Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 946
  • 407
  •   1
Отговори
# 195
Добре дошъл на бебе Йоан, да е много здравичък и бързо възстановяване на мама Blush
Момичета мен се опитва да ме хване депресия, но за сега не си го позволявам...
Вчера ми се искаше да плача, защото беба плаче, малко безпомощна се чувствам на моменти.
Вие как се справяте Grinning Heart EyesHeart Eyes
Моята АГ много настоява да нося колан. От най-обикновените ме посъветва да взема с лепенки отпред. Незнам как точно помагат тези колани ...

# 196
Аз също много се разстроих вчера, защото имахме малък проблем с кърменето с малката и тя много плака. Просто се чувствах безпомощна. Но мисля, че е нормално. Недей да си поставяш диагнози, наслаждавай се на хубавите моменти и очаквай да има и предизвикателства.

# 197
  • София
Коланът помага на органите да се наместят, а на мускулатурата да не се претоварва преждевременно. Пази и от херния. Аз носих на Ortho teh, показвала съм го тук.
Вместо Цикатридина, на мен доки ми препоръча гелче Кело-кот, засега изглежда като да работи - външният ми шев е с разградими конци и вече почти ги няма.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 19:24 от ToniShu

# 198
Днес се роди София, 3640г,51см, с термин за 28.02. На кратко -(колкото е възможно) тапата ми падна вчера, контракциите зачестиха през деня и вечерта отидох на преглед. Върнаха ме, защото нямах никакво разкритие. Но през нощта не съм спала и ги засичах, сутринта вече бяха на 5-6 мин и ме приеха. Отивайки имах 4см и с малко разходки в коридора много бързо ги докарах до 9 и ме свалиха в родилна. Там започна купона, пукане на води (безболезнено), слагане на система с окситоцин (търпимо). Общо взето само  усилваха системата, контракциите също се засилваха, но аз излязох голямо магаре и не продумах, само се движех закачена за системата и си дишах дълбоко. Трудно усетих напъните, защото болката от контракциите не стихваше и сякаш ги затапваше. Качих се да напъвам, но уви бебето не излиза, наложи се да ми натискат корема, но нищо... Вижда се глава, но нещо я дърпа навътре, оказа се, че е прекалено голяма и няма да мине през таза(така около10мин). След това само чух думите :Така няма да стане, звъннете на анестиезиолозите и я вкарване в спешно секцио. Както си бях с настроение и, че ще излезе още малко, ми потънха гимиите от раз. Намусих се и загледах в точка! Ами сега... поредната контракция дойде и точно в този момент трябваше да ме вдигнат от магарето и да ме завлачат до операционната. Оттам нататък знаете какво се случва при едно секцио. Само за усещането ще споделя, бях със спинална и усещах мнооого странно издърпване през цялото време. Така се появи и нашето бебе, сега се възстановявам, вдигнаха ме 3-4 часа след операцията, болки има но са търпим, зора е докато станеш от леглото. Видяхме се със София на два пъти, втория път засука като по учебник(малко коластра). Утре я чакам отново и има вариант да ми я оставят при мен. Въпреки всичко изтърпяно, вече мога да се похваля с едно пухкаво, бяло вързобче и че съм преживяла от до и двете раждания!

# 199
  • София
Добре дошла на София и дано светът е готов за мъдростта й 🤗

# 200
Добре дошли да са Йоан и София!
На вас, мами, бързо възстановяване  Heart

Аз още си чакам, но искам да ви кажа, че с изненада установих, че както бях +22, одеве като се премерих бях + 16,9, което малко ме втрещи и не знам как е станало, защото аз се чувствам по-слонеста от всякога 🙄

# 201
Интересно. Аз както бях миналата седмица +9,600 и баммм вчера + 15🤣🤣🤣 Цяла седмица в нас правя баници, кексове, много ми се хапва…🤦♀

# 202
Аз също се чувствах вчера безпомощна.. на малката и започнаха коликите и тя не спираше да плаче..  нищо не помагаше, а ние с таткото сме изтощени и недоспали.. почувствах се зле психически, но си казвам, че е период, хормони и всичко ще се нагласи в един момент, просто трябва търпение...

# 203
Аз също се чувствах вчера безпомощна.. на малката и започнаха коликите и тя не спираше да плаче..  нищо не помагаше, а ние с таткото сме изтощени и недоспали.. почувствах се зле психически, но си казвам, че е период, хормони и всичко ще се нагласи в един момент, просто трябва търпение...

Кога започнаха коликите при вас и какво ползвате като капки и пробиотик или въобще ползвате ли?

# 204
От 14-15 ден след раждането, иначе и даваме АМ на Аптамил за повръщане, защото имаше рефлукс и педиатърката ни каза до 6 месец да не сменяме това на Аптамил. За капки даваме на Био Амика по 6 капки на хранене и чайче от копър... с това се борим към момента... слагаме и затопляне възглавничка с костилки ииии много гушкаме... само на ръце се успокоява...

Кога започнаха коликите при вас и какво ползвате като капки и пробиотик или въобще ползвате ли?

# 205
  • София
Аз не мога да се оплача от колики. При каката беше голяма драма и давахме какво ли е за облекчение, а сега младежа е спокоен... има дни, в които се превива за няколко часа и до там. В началото му давахме капки colief, но повръщаше от тях и ги спрях. За момента не давам нищо за колики, справя се мъжки с неразположено когато го има. Иначе мога да препоръчам Хамомила - дражета чиста лайка, които се разтварят с глътка вода, каката с това я успокоявахме....и за зъбки действа много добре. Драмата ни сега е с връщането на мляко, което ще се окаже вид рефлукс според мен, но ще разберем тази седмица, че ни предстои консултация при педиатърката. Иначе да се похваля - вчера имахме месечинка 🎉 Расте малчо ☺️🩵

# 206
Аз не мога да се оплача от колики. При каката беше голяма драма и давахме какво ли е за облекчение, а сега младежа е спокоен... има дни, в които се превива за няколко часа и до там. В началото му давахме капки colief, но повръщаше от тях и ги спрях. За момента не давам нищо за колики, справя се мъжки с неразположено когато го има. Иначе мога да препоръчам Хамомила - дражета чиста лайка, които се разтварят с глътка вода, каката с това я успокоявахме....и за зъбки действа много добре. Драмата ни сега е с връщането на мляко, което ще се окаже вид рефлукс според мен, но ще разберем тази седмица, че ни предстои консултация при педиатърката. Иначе да се похваля - вчера имахме месечинка 🎉 Расте малчо ☺️🩵
Крис и ние онзи ден имахме месечинка 💙 сега видях че са на една дата младежите, бях забравила ☺️

# 207
Момичета, моята госпожица не изкара жълтеница в болницата и сега се чудя кога да я очаквам.. някакви идеи кога се проявява?

# 208
  • София
Може да сте я минали без да разбереш ☺️ Някои деца я карат само за няколко дни без да стават "жълти". Радвай се, че ние миналата седмица чак порозовяхме ☺️ (малко преди да направи месец).

Да се оплача, че снощи изживях истински кошмар.  На нощното хранене дребчо повърна, но през носа и като се задави...почервеня и не можеше да поеме въздух. Аз съм сравнително хладнокръвен човек, но ме обзе яко паника. Не го пожелавам на никой 😔 В сряда сме на консултация и нямам търпение да обсипя с въпроси педиатърката, че това повръщане все повече ми прилича на рефлукс, макар и да не е на фонтан. Мрън.

# 209
Прекрасни мами. Към клуба на бебчетата се присъединява и нашата Сияна. 3850гр, 53см.
Роди се секцио, въпреки плановете за нормално, но се надявам бързо да влезем в ритъм Heart

Общи условия

Активация на акаунт