Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 785
  • 930
  •   1
Отговори
# 120
Симптомите на извънматочна бременност включват:
 - ЧХГ, което не расте правилно - спада, а след това се покачва;
 - остра болка, концентирана само от едната страна - при мен болката почна 2 седмици след датата на очаквания Ц;
 - при някои има ръждиво кървене (при мен нямаше, но може би защото го хванахме рано - още на ЧХГ от 400).

Хубаво е да искате да се информирате, но не позволявайте това да ви плаши, в повечето случаи спадащо ЧХГ е симптом на биохимична бременост, която не е опасна и отшумява от само себе си. Ако пък има бавно растене на ЧХГ, но вече е минало 1000, по-скоро става въпрос за кухо яйце, отколкото за извънматочна бременност.

Така е ... аз с моето кухо яйце бях стигнала до 2200, а след това взе да спада много бързо .... и така до спонтанния аборт, който направих...
Това беше през ноември 2022 г. и от тогава не съм виждала втора чертичка.... 🥺

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 20:35 от BeLive1211

# 121
  • Замък сред облаците
Чисто физическите симптоми на ИМБ (които я отличават от обичайните за Б)  са вече при руптура на тръбата или кръвоизлив в коремната кухина - това са остри болки в корема, под диафрагмата, твърд корем, остра болка в дясната плешка (при кръвоизлив в корема се притиска някакъв нерв който дава тази реакция), втрисане и температура при риск от сепсис

Зацапване може и да няма, а зацапване и да има го има и при много вътрематочни бременности. Дискомфорта ниско долу и болчиците си ги има от растящата матка първите седмици, затова при ИМБ се следи за остра, често нетърпима болка.

Но най-добрата застраховка срещу ИМБ си остава следенето на ЧХГ.

# 122
Empathy  и мен този месец ме боля много от дясно , понеже имах два доминантни фоликула в десен яйчник . Преди О , в деня на О и няколко дни след умирах от болки .

# 123
В момента би трябвало да съм в лутеална фаза. Овулацията беше на 10 ти, чакам цикъл на 14-ти. Но от няколко дни чувствам силна болка в ляво, непозната до сега.
Успокоихте ме, че не е ИМБ .

# 124
  • Замък сред облаците
То и да има оплодена Я, тя имплантацията тепърва предстои, а дори и да е в малкия % от случващи се на 6 ден, тук става въпрос за етап 10 клетки. Сещаш се колко са малки…

# 125
Le strange ❤ Казват, че по някога след БХ се забременява по- бързо.

Моят опит иначе с БХ беше, абсолютно никакви болежки освен свръх чувствителност в гърдите, закъснение на Ц, като ден два преди него имах бледо розово зацапване от което си помислих, че ми идва, защото попр като имам такова до края на деня или макс на другия съм в Ц, в случая продължи 4-5 дни и това ме накара да си пусна кръвен тест. Надявах се да е имплантационно зацапване, но не. Резултата беше 11 и нещо и докато излязат резултатите вече ми беше дошло.

# 126
Le Strange, съжалявам! Стискам ти палци следващият път да е успешен. ❤️
Знам и аз колко е разочароващо. Изживей си го, както имаш нужда.

Аз почнах да се съмнявам, че този месец ще имам овулация. Знам, че не са 100% надеждни тия ленти, но трети ден по ред се показва една и съща бледа втора чертичка. По същото време всеки ден правя. Досега винаги виждах увеличение и пик предишните месеци. Може пък и да е по-късно този път. Ще продължа да тествам.

# 127
  • София
Моят съвет е да не се разчита много на това и да се направят необходимите изследвания.
1ва Бх декември 2018, втората беше август 2019, като втората не съм много сигурна дали не беше някой тубарен аборт. Ако вместо да заравям главата в пясъка покрай нищо сташно не е случва се на всяка втора жена и не беше дошла Ковид пандемията и бях направила проверка на тръбите още тогава можеше и да не се стига до ИМБ....
Повечето знаят моята история с ИБ, но ще повторя.... 10 дневно закъснение , зацапване, ниско чхг /около 200 беше/ и нисък прогестерон, консултация с АГ - не изписа прогестерон и каза да следя чхг, на 14тия ден беше около 500, нищо не се видя никъде, кървенето си спря все едно си беше стандартен цикъл,след още седмица чхг беше 2100, видя се ембрион в дясната тръба, не ме оперираха по спешност, защото беше петък - настрочиха операция за понеделник, когато по календар бях вече в 7 г.с., чакайки да ме приемат започнаха онези странни болки в плешката и крака, които АА описа по-горе. Та по някаква чиста случайност се разминах със страшното спукване на тръбата....
Та мисълта ми беше - при повторна БХ моят съвет е да се търси проблем.

# 128
Шантал, твоята история или не съм я знаела в детайли или съм я забравила, но съм изумена, че при потвърдена ИМБ в петък са чакали чак до понеделник с операцията. Flushed При мен острата болка в района на тръбата почна в събота сутрин, сигурно към 11 часа отидохме в болницата и потвърдиха, че е в тръбата ми. Пратиха ме само да си взема багажа и събота следобед ми беше операцията. При мен вече имаше лек кръвоизлив, който причиняваше болката, тръбата беше далеч от спукване, тъй като беше хванато доста по-рано.

# 129
  • София
Фей, според мен се е било захванато в широката част на тръбата. Димитров прецени, че не е спешно, пък аз бях в тотален шок и предвид репутацията му му се доверих напълно. Реално остра болка нямах, имах едни странни придръпвания все едно ми се схваща крака, и опъването в рамото и плешката.

# 130
Шантал Съжалявам за това, което си преживяла. Съгласна съм, че е добре да се търси проблема. Аз също не се зарових в пясъка и след още няколко месеца си направих и цветна снимка. Щом се виждаме тук в тази група значи всички по някакъв начин търсим къде би могла да бъде причината. Просто на мен тогава лекарите ми обясниха, както предполагам и на вас, че е нещо често срещано при жените особено при първа бременност и че е възможно доста скоро след БХ да има нормална бременност. Е при мен очевидно не стана така, но въпреки това го счетох като нещо положително, защото все пак това беше единствения път, в който видях положителен тест и това ме обнадежди, че бременност все пак е имало, дори и за кратко. ❤
Според вас какви изследвания трябва да се пуснат след БХ? 

Моят съвет е да не се разчита много на това и да се направят необходимите изследвания.
1ва Бх декември 2018, втората беше август 2019, като втората не съм много сигурна дали не беше някой тубарен аборт. Ако вместо да заравям главата в пясъка покрай нищо сташно не е случва се на всяка втора жена и не беше дошла Ковид пандемията и бях направила проверка на тръбите още тогава можеше и да не се стига до ИМБ....
Повечето знаят моята история с ИБ, но ще повторя.... 10 дневно закъснение , зацапване, ниско чхг /около 200 беше/ и нисък прогестерон, консултация с АГ - не изписа прогестерон и каза да следя чхг, на 14тия ден беше около 500, нищо не се видя никъде, кървенето си спря все едно си беше стандартен цикъл,след още седмица чхг беше 2100, видя се ембрион в дясната тръба, не ме оперираха по спешност, защото беше петък - настрочиха операция за понеделник, когато по календар бях вече в 7 г.с., чакайки да ме приемат започнаха онези странни болки в плешката и крака, които АА описа по-горе. Та по някаква чиста случайност се разминах със страшното спукване на тръбата....

# 131
fearless, честито🎀
Според вас lady test дали ще отчете 5 дни преди Ц?

# 132
Шантал Съжалявам за това, което си преживяла. Съгласна съм, че е добре да се търси проблема. Аз също не се зарових в пясъка и след още няколко месеца си направих и цветна снимка. Щом се виждаме тук в тази група значи всички по някакъв начин търсим къде би могла да бъде причината. Просто на мен тогава лекарите ми обясниха, както предполагам и на вас, че е нещо често срещано при жените особено при първа бременност и че е възможно доста скоро след БХ да има нормална бременност. Е при мен очевидно не стана така, но въпреки това го счетох като нещо положително, защото все пак това беше единствения път, в който видях положителен тест и това ме обнадежди, че бременност все пак е имало, дори и за кратко. ❤

При мен след БХ ми пуснаха само пълни хормонални изследвания, като АГ ми обясни, че често се случва и че шансът за последваща нормална бременност се повишава ( не знам дали беше опит за успокоение). Уви, за момента 5 месеца след БХ не съм виждала повторно двете черти и ми е интересно и на мен какви други изследвания могат да се направят.

# 133
Аз засега на своя глава си пуснах пакета за тромбофилия. И на мен АГ ми каза, че БХ е често срещано и от 1 път няма повод за притеснение. Обаче не означава, че не е разочароващо и болезнено изживяване и аз имах нуждата да направя нещо повече, затова и си пуснах пакета. Аз също чувам как след БХ много лесно се забременявало, но не намерих логично обяснение защо. При мен не се случва така.

# 134
  • Замък сред облаците
Скрит текст:

Можеш да видиш на първа страница на темата за абортите препоръчителните изследвания. В общи линии първо качеството - хормони, витамини, ендокринологични състояния, спермограма. После инфекции. После цветна снимка, хистероскопия.

Общи условия

Активация на акаунт