Февруарчета 2024 -Тема 13

• 38 953
  • 407
  •   1
Отговори
# 240
Давали ли сте витамин Д на Джеймисън мисля, че бяха, имате ли мнение, педиатърката ни изписа някакъв вит.Д, но никъде го няма и ми предложиха този.

# 241
Давам Биогая + вит Д.
А за банята.. да пренасям и топля - абсурд. А уж съм първескиня 🤪😂
Къпем в банята и си носим на ръце в хавлия в неговата стая и на повивалника си правим тоалет - олио, памперс, пъпче това-онова и айде лека нощ. 😃

# 242
  • София
Ние къпахме на мивката докато не падна пъпчето (така ни посъветваха още в болницата и идеята е не да не се мокри, а да не се кисне във ваничката). Иначе къпем в банята - събличам го по памперс в стаята на топло, овивам го го с хавлията и го пренасям до банята, не мисля, че от едно минаване през коридора ще настине.

За обличането понеже аз съм много зиморничава и винаги ми е студено, при нас не важи да обличам детето с един кат повече от мен, т.е. обличам го толкова дебело, колкото аз съм облечена. Навън е с боди с дълъг ръкав, тънка жилетка и ританки. Завивам го с по-плътно одеало, но ръцете винаги са му отвити, че иначе се завива сам през глава.

Да дам отчет и след първа консултация, че онзи ден бяхме, но не смогвам да споделя. За един месец е качил 1,6кг. и е вече 57см., капнаха му витамин К, дадоха ни направление за ортопед и ни записаха за ваксина за края на март. За повръщането педиатърката ни изписа някакъв сироп, който обаче е блъскан с какви ли не химии и мисля да го пропусна, все пак не повръща на фонтан.
От няколко дни си гледа ръцете и прави много смешни физиономии, много е смешен.

Утре правим 40 дни и ще ходим до църквата, но погачата я отложихме за следващата неделя, че не искам да си го причинявам в един ден и църква, и погача....едно по едно по-добре.
Това е от нас за сега ☺️

# 243
По темата с бабите и техните съвети за обличане мога да кажа че голямата му дъщеря не иска да ходи при едната си баба точни защото я обличала и и било горещо...и не е майтап работата защото детето плаче и отказва да ходи там 😃 тъй че да му мислят бабите.
А относно облеклото, като ви чета аз май съм ненормална. Тук сега е 10 градуса и бебето е облечено с боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризон, плетена блуза, доста дебел панталон, чорапки и обувчици, и цялото това нещо е пъхнато в поларено чувалче хахаха само шапката му е тънка ама има на главата качулката на чувалчето. Това навън, нали... ама спи детето вече четвърти час почва.

# 244
Чакайте да си помрънкам, че така и така съм почнала 😂 Като го изведохме за пръв път навън- на терасата за 5 мин, времето беше супер, ние бяхме по къс ръкав. Бебето (облечено от баба си) беше с боди с дълъг ръкав, ританки, жилетка, чорапи, вълнена шапка, дебел космонавт и това цялото завито в поларено одеяло и поставено в кошницата за кола и затворено с нейните си там приспособления за затваряне 🥲 ако някой може да даде акъл как да ги убедя, че няма да умре от студ детето, без да се караме, ще съм много благодарна.

# 245
не се карай обличай си детето сама и сама си го извеждай на терасата или в парка 😀защо ви обличат децата други хора и защо им позволявате да си налагат мнението на не техните деца. Отговорноста е ваша , детето ваше.Ако те ще гледат децата им кажете че вие имате собственки желания по въпроса и че разбирате техните виждания но те не съвпадат с вашите и че ги молите да уважават вашите виждания за отглеждането на вашето дете и че така нямате шанса да минете този етап сами ако те ви обличат детето както те си искат

# 246
Мен и стомаха понякога доста ме боли, не знам дали не е защото ми натискаха корема при раждането.
А относно шевовете как се справяте с тях🥲
Нас ни изписаха и сме здрави, ама забравих да пиша. Всичко е наред папкаме, спинкаме и ...тези три неща Grinning .

За къпането се къпем на мивка засега и да си кажа доста е удобно особено с таткото като я хване и за 5 мин макс сме готови, педиатърката потвърди, че е рано за вана. Иначе в спалнята правя жега малко, ама искам да е спокойна докато се мажем и обличаме.

Някоя от вас раждала нормално. Дали е нормално след раждането да се получават спазми и болки в корема не само ниско долу ами по целия и дали е нормално че много бълбукат, къркорят червата и всякакви звуци

При мен беше така няколко дни, важно е да ходиш до тоалетната възможно по-скоро, сега вътрешностите се връщат бааавно по местата си и имат нужда от време да се нормализират нещата, но е важно стомаха да работи. Освен това, ако кърмиш ще имаш "обратни контракции" на матката.

# 247
и мен ме боля стомаха 6-7 дена

# 248
  • София
Бла, аз на майка ми просто й казах да не бърка моето дете с нейно! И й заявих, че ако не се съобразява, просто няма да го вижда. Бях ужасно груба, но тя пък ми се беше тръснала без покана в Надежда, да идела да си види внучето в неонатология.

# 249
  • София
Мен и стомаха понякога доста ме боли, не знам дали не е защото ми натискаха корема при раждането.
А относно шевовете как се справяте с тях🥲
Нас ни изписаха и сме здрави, ама забравих да пиша. Всичко е наред папкаме, спинкаме и ...тези три неща Grinning .

За къпането се къпем на мивка засега и да си кажа доста е удобно особено с таткото като я хване и за 5 мин макс сме готови, педиатърката потвърди, че е рано за вана. Иначе в спалнята правя жега малко, ама искам да е спокойна докато се мажем и обличаме.

Някоя от вас раждала нормално. Дали е нормално след раждането да се получават спазми и болки в корема не само ниско долу ами по целия и дали е нормално че много бълбукат, къркорят червата и всякакви звуци

При мен беше така няколко дни, важно е да ходиш до тоалетната възможно по-скоро, сега вътрешностите се връщат бааавно по местата си и имат нужда от време да се нормализират нещата, но е важно стомаха да работи. Освен това, ако кърмиш ще имаш "обратни контракции" на матката.

И мен ме боли малко гърба и корема...ама сега се прибира и матка и всичко и няма как да не наболява, ако се обостри според мен иди на лекар да видят дали няма някакъв проблем. Шевовете гледам да мия с вода повече да не "търкам" с тоалетна хартия и пръскам цикатридина, казаха ми да си взема и мазило, ама не го взех понеже и без това долу е мазало и не исках още мазила да добавям. Надявам се скоро да се разградят, че доста ми опъват вече в процеса на зарастване.

# 250
При мен е с бонус хемороиди, та не знам вече опъването и болката от къде е предимно. Червата и бълбукат все едно още бебе рита😅

# 251
  • София
Чакайте да си помрънкам, че така и така съм почнала 😂 Като го изведохме за пръв път навън- на терасата за 5 мин, времето беше супер, ние бяхме по къс ръкав. Бебето (облечено от баба си) беше с боди с дълъг ръкав, ританки, жилетка, чорапи, вълнена шапка, дебел космонавт и това цялото завито в поларено одеяло и поставено в кошницата за кола и затворено с нейните си там приспособления за затваряне 🥲 ако някой може да даде акъл как да ги убедя, че няма да умре от студ детето, без да се караме, ще съм много благодарна.

Аз съм казала, че за моето дете моето мнение и решения имат значение...другото са съвети, които ако не съм поискала да си ги държат. Който иска дете да си го роди, това си е мое и тук се слуша мойта воля. Изобщо не давам, да ми се бъркат, ако не съм попитала. И да понякога се налага и да си груб, защото иначе хората от граници не разбират, особено бабите като ги гръмне хормона на щастието от внучето.

# 252
Директно го изкарах на 7-мия ден. Обличам му боди с къс ръкав, тънък ромпър и тънък космонавт. Не го крия от близки приятели. Погача няма да правя, струва ми се излишно. Само на църква мисля да отидем.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 20:37 от lovebirds

# 253
И аз с тая погача съм се зачудила какво да правя....и на мен ми се иска само в църквата  да отидем, но ММ настоява, че трябвало да я орисат🙄...хич не ми се събира с толкова хора с тия вируси.Всички близки ми изпратиха кой плик с парички, кой подарък, всеки със своите пожелания към детето....имам още време да го разубедя

# 254
аз няма да правя , нито на каката правих нито сега. Едно на ръка че не ша да виждам сестрата на мъжа ми. Друго че всички са с деца и ще е бациларник брутален . Че и хамалогия 😀

Общи условия

Активация на акаунт