Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 33 734
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Аз винаги, когато съм пускала желязо съм го пускала заедно с феритин. Една лаборантка ми обясняваше, че феритина е по-важен даже, защото това бил запаса на организма с желязо.

# 181
Pauly, честито!

# 182
Мими, мисля,че вчера ти питаше за матраче за количка  :blush

# 183
pauly, честито, семеен уют и топлина ви желая! Heart

Мамите, които вече имате дечица ако може да споделите мнение. Понеже от работа имам опцията за допълнително здравно осигуряване на член от семейството, обмислям това да е бебчо като се роди. Не съм запозната изобщо какви прегледи и изследвания ни се полагат по каса първата година на бебето, та според вас има ли смисъл изобщо от допълнително здравно осигуряване на бебе? Знам, че е хубаво да се прегледа от ортопед детенцето, също така имаме препоръка да посетим и кардиолог до месец след раждането. Какви други прегледи от специалисти бихте препоръчали?

# 184
Да отпаднало ми е както писах по горе изписа ми феро ф.🙂
Ами сещам се и за неФролог,че сме я водили каката с направление полага им се.
Други не се сещам стандартните кръвни и урина.

# 185
Аз пия желязо от 12г.с.  И до сега съм нямала запек. Доктора ми каза, че дори и като родя ще го пия един месец след това заедно с витамин B12.

# 186

Мамите, които вече имате дечица ако може да споделите мнение. Понеже от работа имам опцията за допълнително здравно осигуряване на член от семейството, обмислям това да е бебчо като се роди. Не съм запозната изобщо какви прегледи и изследвания ни се полагат по каса първата година на бебето, та според вас има ли смисъл изобщо от допълнително здравно осигуряване на бебе? Знам, че е хубаво да се прегледа от ортопед детенцето, също така имаме препоръка да посетим и кардиолог до месец след раждането. Какви други прегледи от специалисти бихте препоръчали?
И аз никъде не съм плащала с каката, освен ако я водя в частен кабинет за нещо. Имаш си направления от педиатъра за всичко.

# 187
Момичета знам че е още рано но аз обичам всичко по раничко да приготвям, вие имате ли вече готов списък за родилното, аз миналият път носех доста излишни неща и този път ще съкратя максимално, и се чудя дали няма да забравя нещо  Simple Smile

# 188
  • София
И аз тези дни се замислих за списъка за родилното и ще следя темата с интерес.

# 189

За мен няма смисъл. Единствено съм плащала, когато се е разболявал по никое време и съм го водила на частен кабинет в паниката си. Дежурният хич не ме кефи. Другото, което не се поема от здравната каса, е ЕЕГ, но той като малък направи два фебрилни гърча. Педиатърът винаги ми е давал направления. Сега за зъболекар даваме повече пари, имаше 8 развалени зъба...

# 190
Този фейсбук ме подслушва и постоянно ми излизат бебешки страници и рекламки. Та.. ето какво ми излочи онзи ден и ги направих screenshot. Но нека и по-опитните кажат Heart .

# 191
  • Пловдив
И за мен няма смисъл от допълнително здравно на бебе - задължителен преглед е от нефролог (6 м.) и ортопед (на 1 м. и 4 м.) полагат им се направления. На кардиолог не съм водила баткото съвсем като бебе, но предполагам при нужда ще дадат такова. Много зависи и дали ще намериш специалист по ЗК де. Стандартни кръвни изследвания - на 6 м. и 1 г. По би имало вече смисъл в градинска възраст ако често се налагат частни прегледи, в един момент го обмислях при нас, но той пък взе че разреди боледуванията или да нацелва по-подходящи моменти.

За списъците за болницата много зависи къде ще раждате, много от болниците публикуват техни препоръчителни списъци.
С баткото и сега ще раждам в една и съща болница, където осигуряват почти всичко освен разни лични принадлежности, така че списъкът ми не е толкова голям.

- документи за прием
- телефон, зарядно и слушалки
- книга
- санитарни - хавлия (въпреки, че дават), сешоар, чехли, еднократно бельо, нормално бельо, превръзки (за всеки случай, пак дават), подплънки за кърмачки, козметика, крем за зърна, помпа (ако желаете да си носите своя, но може и по-късно да ви я донесат)
- дрехи - нощница (ако не желаете да използвате болничните), жилетка, клин и блуза, чорапи, сутиени за кърмене, дрехи за изписването на мама и бебе
- нещо за хапване, че мен голям глад ме гонеше - черен шоколад, някое барче, може би някакви крекерчета, няколко малки шишета с вода (в болницата, където раждах има диспенсър в коридора, но първият ден ми беше проблемно ходенето до там, и да не се налага всеки път да моля някоя санитарка да ми налива)

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 09:12 от Karina*

# 192
Благодаря много за мненията, момичета!

За болницата това ми е списъка в момента, но не е финализиран:
Скрит текст:

# 193
  • София
Сууупер полезно! Много благодаря! Heart

# 194
Аз имам няколко нахвърляни неща за родилното, но първо ще видя какво изобщо ще искат от болницата.
По спомен там дават почти всичко и няма нужда от голям багаж, който да приготвям аз. Ще ходя другият месец на отворени врати и ще видя списъците им.

Общи условия

Активация на акаунт