Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 36 005
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз говорих с частната относно кърмене, захранване, ваксини, въобще всичко, което ме интересуваше. Към днешна дата бих питала относно антибиотици колко често изписва.

За мен беше важно антибиотика да ѝ е крайна мярка, да предпочита по-късно захранване (около 6-ти месец), да подкрепя кърмене на поискване, такива неща.

В крайна сметка, дори и така, не обсъждах самото кърмене с нея в последствие. Нито се е интересувала как точно кърмя, нито нищо, щом детето се е развивало чудесно.

# 226
  • Пловдив
Да се допълня след като дочетох Grinning
За крампите - и аз започнах да получавам последната седмица. Бях на Магнерот 3х1, днес бях при АГ - увеличи ми го на 3х2, видя и на ехограф, че ми е доста чувствителна матката. Иначе да се отчета и с бебе 1,500 кг в 29+1 Simple Smile Всичко изглежда чудесно, така че живи и здрави следващ преглед в 32 г.с. започваме и с тоновете.

В Селена (Пловдив), където раждах и баткото си даваха всичко за хигиена на бебето - след визитация ми го докарваха с памперси, мокри кърпички и шише АМ (въпреки, че го и кърмех - да съм си имала). Но мокрите кърпички поне тогава си бяха гадни по мое мнение, та сега определено ще нося харесвани от мен. Ако нещо свършеше за мен или бебето - обаждах се и ми носеха още.

Педиатрите не е задължително по район, но си е по-удобно като цяло. Всеки месец има ходене и си е малко досадно ако трябва да пропътуваш половината град. Иначе нашият (за съжаление не бяхме при него баткото докато беше бебе) има отделни часове за консултациите (и тогава се случва да чакат други пациенти де) - гледам, че майките с бебета му се обаждат (има вариант даже отвън да се изчака на въздух), и той ги извиква като изпрати текущия пациент, та доста удобно ми се струва така. С баткото не съм ходила на място да говоря с тогавашната му педиатърка - обадих се, питах я приема ли нови пациенти, потвърди ми и каза да се обадя като родя, за да я ориентирам кога ще ни изпишат за домашното посещение. Със сегашния още не съм говорила, че скоро и не съм ходила покрай баткото (все с баща му ходят да не седя сред болни аз), но не мисля, че ще ме върне Grinning Повечето не го правят, когато и по-голямото дете е при тях, дори и принципно да не приемат нови пациенти.
За избора - основно това би ме интересувало, дали вижданията му за ваксинации съвпадат с моите, захранване, кърмене, да имам контакт с него, и да ми е удобно като локация (имам книжка, но не шофирам активно и като цяло ако мога пеша да отида - най-добре ми е). С първата ни педиатърка основният ми проблем беше, че не можех да се добера до нея, когато детето се разболее (започна като тръгна на ясла). Затова я и смених, така и не стигнахме с нея съвсем с периода на многото боледувания да я видя и като лечение как ще, тъкмо беше започнал. За захранване - също не си съвпадахме (не съм я и питала при записване), но като цяло си действах по мои виждания и като виждах, че всичко с развитието е наред - не се е налагало да правя допълнителни консултации с друг. Беше старата школа - нали да му давам сокче от не знам си кой месец, няма как да стане... Grinning

За стаите - и преди мисля го бяхме обсъждали. Аз лично нямах проблем с това да е двойна стаята (ясно ми е, че е въпрос и на късмет кой ще ти се падне), но някак ми беше по-спокойно, че има кой да хвърля по един поглед на бебето докато съм до тоалетна/в банята например. Имах късмет със съобразителна "съквартирантка", та добре си съжителствахме. Тогава бяха разрешени свиждания, но единствено мъжът й с каката идваха за малко, както при нас пък само мъжът ми. Предварително се уточнявахме една друга дали ще е удобно по това време и така. Сега доколкото знам изобщо не допускат свиждания в отделението, та съвсем се изключва този потенциален проблем с непрестанните гости.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 14:41 от Karina*

# 227
Защо не се допускат,ние ще сме пролетта няма грип🙄 или смисъл повече хора?

# 228
А според вас колко време преди термин е хубаво да си намерил педиатър за бебето? И как става самото записване след като се роди, не трябва ли още първата седмица да има домашно посещение от ЛЛ?
Аз през декември смених ЛЛ и умишлено избрах да е и педиатър, за да бъде и бебето при нея, като много наивно си мислех, че нещата стават автоматично и дори не помислих, че може да откаже или да ми каже, че не приема бебета. Така че явно скоро ще трябва да говоря с нея по този въпрос, но гледам да избягвам опашките за момента.

Списъците за родилното, които сте споделили, са супер полезни! Simple Smile

# 229
За педиатър първият път избрах ЛЛ на таткото и сега за бебчо пак ще е той. Той е отгледал таткото и е близък на семейството. Малкия не е боледувал много и попринцип си го лекувам сама та там го водя само за консултации мисля че 1/2 пъти съм ги водила за хрема

# 230
  • Пловдив
Така чух, конкретно за болницата, в която ще раждам. Нямам представа за причината, но за мен лично не е голям проблем. Особено, когато се изсипват фамилията до последно коляно - с грип или без грип, всякакви чудесии могат да донесат.
Естествено това може и да се промени до май месец...

За избора - хубаво е около 8 месец вече да говориш с някого, да ти потвърди, че ще ви запише (да поеме ангажимента). Документално иначе може да го запише след като излезе акта за раждане. Конкретно моят опит с баткото - обадих се, казах, че съм родила, кога мислят да ни изпишат и се разбрахме да й се обадя като сме вкъщи. Още същия ден успя да дойде до вкъщи (мисля, че и плащах нещо за което, въпреки че в последствие разбрах, че е леко неправомерна практика на много педиатри). Прегледа го, даде ми разни насоки. След като излезе акта за раждане го занесохме и вече тя оформи документациите. Знам, че някои педиатри сами се ангажират и с издаването на синята здравна книжка (нашата беше така), други отказват и сам трябва да се занимаваш.

# 231
Хуск е много добре за изхождане, но някъде бях мернала, че не е подходящ за бременни. Някои има ли повече инфо?

# 232
Хуск е много добре за изхождане, но някъде бях мернала, че не е подходящ за бременни. Някои има ли повече инфо?

Става за бременни, на самата опаковка също го пише. Фибрите идват от люспите на семената на растението, а не от самите семена.

# 233
За стаята аз мисля да съм в обща, тъй като честно казано, не ми се дават допълнителни пари за самостоятелна. В частна болница ще раждам и "общите" стаи са по 2ма човека, което не ми се струва толкова зле. Та, освен, ако няма места в общи и не се наложи, ще съм в такава.

Аз имам един, вероятно, глупав въпрос. Но защо по-точно е нужно еднократното бельо? От хигиенна гледна точка ли, заради нещо друго ли?
На много места попадам на такова и ми е чудно нужно ли е наистина и, ако да, в какво количество?

# 234
Бях си купила за първото раждане цял пакет,кутия...изобщо не ги ползвах обикновенни бикини или за бременни и с дамска превръзка нощна...такива неща са ненужни еднократно бельо,лигнин и постелки непромокаеми
Всичко дават лигнина за секцио е само в началото докато си с катетър

# 235
И аз съм се чудила за това Еднократно бельо.По-скоро по-дълбоки гащи дето се казва,с дебели превръзки.Има и някакви много големи и дебели превръзки за родилки.Все пак мисля,че ще е по-добре отколкото с еднократното бельо.А и то всъщност кървенето обилно ли е след раждане или нормално като при цикъл.Или при всяка жена е различно 
 Rolling Eyes

# 236
Аз си взех еднократно бельо, ще си взема и превръзки за родилки. Просто не знам моето бельо дали ще е достатъчно дълбоко, не знам колко ще ми се прибере корема, изобщо нищо не знам.
След секцио как е кървенето? Надали е като след нормално раждане, но все пак обилно ли е, колко време след раждането започва и горе-долу продължава 😀

# 237
Момичета, някоя дали има нужда от доста хубава електрическа помпа?
Продавам я от приятелка, ползвана броени пъти и в гаранция още една година за 180 лв с нови накрайници. Знам че Хедра я е препоръчала и са наистина много качествени. 

https://visvitalis.bg/product/spectra-dvoyna-elektricheska-pompa-za-karma-s2-plus

# 238
Ами индивидуално е за всяка жена. При мен след секциото най-голямото кървене си мина в реанимация, но първият половин ден си ползвах превръзка за родилки с еднократни гащи и ми беше удобно, после минах направо на дневни превръзки, защото вече не кървях обилно, но пък си ми зацапваше над 40 дена 😀.

# 239
И при мен така, помня че на 40-то още бях с превръзки по-леко ест.но имаше

Общи условия

Активация на акаунт