Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 935
  • 407
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз не кърмя по причини извън секциото (детето има проблемче). Възстановяването ми беше много бързо, а съм на 39 г. На 6-7 ден вече можех да подтичвам и почти не изпитвах нищо. Носех колан за след раждане обаче, мисля че това доста спомогна при мен. Към момента, 20 дни по-късно, единствено гледам да не ползвам коремната мускулатура, не вдигам тежко и не спортувам; мажа шева, за да е минимален белега. Вчера бях на преглед при доки и отвътре всичко е наред.

# 181
На мен кърмата и с първото, и сега с второто дете след секцио, ми слезна на 3-я ден, но аз се стимулирах от 2-я още. Този път обаче имам много повече кърма и не знам на какво се дължи, не правя нищо различно спрямо първия път. Синът ми, докато го кърмех, веднъж на ден го дохранвах с АМ, а малката сега наддава много добре и то само на кърма. Лохиите не са ми спрели (вече 15-ти ден), но не са силни. Коремът ми се сви супер бързо, все едно съм четвърти-пети месец макс..със сина ми много трудно се прибра, даже спортувах след третия месец и с доста усилия си върнах формата.

# 182
Забравих, че съм оперирана. Чувствам се чудесно. Коремът ми е почти изцяло прибран. Като преяла съм, но кожата е по-отпусната и се мажа още по интензивно с неща против стрии. Белегът го пръскам с Цикатридина и скоро ще минавам на гел за белези.
Не кърмя по собствено желание 😊

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 12:35 от Анонимен

# 183
Браво момичета ,майчета героини 💕

# 184
Честито на новите мамчета! Да са ви живички  и здравички бебчетата! И ние си минахме реда на 08.02. раждане със секцио и вече почти се възстанових, а бебчо е добре и расте спокойно..
Имам въпрос към вече родилите мамчета,които кърмите или може би и към тези родилите със секцио дали имате газове и подувания на корема? От няколко дни насам за първи път през живота ми имам такива болезнени газове и  подувания пия чая за кърмачки на Хип, опитах със сушени сини сливи, но някакси продължава нито да ям нещо нито да не ям .. Дайте съвет вие как се справяте Simple Smile

# 185
  • София
Нямам такива неудобства аз. Даже в болницата не се наложи да пия рициново масло, а с първата свещичка Профенид се случиха нещата и от тогава съм си редивна всеки ден без проблеми. Според мен потърси АГ да ти даде съвет какво да правиш. Моята ми беше казала първите дни да избягвам газообразуващи храни.

# 186
Момичета, включвам се да ви дам един съвет. Нали бях писала, че на 10 ден ми спряха лохиите след секциото. Щях да ходя на преглед преди няколко дни, но с гледане на бебето го отложих за този понеделник, който идва. Обаче преди две нощи ме заболя вдясно корема ниско долу. Вчера болката беше нетърпима. Помислих да не е апендисит. Снощи дойдог в болницата да ме видят и се оказа, че имам задържана кръв в матката и съсиреци. Веднага ме приеха за хичически масаж и антибиотици. Тъкмо започнах да имам кърма след проблемите с високото кръвно и сега ме карат да се цедя на три часа, за да не спре, но изобщо не ми е до това. Много ми е мъчно за бебчето, много ми липсва.

# 187
  • София
Много неприятно звучи, дано бързо се оправиш и си си вкъщи 💚

# 188
  • София
Ponyy, много гадно звучи, съжалявам!! Как ги видяха тези съсиреци, на ехограф ли (коремен, може би)?
В Надежда има два прегледа до месец след раждането, включени в цената му. Явно не е случайна практика.

# 189
  • София
И аз имах остатъчна кръв в матката, но в Надежда практиката е преди да те изпишат задължително минаваш през ехограф и хванаха проблема още тогава. Вчера минах втория от полагащите се прегледи след изписване и съм успяла да изчистя всичко с малко повече физическо натоварване (разходки и танци с бебо), но определено не е шега работа.

# 190
Sunny_94, честито! Здраво и щастливо да е бебче Simple Smile))

Ponyy, теб къде те оперираха?! Как не са го хванали 🤔 важното е, че са предприети мерки вече.

# 191
По въпроса с кърменето след секцио - имам кърма за целия китайски народ и половин Индия. Животът ми последната седмица е един порочен кръг от кърмене и цедене. Гърдите ми са зверски препълнени и даже почват да капят като по часовник на всеки 3 часа. Мъжът ми ме бъзика, че вимето ми течало 🤣 звучи смешно, но наистина съм като някоя крава и нямам търпение да ми се регулира кърмата..
П.с. кърмата ми слезе на 2я ден, не знам дали има общо с това, че я слагах на гърда още от самото начало.

# 192
Здравейте, мами!
Малко със закъснение, но и тук да се похваля- на 15.02.се роди бебе Йоан- 3350, 51см. 👶🩵🩵🩵

# 193
  • София
И тук да кажа: да ти е честит и здрав младежът! И да папка послушно!

# 194
Здравейте мами! Имам питане, тези след секцио дали са носили колан и ако да, моля да ми препоръчате и какво мислите за пръскането с цикатридина? Thinking                                А относно лохиите, на мен на 8ми ден ми спряха и сега малко се филмирах с изчетенето, защото не съм минавала ехограф , но пък не ме боли нищо...🥲🥲

Общи условия

Активация на акаунт