Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 33 783
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Вчера в дм видях 4пакета м кърпи с вода май на тяхната марка,но ми се видя рано да купувам 😁
Ще ми трябват и за в болницата като ги пръсна набързо ще са тамън

# 196
За сега това е моят списък, скоро ще започвам да подготвям малко по малко за да е готово всичко Simple Smile

# 197
Питам за желязото и феритина, защото са ми изписали вливка. А не ми се виждат толкова ниски или бъркам Thinking
Феритина ми е 19.14
Желязото ми е 16.34
Хемоглобина ми е 130
Та се чудя какво да правя...

# 198
Нямам изследване за феритин май, но желязото и хемоглобина са ми около твоите стойности и АГ каза, че нещата изглеждат много добре. Сега малко не знам как да разбирам нейният коментар.

15.68 и 127 са ми резултатите, като не ми изписала никакви добавки за прием.

# 199
И аз мисля по тези списъци за родилното.Като
 цяло най-необходимото ще си взема,като аз ще изключа преса,гримове,тъй като аз попринцип не се гримирам.Дрехите за изписването мисля,че може да ги донесе таткото в деня.Понеже чета мамите от другите теми,вече раждали,казват,че ако бебето стои постоянно при нас,трябва памперси,мокри кърпи и нещо от козметиката,за да се го сменяваме ние.Също и за помпа за кърма много се чудя да взимам ли.

# 200
Препоръчвам и сух шампоан, ако нямаш сили или възможност да си изкъпеш косата

# 201
Аз също ще се ръководя по списъка от болницата ми, там почти нищо не искат. Личните вещи, без които не мога (ще си взема моя си козметика и хавлии), телефон и документи.

# 202
Ами не знам вече имам едно раждане но тогава беше пандемия и всичко трябваше да взема предварително аз. Иначе аз ще раждам в Надежда а там има списък какво ще ми предоставят те и какво трябва да си взема аз но миналият път взех прекалено много неща и сега ще намаля списъка.   😄

MichelleM често казано аз нямах сили но просто изпитвах нужда да се изкъпя хубаво и се чувствах доста добре под водата.

# 203
  • София
И аз ще се ръководя по списъка от болницата. В частните като гледам и чета изискват малко неща. Разбира се ще си взема моя си нощница, чехли, кърпи и тоалетни принадлежности. Въпреки че и това осигуряват.
Момичета, вие получавате ли крампи? Напоследък почти всяка вечер се будя от болка. Може би трябва да увелича дозата на магнерота...

# 204
И аз получавам понякога нощем на прасеца. Четох, че било нормално.

# 205
Аз от преди бременноста имам болки в глезените но сега е нетърпимо чак се будя нощем от болка, ще говоря с лекаря какво мога да направя.

# 206
Момичета, аз верно не съм раждала до момента, но.. си мислех за сух шампоан. Как така да се къпя там? Позволяват ли.. (за държавна болница питам) и след секцио с лепенка на операцията как ли ще става къпането?

# 207
Ми не са прекалено ниски… моите са подобни и както писах, още дори прием с хапче не са ми предписали. На колко време ги пускаш? ( аз следя на месец за да видя как вървят стойностите).Да не би много рязко да са паднали от предният път? Или пък защо не почнете с хапчета първо? А да не би Бтата (12,9,6) да са ти много ниски???

За родилното- наистина е важно къде ще раждате. Аз пак ще съм в Токуда живот и здраве, и там почти всичко имаш предоставено. За мое удобство, си носех мои ношници примерно.
Тъй като бях секцио, много си ми беше полезна помпата Ел на медела( с ръчна хич не се справих). Даже за това раждане се чудя да не си взема двойната, защото много спестява време ако се налага да се цедиш. Имах няколко месеца цедене, защото малкото месоядно, щом се захрани с месо, от раз го замързя да суче хубаво и само с бутилка успявах да му давам кърмата.
Другото нещо специфично, носих още в болницата- силиконовите протектори за гърди. Имам много малки зърна и тези протектори ми спасиха кърменето и се оказаха (поне на мен супер удобни) и никога не съм имала проблеми с наранени зърна и малкото успя много добре да засуче още в болницата и заедно с помоата, топли компреси, чайовете , масажите,(консултации за кърмене и четене,  успях да накарам да ми тръгне кърма към изписването на петият ден. От цялото раждане, началото с кърменето наистина ми беше най-трудният процес и изискваше доста упорство , но накрая всичко беше Ок🙂! И въпреки това съм за твърдението- не всичко на всяка цена! Най-важното е спокойна майка, пък как ще го гледа бебето се нарежда ♥! Ако искате да кърмите кърмете, ако не стане не се депресирах те, пак ще сте най-добрата майка за това малко същество и ще расте нахранено и дибре! Малко поетично отклонение, но много ми става гадно като има майки който осъждат или карат други да се чустват зле примерно заради кърмене или други неща…

Питам за желязото и феритина, защото са ми изписали вливка. А не ми се виждат толкова ниски или бъркам Thinking
Феритина ми е 19.14
Желязото ми е 16.34
Хемоглобина ми е 130
Та се чудя какво да правя...

# 208
Пих Тотема. Първия път като правих това изследване за Феритин беше началото на октомври, а това последното ми беше миналата седмица, и показателя ми е бил 27.87, сега е 19.14. А витамин Б12 сега си ми е в норма 432.

Ми не са прекалено ниски… моите са подобни и както писах, още дори прием с хапче не са ми предписали. На колко време ги пускаш? ( аз следя на месец за да видя как вървят стойностите). Да не би много рязко да са паднали от предният път? Или пък защо не почнете с хапчета първо? А да не би Бтата (12,9,6) да са ти много ниски???

# 209
При читав педиатър по скоро е безполезно ДЗО за бебе или малко дете. Но пък сестра ми води детето си само на частни прегледи, а и той боледува често и с ДЗОто ѝ е добре.
Първата година има прегледи при ортопед, нефролог, очен и за кардиолог са ми давали направление също.
За родилното ще се ръководя по списъка на болницата отново. Simple Smile Този път не е пандемия слава богу,та ще може и допълнителен багаж да ми донесат. Аз препоръчвам носенето на 2 зарядни, защото моето изгоря първия ден 😅

Общи условия

Активация на акаунт