идва в повече.
Убедена съм, че ако нещо се случи с един ембрион, причината ще е по-сериозна от това, че майката е пила чай Rolling Eyes

# 511
А каква е причината да не дават да се пие кафе?

# 512
А каква е причината да не дават да се пие кафе?

Мисля, че кофеинът в по-големи дози е отровен за ембриона.

# 513
По принцип кофеина предизвиква контракции доколкото знам, на мен са ми казали че може да пия по една капучино на ден и сладичко също може. Пия си чай лайка, мента и един плодов съм си взела. Никакви такива сериозни неща не са ми забранили. Според мен всичко в рамките на нормалното си е окей и без да прекаляваме…. да си хапваме докато не ни се е догадило… 😁

# 514
При естествените ми бремености, доктора ми казваше че до 2 кафета на ден, няма проблеми. Сега за пръв път ще преминавам през инвитро и ми е интересно дали е заради инвитрото или е друга причината.
За сладкото и тесто ми беше казал да се ограничават, заради гестационния диабет.

# 515
Имам един малко глупав въпрос. На 14-ти ден ЧХГ ми беше 933, сега съм 17-ти ден. Ако ембрионът спре да се развива, организмът ми ще го изхвърли ли? Тоест, ще ми дойде ли цикъла, или чак на прегледа ще разбера, че нещо не е наред?
Питам, защото ми се гади по-малко от преди, и като цяло нямам особени симптоми тези дни, освен че ме заболява корем, когато ставам, но това е всеки ден от трансфера насам.

# 516
Skady недей да мислиш такива неща… знам че е трудно и времето до прегледа не минава…и аз нямам никакви симптоми дори гърдите не ме болят…. И аз от време на време като получа пмс и имам чувството че ще ми дойде и се шашкам. Утре ми е 13ти ден и ще ходя да пусна едно чхг да се успокоя… по мои изчисления трябва да е малко на 1000. 🙏🏼

# 517
Здравейте бих искала да попитам някой ако е преминал или е чувал дали транспортирането на ембриони от клиника в друга вреди ли им смисъл влияе ли на шансовете за успеваемост дали някой е успял след преместване на ембриони

# 518
Skady, KanelaKanela, жалко, че с такава насмешка се отнасяте към инструкциите за непиене на чай след трансфер. Моята процедура беше в Кипър и чаят ми беше изрично забранен - именно заради неясния състав на повечето билкови чайове и още по-неясните последици върху ембрионите.
Сигурно ви е смешно и странно, но ако си се борил със стерилитет повече от 10 години и си минал през какво ли не, няма да разсъждаваш така. Факт е, че в БГ имам 4 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита ин витро. Факт е също, че в Кипър още от първия опит успяхме. Вярвам, че ключът е в малките детайли, които тук в БГ се неглижират и никой не може да ме убеди в обратното.
И не се успокоявам с това, че и алкохоличките, пушачките и наркоманките раждат деца. Аз за себе се искам да направя всичко, което е по силите ми, за да стигна до успешен финал на тази безкрайно дългоочаквана бременност.
Желая ви успех! Simple Smile

# 519
Skady, KanelaKanela, жалко, че с такава насмешка се отнасяте към инструкциите за непиене на чай след трансфер. Моята процедура беше в Кипър и чаят ми беше изрично забранен - именно заради неясния състав на повечето билкови чайове и още по-неясните последици върху ембрионите.
Сигурно ви е смешно и странно, но ако си се борил със стерилитет повече от 10 години и си минал през какво ли не, няма да разсъждаваш така. Факт е, че в БГ имам 4 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита ин витро. Факт е също, че в Кипър още от първия опит успяхме. Вярвам, че ключът е в малките детайли, които тук в БГ се неглижират и никой не може да ме убеди в обратното.
И не се успокоявам с това, че и алкохоличките, пушачките и наркоманките раждат деца. Аз за себе се искам да направя всичко, което е по силите ми, за да стигна до успешен финал на тази безкрайно дългоочаквана бременност.
Желая ви успех! Simple Smile

А би ли споделила какви инструкции получи след трансфера. Аз имам два неуспешни опита до сега, преди това три неуспешни естествени бременности. Всеки съвет би бил много ценен за мен.

# 520
Skady, KanelaKanela, жалко, че с такава насмешка се отнасяте към инструкциите за непиене на чай след трансфер.
Не е жалко, а нормално.

Също така поне аз не съм получавала инструкции да не пия чай. И първото ми ин витро в България е успешно, засега, на фона на много чайове преди, по време на и след него.

# 521
MariyaMS, ще ти ги пратя на ЛС.
Skady, радвам се за теб, дай боже всеки да има твоя късмет! Simple Smile

# 522
Skady, радвам се за теб, дай боже всеки да има твоя късмет! Simple Smile
Много момичета с неуспешни опити могат да прочетат тази дискусия и да се самообвиняват, че не се е получило заради чаша чай. Заради това държа да кажа, че чашата чай не е убиец на ембриони, според моя опит поне, а вярвам, че и други бременни пият чай.

Аз самата се филмирам за абсолютно всичко, и чета постоянно за всяка дреболия. Всеки ден измислям по 2-3 неща, с които вече съм навредила на ембриона безвъзвратно, и започвам да чета докато не намеря доказателства, че не съм.
Не искам някоя друга като мен да се самообвинява за неуспешна бременност и да си мисли, че ако не е била пила чай, или нещо подобно, е щяло да се получи.

Със сигурност има билки, които не са препоръчителни, но едва ли ги пием в ежедневието си и без това.

# 523
Здравейте Дами аз имам един въпрос дали знаете или имали някаква анкета каква е успеваемостта при 2 върнати ембриона да се захванат и двете или в повечето случай се захваща само 1 ембрион ? Blush

# 524
Pepsilota, божа работа Simple Smile
При мен се захванаха и двата,  при едно от другите момичета, с които бяхме по едно и също време в процедура - едничко, а при трето момиче - за съжаление, нито едно.

Здравейте Дами аз имам един въпрос дали знаете или имали някаква анкета каква е успеваемостта при 2 върнати ембриона да се захванат и двете или в повечето случай се захваща само 1 ембрион ? Blush

Общи условия

Активация на акаунт