Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 952
  • 407
  •   1
Отговори
# 210
Момичета чувствам се ужасно.. Изпуснах си телефона върху главата на бебето от страни на челото от разтояние половин педя. разрева се но я гушнах и почти веднага заспа. След около час леко повърна. Няма цицина може би съвсем малко зачервяване. Според мм нищо и няма но съм много притеснена и виновна 😭😭😭

# 211
Прекрасни мами. Към клуба на бебчетата се присъединява и нашата Сияна. 3850гр, 53см.
Роди се секцио, въпреки плановете за нормално, но се надявам бързо да влезем в ритъм Heart
Добре дошла на малката принцеса! Да е много здравичка и с късмет Heart
Nikitaaaa, а повръща ли често бебчето или се случи след инцидента? Бебчетата са гумени не се притеснявай. Но все пак я следете.
При нас също имаше лек удар на главичката, който тя сама си причини, защото постоянно протестира за нещо. Мъжът ми остана доста стресиран, доста време му трябваше да го успокоя Confused

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 22:59 от BilungaM

# 212
Честита да е Сияна! Бързо възстановяване на мама! Heart и ние имахме лек инцидент с главата, ама както каза и BilungaM бебетата са по-изсръцливи, отколкото си мислим Blush

# 213
Честито на всички мами, които са родили! Yellow Heart
Желая им бъъъързо възстановяване, спокойни и спящи бебчета! Yellow Heart
Да се похваля официално и аз, тук във форума!
Ако си спомняте моя доктор нещо се опита да ме заблуди да отида за предизвикване на раждане на 14-15-ти февруари. Без някаква конкретна причина, даже ме похвали, че всичко върви като по учебник, но явно е искал на 100% да отида в частната болница при тях, защото когато попитах акушерките в държавата болница дали биха ме приели за индуциране без причина, категорично казаха "Не, без родова дейност не приемаме". Така че определено е знаел...
Heartpulse На 23-ти с термин 23-ти се роди Елеонора (Ели). Purple Heart Роди се нормално, за по-малко от 1,30ч. Тежи 3,550кг и е 51см. Общо взето доста дебело бебе изглеждаше, вече започна да си личи, че има и очи освен бузи. Изписаха я около 3,200кг и активно се кърмим.
Искам да благодаря на видеото, което бяхте споделили на Елена във форума и правилното дишане по време на раждане. Няколко дена го упражнявахме цялото семейство. Тоест и таткото и каката, всички дишахме и задържахме, раждахме заедно, беше много весело. Благодарение на видеото родих много ама много леко и бързо. Първото ми раждане беше ужасно (над 10ч със система окситоцин, повръщане от болка и т.н.), тежко и направо не знаех на кой свят съм, но този път запазих концентрация и си броях секунди, напъни и както му е реда.
Бях без избор на екип или доктор и попаднах на някакъв доктор голям бъзекчия, но той се появи за малко, натисна ми по едно време корема и усетих, че ми помогна за раждането. Една страхотна акушерка ме напътстваше през цялото време и обучаваше 3 стажантки, които една след друга бъркаха да проверяват за разкритие и беше болезнено Flushed  Обаче помогнах в името на науката! Smiley В предродилна зала пък тъкмо се хвалиха, че са закупили нова машина за тонове, та и нея тестваха на мен. Sweat Smile Нямам никакви шевове и можех да клякам, ставам, говоря, имах апетит и ми беше адски странно. Понеже при първата бременност бях като дърво, кълбо от нерви, плачех, в болницата нямах никаква кърма и яко ме тресяха хормоните. Съквартирантките по стая бяха много свестни (по 3 в стая), даже им помагах с доста неща, а в течение на времето станах малко като консултант по кърменето там. Идваха и от съседната стая да им разказвам кое как става, а моите момичета идваха да им проверявам гърдите как да слагат бебето, дали да помпят още или да спират. Доста неловко ми беше в началото, но беше много забавно. Satisfied Много се радвам, че Ели си спази термина, а моята приятелка от детството, която всеки ден ме проверяваше и казваше "Ей, да стискаш до моя рожден ден!" сега е много щастлива. Двете са на една дата. Cake
Вече сме си вкъщи, каката е много щастлива и се радва на бебето. Идеята ни беше да поседи само 1 седмица вкъщи. В понеделник ни изписаха и тя присъства, във вторник я пуснахме на детска, защото им правили снимки за 8-ми март, в сряда (днес) пък имаше народни танци в детската и айде пак я пуснахме да не пропуска. Едната госпожа каза, че в петък пък бил 1-ви март и ще имат специална програма и както си преценим... и викаме айде, айде да си ходи детето. Каката определено харесва да ходи на детска, а на мен ми е по-спокойно. Явно Ели също спазва циркадния си ритъм от корема ми. Спи когато преспивам Алекс /каката/, става си няколко пъти вечер, а когато я изпратя на детска тогава се буди. Така за момента не игнорирам голямото дете и напасването е плавно.

Момичета чувствам се ужасно.. Изпуснах си телефона върху главата на бебето от страни на челото от разтояние половин педя. разрева се но я гушнах и почти веднага заспа. След около час леко повърна. Няма цицина може би съвсем малко зачервяване. Според мм нищо и няма но съм много притеснена и виновна 😭😭😭
Не се притеснявай, щом няма цицина всичко е наред. Хората си изпускат бебетата по глава хахах Smiley Надявам се все пак повръщането е било от преяждане. Всички правим грешки, спокойно! Two Hearts

# 214
  • София
Честито, момичета, да са здрави и щастливи! 💐🍀

# 215
Може ли линк към видеото за правилното дишане по време на раждане?

# 216
Добре дошла на Ели! Нека бъде едно здраво и усмихнато детенце! Heart момичета 20 ден лохии, мислех, че свършват, и преди малко излезе някакъв съсирек... малко се паникьосах, нормално ли е или да тичам утре при доктора....

# 217
Julia, мисля, че е нормално. При първата ми бременност финала на лохиите беше точно с 2 съсирека и край. Е, не бях от късметлийките и точно след месец ми дойде Grinning
Да е жива и здрава малката Ели! 🍀
Ние също вече посрещнахме своята втора рожба. Родих още в началото на месеца с уговорена дата за секцио. Беше ужасно и направо не исках да ви споделям, че да не уплаша някоя мама. Все още не съм на себе си, а и мисля, че никога няма да съм. С времето имам някакво незначително подобрение, но възстановителния процес доста се проточи при мен. Още имам болки, придърпвания, шевовете ми се възпалиха на няколко пъти...
Важното е, че бебчо е добре! Аз ще си го преживея.
Ето, че месеца излиза. Бяхме супер компания и благодаря за подкрепата на всяка от вас! Доста бебенца се родиха. Да бъдат здрави и обичани, а вие, момичета, да усещате подкрепа и сили от близките си!

# 218
Together_forever, честито бебче! Purple Heart Стискам палци всичко лошо да е зад гърба ви вече и скоро само лош спомен!

Аз както винаги идвам да помрънкам. 😅 Не пиша в чата, че там няма нужда от моя негативизъм.
Значи... махнаха ми серклажа, което само по себе си беше ужасно преживяване, но по- лошото е, че събуди спомените от първото ми кошмарно раждане. Май направих паника атака и шашнах всичко живо в кабинета. Имах мускулна треска на цялото тяло няколко дни след това от стягането и стреса, които преживях. И от тогава грам не съм на център. Не знам какво ще правя, трябва да си променя някак нагласата за това раждане, обаче нещо ми подсказва, че ще имам нужда от помощ. Не вярвам да я получа от акушерките и лекарите, макар че определено виждат, че не се лигавя...
Чудя се дали мога да пия някакво успокоително като дойде момента, че да не изтерясвам там и да могат хората да си свършат работата спокойно. Някой знае ли за такова? Не болкоуспокояващо, а успокоително.

Иначе, видяло се е ще влезем в мартенските мами, но честно казано и по- добре на този етап, че здраво съм се ошашкала и да имам някакво време да се взема в ръце.
Раждането е позитивно преживяване и трябва да се посрещне с радост, а аз треперя от страх, все едно на заколение ме водят... не искам да е така. Приемам идеи и за това, ако знаете начин за справяне.
След 9 месеца прекарани на дивана психиката ми тотално сдава багажа....

# 219
Sd.ad, благодаря! 🤗
За серклажа- аз също бях и го махнаха непосредствено преди секциото. Не знам защо си живеех със заблудата, че ще имам някаква упойка. Да, ама не. Беше ужасно, болезнено, неприятно и всички думи в този ред на мисли. Първото ми раждане не болеше толкова. Подозирам, че се учеха на мен, защото се събраха много лекари и даваха инструкции на най-младата от тях какво да прави.
За паник атаките и стреса- не знам дали е подходящо, но моя близка пиеше Капките на доктор Бах, докато кърмеше. След раждането изпадна в неприятно състояние и много и помогнаха.
Може да провериш, все пак, дали стават за бременни.
Стискам палци раждането ти да е спокойно и със щастлив край. 🍀

# 220
Честити бебчета на ive94 и на Together_forever, нека да много здравички, спокойни и с късмет, а на вас момичета бързо възстановяване. Grinning

# 221
  • София
Ех, как обичам ново бебчета! Да са здравички и с късмет малките човеци!

За раждането не знам как да те успокоя, sd. Но вярвам, че ще успееш да пребориш и страхове, и тревоги. А вярвам защото открих в себе си такива неподозирани сили, че нямаше да повярвам, че ги имам ако някой само ме предупреждаваше Simple Smile Само пази горе-долу самообладание, повече няма какво да се иска от теб ❤

# 222
Благодаря ви, момичета! Heart

Ще ги тествам тези капки, сега ще кажа на мъжа ми да вземе на прибиране. Благодаря за препоръката! А серклажа...изобщо не очаквах такова нещо, повечето казват 'не боли'. Само акушерката преди да седна на стола каза, че си боляло и да се подготвя. Много навреме... Съжалявам, че и при теб е било така Sad Както казва ММ, изтеглили сме късата клечка явно. За пореден път.

Тони, върна ме в детската градина това преживяване, никаква сила нямам. Sweat Smile Но я търся. Обещавам.

# 223
Някоя от вас раждала нормално. Дали е нормално след раждането да се получават спазми и болки в корема не само ниско долу ами по целия и дали е нормално че много бълбукат, къркорят червата и всякакви звуци

# 224
Да, нормално е, аз и с нормалното раждане и със секциото имах такива спазми, много газове, които не излизаха дълго време,...но сега се оправиха нещата🙂

Общи условия

Активация на акаунт