Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 907
  • 407
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Благодаря на всички за загрижеността, но нямах никакво време, а и желание за форума!
Родих секцио преди 5 дни нашият син. Чувствам се чудесно. Все едно не съм оперирана. От реанимацията стигнах до стаята си на собствен ход, а следобеда изкачвах и слизах по стълби без проблем. Болки не съм усетила нито един път.
Грижите покрай бебето са ме обвзели напълно и вълненията са големи.

Честито на всички родили! На останалите - успех и леко раждане!
Спокойни бебета на всички! И до нови срещи 🌸🌷

# 151
Честито на всички нови бебчета, да са здрави и много щастливи! 😊🥰

# 152
Честито, Анастасия! Blue Heart Flowers Bouquet
Чудесни новини са това. Вероятно вече сте вкъщи, та уютно да ви е Blush

# 153
  • София
Честити бебчета на новите мами! 💐🍀
Ще се опитам при първа възможност да добавя хората към първия пост. Ако нещо пропусна ми пишете само.
 Момичета, срам не срам, аз имам един малко неудобен въпрос, ама .. дали е имала някоя с естествено раждане проблем с изпускането на газове, който се изразява в неспособност да се стисна, тоест да ги задържа, за да не се изтърва където не му е мястото.  Нещо не ми се получава и изпадам в много неудобна ситуация така .. 😣

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 23:28 от Sour Cherry

# 154
Честито за новите бебчета! Аз имах проблем първите дни, не можех да се сдържам... после постепенно всичко отмина...

# 155
  • София
Мами, тези от вас, които вече минаха термин, но без симптоми и без разкритие, можете ли да разкажете малко повече. Веднага ли ви сложиха на система, как ви предизвикаха, че мен искат още първия ден май да ме слагат, а си мислех, че трябва да има поне малко разкритие...

Моя термин беше 07.02. на 14.02 почнаха чак контракции, но мн нерегулирани и така 5-6 дена. Вчера сама поисках да пробваме индукция, но сутринта имах вече 4см. С гела за 3 часа вдигнах 1см...поисках система и след по-малко от час родих с пълно разкритие. Обсъди с лекаря и е важно здравето на бебето, моето нямаше проблеми с тонове и преносването. Но си родих естествено и даже без упойка момата с минимални шевове и се възстановяваме.

# 156
И аз да се похваля на 19.02 се роди мъжа на моят живот Борис! 4 кг съвършенство! Раждането беше супер бързо за 2 часа и половина от първата контракция до раждането му, обаче имам мноооого шевове, неволно изпускане на газове вчера на 3-4 пъти и най- лошото неволно изпускане на урина 😢. Честно реве ми се! Не мога да се контролирам. Когато много ми се пишка и изведнъж започва да тече. Ако някоя от вас е имала подобна ситуация нека сподели, или поне на лично да ми пише защото съм силно разтревожена! Не искам когато ни изпишат и сме вкъщи да вървя и да се напикавам безразборно 😢, извинявам се за откровенията но съм силно притеснена! Според лекарите ще премине, но кога не е ясно! Важното е че бебе Бобчо е добре, само това ме крепи!

# 157
Честито на новите бебенца Blue Heart Лъчезар, Heart Елена и Green Heart Борис! Нека бъдат здравички, спокойни и спящи бебенца! На мамите бързо възстановяване и бързо напасване с бебетата.

@Ivetoo9
Не знам какъв съвет да дам, аз като бях болна няколко пъти тази бременност си кихах и пишквах почти всеки път. Та трябваше превръзки да слагам и сменям начесто.  Важното е, че докторите са казали, че ще отмине... Pensive

# 158
Здравейте,момичетана 19.02.2024 година се роди Белослава-2,910кг./49 см.🩷Роди се нормално!
Вече втори ден съм в розов облак!
Терминът ми беше на. 18.02,но още на 16-ти ме приеха под наблюдение и 18-ти вечерта ми дадоха да пия рициново масло и там,като по учебник през нощта започнаха контракции и в хода на вечерта разкритие!
В 7 часа ме качиха в родилна зала и ми включиха окситоцин.До 9 беше търпимо и започнаха по-силни контракции и към 10 часа вече бяха доста силни контракциите и доста болезнени.Това продължи около час или час и половина,поставиха ми епидурална упойка и тогава стана мноого добре.Този който е създал това чудо е гений!Дори успях да дремна малко!Бързо от 5 см. разкритието ми стана пълно и с 10 напъна я родих!Имам няколко шева,но честно казано не съм питала даже колко,най-вероятно са малко,защото стана много бързо!И така,въпреки индукцията и благодарение на упойка родих!Аз още на втория час,когато ме вдигнаха вече бях в движение по коридора,изкъпана и тогава уведомих всички,че съм родила.Само таткото знаеш!Не съм имала нужда от възстановяване и не съм поставяла свещички или други обезболяващи!Оказа се,че Бела се адаптира по-трудно и първата нощ беше в кувьоз в неонатология,но със стабилни показатели!Беше ми гадно и притеснено,въпреки,че ни увериха,че всичко с нея е наред и е оставена там,за да е на топло и й се подава съвсем малко кислород!Слава Богу на следващият ден по обяд я бяха извели вече на легло и ми я доведоха и от тога се кърмим(правя опити поне) и не съм я оставяла!

Честито на всички нови бебоци в нашата група!❤❤❤
Момичета,на Вас бързо и леко възстановяване!🙏🏻🍀

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 11:15 от Мария 1

# 159
Честито на мамите!!Бързо възстановяване и да са най-щастливи и обичани бебоците🤗

# 160
  • София
Да са ви здрави, безгрижни и окрилени дечицата, момичета!

# 161
Честити да са Борис и Белослава! Gift Heart Blue Heart
Мамчета, Flowers Tulip Flowers Cherry Blossom

Всичко ще е наред, Иве, дай малко време на мускулатурата да си почине и да се възстанови. Със сигурност ще е по- бавно, отколкото ти се иска, ама ще мине. Може след някой ден да почнеш кегел упражненията.

# 162
Честити бебенца момичета Simple Smile

# 163
Ах какъв хубав бебевалеж се е заформил!
Добре дошли да са Борис, Белослава и Елена! Да са здрави, а на мамите бързо възстановяване!

# 164
Еххааа колко много бебчета. Нека да са много здравички, а на всички майки бързо възстановяване 🥰

Общи условия

Активация на акаунт