Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 762
  • 930
  •   1
Отговори
# 90
Запис и от мен в новата темичка благодаря за нея и за орисването ! Heartpulse

Специално за имплантацията ИР не е от голямо значение за разлика от недостига на вит. Д. Добре е да се проверят нивата.

Колко горе долу се счита за оптимална стойност за витамн Д? Моя е 31.8 при стойности от 20-100.
Кактус АА
И за Инсолиновата резистентност трябва ли да ми назначи ендокринолог изследването или мога и сама да си пусна? Мъжа трябва ли също да се тества? По пр не сме с наднормено тегло но искам да отмятам повече неща за евентуална причина.

Иначе при мен днес мина втората инсеминация, на един спукан фоликул. Док каза, че показателите на ММ този път са под нормата (миналия път бяха гранични), но пък материала се е обработил добре.

В тази връзка, моля ви, дайте съвети какви добавки взимат вашите мъже? Моят пиеше Полукс Форте доста време, но сега не пие нищо, а и от форума разбрах, че не е ок да са комбинирани и се чудим дали да вземем тях или някакви отделни витамини, в предвид че Полукса не са никак евтини.
Monita576 при вас какво повлия?

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:13 от Flowering1808

# 91
Аз днес не издържах и рано сутринта си направих престо тест. За съжаление, изцяло отрицателен. Мои приятелки ми споделиха, че при тях двете е отчело в седмицата преди МЦ и са имали бледи линии.
Много ми е емоционално днес, няма да лъжа, че доста ми стана мъчно.

Но вчера имах щастлив повод - черпя ви всички, защото се сгодихме официално. Моята валентинка ми поднесе най-страхотната изненада сутринта след закуска. Беше направил албумче с наши снимки и на последната страница беше предложението🥰 Изненада ме със страхотен пръстен, който са проектирали за мен с любим аквамарин.

# 92
  • Замък сред облаците
Флауъринг, 30ng ти е долната препоръчителна граница на вит Д, ако го вдигнеш до 40-50ng е съвсем ок, няма нужда от повече. Но и над 30 също е ок, просто имай предвид че не е хубаво да е под 30.

За ИР - най-достоверно е обременяването с глюкоза. Хома индекса се счита за остарял и недостатъчно достоверен диагностичен метод особено за лека ИР. За нататъшно следене е ок.
При мъжете ИР също може да влияе на спермата, да.

Фиърлес, честито!

# 93
Flowering1808, вече АА ти е обяснила. Между 35-50 е супер.
Аз за следене на ИР пускам само HOMA. Първоначално имам обременяване с глюкоза.
fearless 🍀 Честит годеж! 🍀☺️

# 94
Flowering, стискам ти палци тази инсеминация да е успешна! Flowers Four Leaf Clover
Изследването за ИР не е необходимо ендокринолог да го назначи, аз и ММ отидохме направо с резултатите, че да не губим време.

Fearless, честито за годежа и браво на ТМ за оригиналния подход! Blue Heart
ММ също като ми предложи ме изненада с пръстен с нетрадиционен камък - моят е аметист, тъй като лилавият цвят ми е любимият! Purple Heart

# 95
Честито за годежа, Fearless!🥰 много любов ви желая и само хубави емоции занапред!
Може би е рано за тест?

# 96
Благодаря ви за бързите отговори и подкрепата! Heartpulse
Fearless Честитооо! Само хубави неща да ви случват насетне и не се отчайвай! Най-доброто предстои!

За витамин D без лекар мога ли да си взема спрея на Beter you 3000 IU 75 mcg?

Иначе мисля след 14-15 дни когато трябва да направя кръвния тест за бременност с него направо да пусна и TSH Ft3 и FT4, обременяване с глюкоза  и евентуално пак витамин D.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 16:09 от Flowering1808

# 97
  • Замък сред облаците
Можеш да вземеш този спрей, но няма смисъл да го пускаш след 2 седмици вит Д, по-скоро след 2 месеца (след почивка).
Консумирай и храни богати на вит К2 или го вземи в комбинация с К2.

# 98
Благодаря ти много, АА!

# 99
Flowering1808 ММ една година пие добавки: Фертилейд, вит. Е, бабини зъби, ZMA, Мака, Л-карнитин, аминокиселини, протеин, CoQ10, Омега и май това бяха, довечера ще погледна на рафта дали не съм изпуснала нещо.

# 100
Записвам се, вече 7 страници, много сте активни, бе момичета ❤
На мене вече 4 ден ми зацапва, М не започва , а прегледът ми е в понеделник. Няма да успея и ми иде да се гръмна. Днес си поревах. Освен това ми излезе резултатът от секрета. Вижте, може ли мнения. Искат да ми дават АБ и вагинално лечение, но не трябва ли е ММ също да мине? Може ли от там да е кръвотечението и сухотата? Моля ви, хелп!

# 101
Направи извод от хормоналните изследвания и ми каза свали излишните килограми и тогава ще видим какво да правим .

Ние не спорим с доктори току така.
Покажи изследванията.

Golden stone то, при така по-наднормено (ИТМ над 28-29) и стандартна генетика ИР е в кърпа вързана.
Не ми даде резултатите от изследванията. Тежа 82 кг и съм висока 163 см.

# 102
Момичета, при мен нещата приключват, за съжаление. Сипах си една чаша ракия. Какво да изследвам? Обяснение в скрит текст.
Скрит текст:
ЧХГ-то на 14-ти беше 31, днес е 37. Прогестеронът от 45 nmol е паднал на 35 nmol. Преди да излязат изследванията днес сложих 2 таблетки утрогестан. Ще чакам да паднат показателите. Днес изпуснах аг-тата в ДКЦ-то, утре ще ида до някой спешен кабинет,  за да се изключи извънматочна. Усещах си, че нещо не е окей, имах и лоши сънища, явно нещо ми е подсказало, че няма да го бъде... Започнах седмицата супер, сега вече съм малко смазана. Но гледам така на нещата, че поне се е получило - досега не бях виждала втора чертичка.

# 103
Le strange, писах ти в другата тема. Гадно е, но приеми, че не му е било писано. Следващия път ще е успешен. А и щом веднъж си видяла двете чертички, ще се случи пак.

# 104
Благодаря, Салсера, и аз се опитвам да гледам на нещата по този начин. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт