Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 871
  • 407
  •   1
Отговори
# 135
Sour Cherry, ползвай свещички профенид сутрин и вечер И аз имах епизиотомия + разкъсвания от бебето. Много помагат. Все още си правя и промивки с Браунол, с тетра и компреси с риванол и лидокаин. На мен всички тези неща доста ми помогнаха и почти не съм усещала дискомфорт по време на болничния престой и вкъщи.

Съжалявам, че не е било по-добро преживяването!

# 136
аз освен че не спах 2 години преди да забременея не спах и цяла бременност 😀сега ми се спи много и лесно заспивам но се налага да се грижа за бебе вече и за циците си най вече щот бебето понякога си поспива

# 137
  • София
Lygia, благодаря за инфото! Донесоха ми тетра и чакам един спрей, но като се прибера ще включа и риванола. Лидокаин едва ли ще ми дадат без рецепта, но поне имам свещички.

# 138
Аз също получих някакъв обрив, уртикария предполагам, но при мен не е от лекарства...не знам от какво е честно казано. Сърби ужасно. Лекувам с хомеопатия. Доста понамаля сърбежа.

# 139
Lygia, благодаря за инфото! Донесоха ми тетра и чакам един спрей, но като се прибера ще включа и риванола. Лидокаин едва ли ще ми дадат без рецепта, но поне имам свещички.

Лидокаин 5% маз на моя ММ му дадоха.

# 140
Julia, повечето лекари не са грам на ясно кое лекарство е съвместимо с кърмене и кое не е. В интерес на истината повечето са. Провери активните съставки на твоите в този сайт. Може и да са безопасни.
https://www.e-lactancia.org/

Добре дошла на Лъчезара! Gift Heart Мама бързо да се оправя! Flowers Hibiscus

# 141
Добре дошла на Лъчезара, страхотно име сте й дали. Нека е здрава и много лъчезарна, а на мама бързо възстановяване 🥰

# 142
Облаче, ако е удобно дали би ми снимала обрива и да ми пратиш на лично, ако не е - аз ще ти изпратя снимка, просто да ми кажеш дали има нещо общо с твоя?
Аз също получих някакъв обрив, уртикария предполагам, но при мен не е от лекарства...не знам от какво е честно казано. Сърби ужасно. Лекувам с хомеопатия. Доста понамаля сърбежа.

# 143
За повръщането при бебетата или по-скоро малкото връщане, аз знам, че е нормално. Повечето бебета връщат по малко мляко най-вече при нас се случва когато не се е уригнал,  в болницата ми казаха, че също и когато е нахранен пък вземе, че се наака от самото раздрусване пак може да върне, ако количеството е малко, а не цялото изядено мляко няма проблем, но винаги може да питате и педиатър. Моят опит показва, че колкото на брой са педиатриите толкова са им различни и мненията.
Лохиите с първото ми бяха 50 дни, сега 8 дни след раждането още си имам. Ние сме на кърма, връща понякога, изписаха ни с обрив, който лекуваме у дома, но в интерес на истината не знам дали е за лекуване, казаха, че било инфекция, а пък друг неонатолог ми каза, че е нормално от белтъчините и протеините в коластрата и ще изчезне сам, тааа не зная. Лекуваме, дано се махне...

# 144
Мами, тези от вас, които вече минаха термин, но без симптоми и без разкритие, можете ли да разкажете малко повече. Веднага ли ви сложиха на система, как ви предизвикаха, че мен искат още първия ден май да ме слагат, а си мислех, че трябва да има поне малко разкритие...

# 145
Zimone аз мислех че на 41 ако няма индикация,но сега разбрах че било много относително според кг също и тн.
Но пък зависи от самия доктор според мен🙂

# 146
  • София

И аз да се похваля най-сетне. Тези дни ще събера сили и ще разкажа как мина. Успяхме все пак да сме естествено раждане и се чувствам добре.

# 147
Добре дошла на Елена! 🥳 И честито на мама Flowers Tulip

# 148
Браво!!Да е много здрава и да ви радва🤗

# 149
Честита бебка Елена! Да е много здравичка! Бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт