Февруарчета 2024 -Тема 13

• 38 884
  • 407
  •   1
Отговори
# 255
Че и не малко пари ще заминат.
Иначе аз също се колебая.. сякаш ми се иска ама не съвсем 😄
Момичетата, при нас почнаха коликите. Само на кърма е малката, внимавам какво ям, пия чай лт копър, защото тя не иска, давам и БиоАмика, Еспумизан Л и БиоГая, но не виждам особен ефект. Знам, че е период и трябва да мине и всяко дете е различно, но моля ви дайте и вие изпитани съвети. Сърцето ми се къса като я гледам как се мъчи 😔

# 256
  • София
Ох, всички ме навиват за тая погача...май няма да имам избор като цяло...

За коликите ние сме на Colief и infacol, както и ни смениха АМ заради алергия към кравешки протеин, иначе сме на смесено хранене докато осъвършенстваме кърменето.

# 257
По едно и също време ли ги даваш? Като гледам те са със същите активни съставки като БиоАмика и Еспумизан Л.
Аз уж редувам ама май ще пробвам на едно да давам и ще се моля да подействат..

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 09:01 от НямаСмисъл

# 258
  • София
И при нас е мъка с коликите, особено надвечер. Давам колийф и линекс, сега поръчах и лефакс да пробваме и се чудя какво да я правя, много се мъчи милото. Тези дни минсе иска да излезвм най-накрая, вие започнахте ли с някакви кратки разходки или директно си излязохте за час например? 🙄

# 259
Аз давам Лефакс и виждам ефект. Първите два дни мислех, че си втълпявам и е случайно съвпадение на капки и бебешко спокойствие, но сега вечер примрънква, но няма общо с този рев дето приличаше на дране миналата седмица, та май наистина работят капките. Давам ги по 2 пръскания директно в устата преди хранене като започвам от храненето в 12-13-14ч и така до ранна сутрин 03-4-5ч. На опаковката мисля, че пише 5-6 пъти × 2 пръскания.
Млякото и ние сменихме - от Аптимил Пронутра минахме на Нан Комфортис, защото имаше трудно изхождане. Не запек, сухи акита, а като се изхожда става неспокоен, червен и плаче. От както сме с Нан виждаме подобрение, но пак не е съвсем неусетно изхождане и се чудя дали пък Биогая-та не го запича леко, но педиатърката ни точно заради трудно изхождане го предписа.

# 260
За разходките директно за час си излязох е, като преди това имахме две ходенкя до болницата и за по 15 мин беше навън.
Коликите са ужас Sad
Снощи Невена рева почти 3 часа без прекъсване. Гушкаме, друскане, пеене. Бял шум, кърмене, капки... Тц Sad
Давам био гая, инфакол и едни капки с копър и анасон. Ако успее да пусне газове,  минават леко. Но като не успее и е майко мила.
Тя си е и малка лека за момента. Спи само върху/до мен. Не харесва много друго да в гушкат. В слинг не харесва Sad дано е само през четвъртия триместър.
При нея коликите се обостриха и от антибиотика.
А сега съм в търсене и на чудодейна биба, която по е за малко да ме замества 🤣

# 261
Аз мислех че само при нас почнаха рано и се почувствах виновна за смесеното хранене,помислих че аз и го причиних😫
Мрънка си и се напъва,пробвах и аз с капки,със затопляне  ...но не и минава,надявам се да си премине бързо този период
А някоя мама да е използвала АМ на Хип да сподели мнение?!🙄

# 262
Аз мислех че само при нас почнаха рано и се почувствах виновна за смесеното хранене,помислих че аз и го причиних😫
Мрънка си и се напъва,пробвах и аз с капки,със затопляне  ...но не и минава,надявам се да си премине бързо този период
С баткото го ползвахме и си го пиеше докато навърши две години. В началото имаше лек запек, но бързо го отстранихне и после не сме имали проблем

# 263
Добре де, този Лефакс нали и той е със симетикон като Еспумизан Л... иначе обмислям и аз да го взема, че почвам леко да се отчайвам, а те тепърва започват..
Гледам, че го продават в една Фейсбук страница. Вие откъде го поръчахте? Имам приятелка в Германия, но ако и тука е окей, направо от тук ще го взема.

# 264

Ние сме на Хип вече 20 дни и съм доволна. Акото е точно такова, каквото трябва да си е.

# 265
  • София
По едно и също време ли ги даваш? Като гледам те са със същите активни съставки като БиоАмика и Еспумизан Л.
Аз уж редувам ама май ще пробвам на едно да давам и ще се моля да подействат..

Ами не всяко хранене, като кърмя инфакол давам, но не постоянно, че пък те запичат. Колийф се слага в млякото и го давам като давам АМ или ако се изцедя, че трябва да е разредено в храната не става да се дава директно.
Ние минахме от Пронутра на Digestive Care заради кравешкия протеин и виждам сериозна разлика. Внимавайте с капките за колики, че както помагат така и запичат и там почва друга драма.

# 266
  • София
Виктор беше на Hipp combiotic, после на Аptamil digestive, сега е на Lactana bio, като последното е топ млякото за него. Чак не смея да се похваля, че да не прецакам нещо работата. Изхожда се детето без почти никакво усилие и мрънкане вече два дни, направо съм изумена.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 10:42 от ToniShu

# 267
Ние сме на Аптамил хр за фефлукс, Био амика и инфакол, малката е на периоди и аз бая се чудя за лефакса...всички много го хвалят...

# 268
А как давате Био Амека и Инфакол? И двете ги капете в млякото едновременно ли?

# 269
био амика в устата директно

Общи условия

Активация на акаунт