Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 33 684
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Момичета, някой знае ли дали мога да пия Тамифлу. Вкъщи всички са с грип А (пратиха тестове) и това много им помогна. От вчера съм с много болезнена кашлица и нямам никакви сили Sad

# 106
Момичета, някой знае ли дали мога да пия Тамифлу. Вкъщи всички са с грип А (пратиха тестове) и това много им помогна. От вчера съм с много болезнена кашлица и нямам никакви сили Sad
Според мен най-добре се свържете с АГ, обяснете му ситуацията и той ще ви назначи какво да правите

# 107
И моя мъж от вчера е болен.Само хрема е,носа много му тече,температура няма.За сега на мен нищо ми няма пък ще видим
Confused

# 108

Попитай АГ. На мен края на декември няколко лекаря ми забраниха - само тук имаха консенсус 😂. Казаха евентуално след 32гс може. Започни колкото се може по-скоро Авирон Рапид.

# 109
Според мен въпросите за Тамифлу трябва да са към ЛК, не АГ. Също Биозин ако не пиеш си вземи, аз тази седмица се опитах да се разболея и стопирах с него. Парацетамол също може, ако имаш температура.

# 110
Момичета бях на преглед и доктора каза, че пъпната връв е увита 1 път около вратлето на бебето, но каза че не е опасно. Еее все пак се притесних. Някой вече минал през тези неща. Аз си го обяснявам, че то постоянно се върти и вероятно може да му е завита сега и след малко вече да не е.

# 111
Момичета бях на преглед и доктора каза, че пъпната връв е увита 1 път около вратлето на бебето, но каза че не е опасно. Еее все пак се притесних. Някой вече минал през тези неща. Аз си го обяснявам, че то постоянно се върти и вероятно може да му е завита сега и след малко вече да не е.

Точно така е, въртят се постоянно, все още имат място. Не се притеснявай Simple Smile

# 112
  • Варна
Питах и аг и лл и казват , че Тамифлу НЕ може. Само парацетамол и билкови за смучене за кашлицата Sad биозин мама взимам още от първите месеци като ходих още на работа.
Ще взема и Стодал и друго вече не зная Sad Очертава се много тегаво Sad

# 113
Питах и аг и лл и казват , че Тамифлу НЕ може. Само парацетамол и билкови за смучене за кашлицата Sad биозин мама взимам още от първите месеци като ходих още на работа.
Ще взема и Стодал и друго вече не зная Sad Очертава се много тегаво Sad

Аз като бях болна си слагах капки кармолис в чая и си взимах такива лукчета. Мисля, че доста ми помогнаха и са билкови.

# 114
Според мен въпросите за Тамифлу трябва да са към ЛК, не АГ. Също Биозин ако не пиеш си вземи, аз тази седмица се опитах да се разболея и стопирах с него. Парацетамол също може, ако имаш температура.
Моята лична лекарка е и педиатър на детето, но когато бях болна каза че когато съм бременна решава АГ. Тогава при мен АГ назначи лечение и с него комуникирах относно възстановяването. Аз забелязвам, че всеки доктор си действа както знае. Четох ви за обременяване с глюкоза, честно казано не знам кой ви го е назначил, лекарката на феталната каза, че тя ще ме насочи за това, а в лабораторията казаха че само и единствено ендокринолог може да назначи подобно нещо. Каза това е опасно изследване, натоварване на панкреаса и няма как без да го е назначил ендокринолог. Това много ме обърка честно казано, защото не ме насочва никой към ендокринолог, а намекват за обременяване с глюкоза.

# 115
Ами мен в крайна сметка не ме изпратиха на обременяване. А защо искат да те изпратят на изследване? Имат ли някакви притеснения?

# 116
Ами така е, но АГ не са специалисти по всичко. За мен лично не са вирусолози... Точно с еднокринолог щях да дам пример - приятелка имаше проблем с ТСХ, АГ ѝ беше казала едни стойности, като отиде на еднокринолог той каза, че по последни изследвания не се изискват такива и непрекъснато спори с АГ-та по този въпрос.

За обременяване - да, но може и АГ да го назначи ако има предпоставки. Понякога това е много бързо наддаващо бебе, понякога ако самата ти си качила 10 кг. за един месец. При мен беше инсулинова резистентност и още в началото на бременността ендокринологът ми ми каза, че трябва да си го направя там към определените седмици.

Ако нямаш предпоставка не виждам нужда дори АГ да го назначава, макар че някои казват, че е рутинно.

# 117
Връщам се малко назад в коментарите.. Какви сушилни използвате и колко време сушат дрехите?

АГ ми каза, че щом нямам предпоставки няма да ми назначава обременяване с глюкоза, освен изброените вече предпоставки има и още - голям обем околоплодни води и дебела плацента

# 118
На мен АГ ми назначи обремевяването с глюкоза.И на резултатите си пише че ме праща АГ.Явно и тя има право.При личната не съм ходила от Октомври,нито пък съм ходила на ендокринолог.

# 119
AEG е моята сушилня, с термопомпа. Другите не ги харесвам, оставят дрехите влажни. Колко време - зависи какво и колко слагаш. Към 2 часа и нещо средно за 6 кг. пране синтетика примерно. За памук е малко повече мисля.

Общи условия

Активация на акаунт