Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 847
  • 407
  •   1
Отговори
# 120
Ивето я няма, май някой си има бебче. Blush

Анастасия да се яви в изповеданията. Надяваме се всичко е наред с тях.

Тони, не се отказвай поне докато изпишат бебчо и седмица, две след това. Дори да не се получи, ще си опитала. Много е гадно и неприятно цеденето, но се дръж, с теб сме!

Аз все още нямам идея какво що ще правя, но съм малко по- позитивно настроена. Което виждам като стъпка напред.
Няма да е лошо да си оправя багажа обаче Thinking Sweat Smile

# 121
Здравейте момичета, честити бебчета на всички! Искам да попитам вече родилите колко дни ви продължават лохиите, аз на 11 ден вече нямам. Не е ли много машко това време. И заради високото кръвно в болницата доста се притесних и кърмата ми почти спря. От няколко дни реших да не се отказвам, но едвам събирам по 20-30 мл от двете гърди и то не всеки път. Така ми е трудно да преценя тя от мен дали е изяла нещо освен изцденото и колко АМ да й давам.

Първо - честито на новите бебчета! Да са здрави, а майките им да се възстановят бързо бързо!

И аз съм вече 11-12 дни от раждането и лохии почти вече няма. След първото ми раждане продължиха до 30-35 ден. Не го мисля, предполагам е нормално.

Тони, стискам палци бързо бебчето да се върне при теб и всичко да е наред!

При нас май почнаха коликите - снощи голяма забава. Бебето плаче от болки в коремчето, каката плаче, защото сме я събудили и не иска да си спи сама в стаята. Купон до 4, но можеше и да е по-зле, не се оплаквам. 😂

# 122
Честито на всички мамчета,бързо възстановяване и здрави бебчета 💕

Включвам се да се оплача доста съм притеснена.Аз съм от Мартенската група ,но явно няма да изкарам до Март.
В 37 г.с съм ,но доктора ще предизвика раждане защото бебка не качва т.е плацентата не я храни ,а е 2300 гр притеснява ме ,че е мъничка 😞

# 123
Момичета, въпросът ми не е за тук, но като ново мамче може ли някоя от по-опитните да ми каже дали е нормално бебето да повръща днес почти след всяко хранене като фонтанче... чудя се дали не сме я прехранили, защото пък и не е ходила до тоалетна... не знам дали да се притеснявам и да звъня на педиатърката утре или е нормално за новородените....Confused почнаха другите тревоги... май трябва да направим група и за тревогите след раждането ....

# 124
колко даваш на ядене , на колко е , колко пъти повърна днес? на АМ ли е

# 125
По 90 мл АМ на хранене, така ми казаха от болницата, а и на млякото така пише. На 11 дена е, повърна 2 пъти като фонтанче, а иначе имам кърма, но само се цедя и хвърлям, понеже ми излезе няква алергия и ме тъпчат с кортикостероиди за съжаление.....та така с малката, днес не е ходила по голяма нужда, викам да не я прехранихме...

колко даваш на ядене , на колко е , колко пъти повърна днес? на АМ ли е

# 126
90 мл по принцип е ок , но може и да сте я предобрили ако нее акала. Случва се да повръщат на фонтан но все пак ако пак повърне и утре по добре лекар. Защото честотот повръщане нее ок.Переодично да.

А на теб какво ти откриха ?

# 127
Направих алергичен шок малко след раждането - петна по корема и подуване на устата... още не може да се разбере от какво стана, има вероятност от епидуралната, понеже така или иначе не сме правили тест към упойка, също така, имат съмнение и че още не съм изчистила фраксипарина от тялото и се е получило нещо... не знам, те първа ще се разбира... истината е, че беше шок за мен, а и хормоните яко третата, но се опитвам да се държа.. искам и да кажа на жените, които се ядосва, че нямат кърма... ами, всичко е Божа работа - ето аз имам, но не мога да кърмя и хвърлям... така, че важното е да не униваме, продължаваме напред и това е....

90 мл по принцип е ок , но може и да сте я предобрили ако нее акала. Случва се да повръщат на фонтан но все пак ако пак повърне и утре по добре лекар. Защото честотот повръщане нее ок.Переодично да.

А на теб какво ти откриха ?

# 128
  • София
Здравейте,
на 18.02 родих и аз Лъчезара, 51 см, 3100гр. Беше ужасно преживяване, особено като за първо раждане. Индуцираха ме с окситоцин, от епидуралната кръвното ми падна на 60/30 и ме съвземаха сума ти и време, имам много шевове и вътрешни и външни, които болят, цялото ми лице, врат и деколте е в напукани капиляри понеже не напъвах много добре след всичко, но важното е, че с малката сме добре и се надявам другото бързо да отмине.

# 129
Момичета съжалявам за кофти преживаването. Всичко минава и ще се нареди

Sour Cherry Честито за Лъчезара Simple Smile

Julia не се депредирай скоро ще може да я храниш с кърма Simple Smile

# 130
Дай Боже! Честито за малката Лъчезара- нека расте така лъчезарна и усмихната, каквото е името й, а на мама бързо възстановяване, напълно разбирам през какво преминаваш,  ще мине..

# 131
  • София
Честита и обична да е Лъчезара! Светли слънчеви лъчи да я огряват цял живот!
Съжалявам, че преживяването не е било по-леко, но… явно си има хора, при които хубавите неща идват с цената си Simple Smile

Julia, внимавай с хидратацията, ако повръща твърде много! Не губи време, ако се налага да идете на лекар утре.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 22:56 от ToniShu

# 132
Sour Cherry, добре дошла да е Лъчезара! Да ви е здрава, а на теб бързо възстановяяане!

# 133
Честита бебка Лъчезара! Да е много здравичка, а на мама бързо възстановяване Heart

# 134
Честита да е Лъчезара! 🩷
Аз все още съм в клуба на неродилите, термин 7 март, но според лекарите сигурно февруарче.. и в тази връзка да попитам някоя друга бъдеща мама има ли проблем с безсъние и как се борите с него? От повече от два месеца нямам пълноценен сън  и тук нямам предвид ставането до тоалетната, ами по-скоро, че просто не мога да заспивам, не знам вълнението ли ми идва в повече, но е ужас..по цели нощи обикалям из вкъщи и се чудя какво да правя 😂

Общи условия

Активация на акаунт