Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 35 849
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Чери, на мен на ФМ ми казаха, че по време на бременност дори да се изследва ИР не е адекватен резултата, не използва точно думата “адекватен”, но го разбрах по този начин. Мисля, че се влияе от хормоните. Моя приятелка, която ще ражда през април я изследваха за диабет, казаха, че има. Ходи на ендокринолог, пускаха още изследвания, казаха, че няма.. 🙄 Бебето върви с две седмици напред и на последния преглед са й казали, че всичко е наред и бебето най-вероятно ще се роди по-рано.

# 286
  • Пловдив
Момичета, уж всичко е наред с бебето ама върви две седмици на пред, в 30 седмица съм и е 1600гр. Почти двойно от последния път. Всички изследвания ми сам ок, огтт правих - според аг имам някаква инсулинова резистентност. Малко се притесних 😕

Може да се опиташ да порегулираш храненето ако прекаляваш с бързи въглехидрати например. Но честно казано не ми звучи като да е твърде голямо бебето, аз съм 29+ и вчера АГ го измери 1540 гр, като не е изказала никакви притеснения по този въпрос (ОГТТ и при мен е ОК). Реално вече в тези седмици и малко мръдване може да даде не малки отклонения и това са някакви приблизителни стойности. Предишния ми преглед преди месец беше около 760 гр, а при АГ по ЗК (друг лекар и ехограф) бях преди 10 дни - там 1100 гр, та бързо вече растат бебетата в тези седмици.

# 287
От първа страница на темата таблицата пише 30 седмица - 1550 гр, та 1600 не ми звучи нещо фрапантно 🙄 В други таблици из нета как го дава?

Тоест мислите, че ако взема твърдa подложка за повиване е достатъчно да я сложа в/у скрина? По-висок е, няма да се навеждам. За съжаление нямам място за отделен повивалник като този от Икеа.

# 288
Момичета, уж всичко е наред с бебето ама върви две седмици на пред, в 30 седмица съм и е 1600гр. Почти двойно от последния път. Всички изследвания ми сам ок, огтт правих - според аг имам някаква инсулинова резистентност. Малко се притесних 😕

Ей така като започнат да си измислят постоянно проблеми и се ядосвам. Още от началото ли върви напред? Не може всички бебета да са по калъп. Зависи от гените и от задапаратурното устройство. Вече много шават и надали могат да ги измерят съвсем точно.

# 289
  • Пловдив
mokka, да, щом ти е ОК като височина не виждам защо да не ти е удобно така, реално няма да има особена разлика с обикновен повивалник. Подреждаш си отстрани козметика, памперси и т.н. и всичко ти е под ръка. Така или иначе не е много дълъг периода на използване (поне при нас не беше) - като започна да се изправя държейки се мина на памперс гащи и вече ми беше по-лесно (и сигурно) да го преобувам прав или на спалнята Grinning

# 290
И моето върви напред изобщо не се притеснявам, каката също беше така ,ген,ще се родят по-големи просто.

# 291
Ние мислим детската изцяло да я поръчаме при мебелисти, които ни правеха и другото обзавеждане на апартамента. Включително и скрина. Не ми се иска да е специално повивалник, защото после няма да ми е нужен. Та ще си е стандартен скрин. Въпроса е тези допълнителни повивалници как се закрепят за скрина? Или си стоят стабилно и не се местят? Тук малко се обърквам какво е най-подходящо.

# 292
Аз до колкото видях има някой повивалници, които имат някакви болтове и приспособления с които да се закрепят за скрина.

# 293
Ама трябва да се дупчи скрина сигурно….

# 294
VaniaK, тази дето пуснах твърдата има крачета, предполагам на тях ще седи стабилно.

# 295
Ще ги разгледам и на живо скоро време, че не ми се взима специален шкаф-повивник.

# 296
VaniaK дори да се наложи да дупчите скрина после когато вече не ви е нужен повивал има може да сложите едно плот че от камък отгоре и нищо няма да личи 😃 ние вкъщи на скрина и нощните шкафчета имаме плотове камък и е супер 😅

# 297
На первазите на прозорците сложихме камък, но не съм се сетила за мебели. Така с камък ще са вечни 😃

# 298
Вярно е ММ се занимава с камъни и вкъщи на всяко възможно място има камък удобно е лесно се чисти 😂

# 299
И няма износване. Белия ни скрин в спалнята за половин година и плота му вече е захабен.

Общи условия

Активация на акаунт