Февруарчета 2024 -Тема 13

• 36 956
  • 407
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, с какво обработвате пъпчетата? Преди и след като падне?

# 226
  • София
Спирт. Според една акушерка обаче това било остаряло и на запад не правели така. Аз един два пъти дневно го минавам, като сега след като падна почиствам секрета, който се образува, по заръка на педиатърката.

# 227
  • София
Момичета, с какво обработвате пъпчетата? Преди и след като падне?

По инструкции на акушерките в болницата и на педиатъра: преди падане спирт 95% върху памучен тампон, след падане - спирт 70%. Един-два пъти на ден третирах, след баня задължително, за да може ако има вода да се изсуши хубаво. При нас около десетия ден падна пъпчето и след още толкова беше напълно заздравяло.

# 228
Въпрос към дамите родили секцио ☺
Носите ли стандартното си бельо ,понеже аз от както родих /9 дни/ нося от бельото за родилки ,та се чудя дали има проблем за самия разрез стандартно бельо?

# 229
Няма проблем,именно че разреза е така да бъде покрит от стандартното бельо
Въпрос към дамите родили секцио ☺
Носите ли стандартното си бельо ,понеже аз от както родих /9 дни/ нося от бельото за родилки ,та се чудя дали има проблем за самия разрез стандартно бельо?

# 230
аз си нося бременните гащи още защото ме дразни всичко на белега

# 231
Нося си всякакво бельо, включително и дънки/панталони вече, защото дрехите за бременни са ми доста големи Simple Smile
Белегът изобщо не ме боли. Пръсках го с Цикатридина една седмица и сега започвам с кремче за белези. Точно преди 2 седмици родих.

# 232
  • София
С бельото буквално съветът в болницата беше “бельото или под, или над шева”. И това е, аз от 3-4 ден си нося мое си бельо, безшевни боксерки. Но и нямах обикни лохии, та с превръзка ми беше спокойно.

# 233
Привет, дами! Имам една дилема, която малко ме мъчи и не мога да взема решение. Става въпрос за банята. Моята майка ми показа как да изкъпем в стаята, във вана. Всичко чудесно, бебето страшно много се отпусна, изобщо не е ревало, напротив мисля че му хареса. И тук идва едно голямо НО...страшна хамалогия ми е да местим всичко (вана, кофи с вода, канчета, повивалник, козметика..... Да затопляме предварително стаята. Не го правим в банята, защото е по-далече от стаите и можело бебето да настине при пренасянето. На мивката да го къпя ми е малко странно и малко мърляво, но в интерес на истината става  по-бързо. Та кажете моля къде и как къпете своите бебета?

# 234
Първите два месеца къпем на мивката.

# 235
Ако имах как, сигурно щях да го къпя в банята, но предвид че е супер малко помещение- няма как да стане, освен за подмиване на дупето на мивката, но и това не правя понеже водата ни по незнайни за мен причини върви ту гореща ту студена, та абсурд. Всичко нося в стаята и после изнасям. Детето също не съдейства, само като започнем да го събличаме и се започват крясъци и рев. Изобщо като дойде време за къпане и на мен ми се реве.
Ако имате как да затоплите банята и къде да го облечете там, не виждам причина да не го къпете в нея.

# 236
  • София
Нас ни изписаха и сме здрави, ама забравих да пиша. Всичко е наред папкаме, спинкаме и ...тези три неща Grinning .

За къпането се къпем на мивка засега и да си кажа доста е удобно особено с таткото като я хване и за 5 мин макс сме готови, педиатърката потвърди, че е рано за вана. Иначе в спалнята правя жега малко, ама искам да е спокойна докато се мажем и обличаме.

Някоя от вас раждала нормално. Дали е нормално след раждането да се получават спазми и болки в корема не само ниско долу ами по целия и дали е нормално че много бълбукат, къркорят червата и всякакви звуци

При мен беше така няколко дни, важно е да ходиш до тоалетната възможно по-скоро, сега вътрешностите се връщат бааавно по местата си и имат нужда от време да се нормализират нещата, но е важно стомаха да работи. Освен това, ако кърмиш ще имаш "обратни контракции" на матката.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 10:39 от Persephone89

# 237
мале каква хамалогия е това затопляне и местене не виждам никакъв смисл 😜Изобщо нищо не затоплям къря си в банята , даже ония ден и без шапка е била на вън.Според мен това прекалено вманиачаване в топлината нее ок изобщо и е препоставка при всяко захладняване за настинки. Калявайте се от малки бебетата са адаптивни животни как то казва Ася Демирева , и се адаптират в това в което вие ги учите да живеят . Хладно или жега , климатик или отворен прозорец

# 238
Голяма мъка ми е и на мен желанието на всички да гледаме детето в терариум 🥲 Миналата седмица при нас беше над 17 градуса, топло и слънчево. Водихме малкия на педиатър, като го облякох само с половината дрехи които едната баба заръча да облечем. Докторката като го видя, каза че бил навлечен и не било ок. Разправям аз тая работа на бабата вечерта и получавам отговор “Много пък знае тая докторка, утре като се разболее детето, няма тя да дойде да ти го гледа” 🙃🙃🙃 От таткото никаква подкрепа по казуса, той не искал детенцето му да се разболява. Само аз, злата майка искам да си простудя детето, баси 🤣

# 239
ма моля ти се мъжа ми е същата работа , ония ден когато казвам че бебето ми беше без шапка беше точно 18 гр в Софето. Моето бебе беше с тънко боди и ританки ( дълги де ) и едно много тънко космонафтче.Отгоре и метнах качулката която нищо не затваряше и тя си лежеше като пич в количката , и понеже духаше просто и сложиш това нещо тип одеяло което не завива а се закача за самия кош. Но нито съм затваряла гюрука с одеяла и не знам какво си нито нищо. Напрактика при нея в количката е било околт 23 гр

Общи условия

Активация на акаунт