Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 35 876
  • 759
  •   1
Отговори
# 270

Влизам в 30 седмица в четвъртък, почвам да се панирам...

И аз така 😁 Мисля да си стегна една раничка ей така да седи до вратата. Пък дано да прашляса поне до 10-15 април.

# 271
И аз вече трудно закопчавам връхни дрехи, дано се стопли трайно скоро.

Задължително ще вземем комарник за количката, тук лятото е пълно с всякакви летящи гадини, особено по Дунава. Дъждобран може би също, за всеки случай.

# 272
Здравейте, момичета. Вчера взех набързо от ЛИДЛ една раница (не знам как се води) за носене на бебето. Как ви се струва дали е добра покупка имате ли мнение за точно тази? Пише, че е от 0+ .

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 17:35 от victoria123456

# 273
  • Пловдив
Тези лидълски раници са всичко друго, но не и ергономични, да не говорим пък и за толкова малко бебе. Това си е кенгуру.

mokka, за повивалника - зависи основно как ще ти идва като височина (тоест колко висок е скрина).  Както и си висока - струва ми се, че ще ти се налага пак да седиш приведена ако е върху скрин. Иначе за дървената основа на подложката - според мен може и без нея.
С баткото ползвахме Gulliver повивалника от ИКЕА и ни беше много удобен. Та стига да имаш място - има и доста изгодни втора употреба из Фейсбук.

# 274
Много сладки коремчета имате. Ето ме и мен 26г.с., но нещо кг май ми идват в повече. От днес ще наблягам на салатите Joy

Моята раница е Ergobaby omni 360, дават я за бебета над 3.2кг, но мисля чак след 2-3 месец да я ползвам (ако малкия е спокоен).

# 275
Напротив, покачва много градусите вътре в количката ( завиди от температурата, но дига и +5 градуса в сравнение с външната), и като цяло не се препоръчват тези комарници.
Иначе и аз взех и слагах, търсих и купих да е бял цвят ( защото с моята количка комплект дойде черен)и ми се налагаше някой път да слагам, особено като ходихме с бебето в чужбина- Италия и Гърция, където милото го ядяха ужасно тез комари. Бях взела и натурални лепенки по количката, Ел устройство, пръскане с етерични и въпреки това беше страшно🥹😢.
Но тогава много внимавах да е гол в количката и завит без нищо, защото претоплянето е най-лесно при бебетата.
Защо да стане като парник от мрежата? Нищо подобно, по никакъв начин няма да спарва вътре. Според мен е задължителна покупка за вечерните разходки, за да не го хапят комарите мъника. В Пловдив поне имаме доста от летящите гадинки.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:28 от Alexandrova17

# 276
И аз не съм никак финна, висока съм и откакто съм бременна някак си ми се разпределиха мазнинките и сега изглеждам съразмерно 😂

За раницата и аз съм се спряла на Ергобейби Омни, но преди това ще пробваме със слинг, който ми е подарък. Ако му харесва на човечето, няма да взимам раница

# 277
Ех, какви хубави коремчета! 🥰
Аз досега никога не съм си мерила обиколката на корема, но ми стана любопитно, та по-късно ще проверя как се движи. Иначе и моят от Коледа насам расте прогресивно. Вече ми притиска всичко, не знам как ще е до края Simple Smile

За повивалниците, и ние точно вчера взехме Gulliver на Ikea. Много стабилен изглежда и височината ми е супер (и аз съм от по-високите). Към него просто взех мека подложка. Освен това ми се струва, че после много лесно може да се превърне в етажерка за книги/играчки и т.н.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:30 от Iffsy

# 278
  • Пловдив
Е, със сигурност не е като да влиза въздух без никаква преграда, но то е ясно, че и с бебе в най-големите жеги просто не се излиза. Иначе пред алтернативата да бъде нахапано или пък да се покрива с пелена  количката смятам, че е далеч по-добре.

Относно бебеносенето на новородени - ето линк към една статия https://koalababy.bg/blog/bebenosene_na_novorodeno

# 279
Раничката за съжаление не е ергономична. На детето крачетата е много важно да НЕ висят от тазобедрената става надолу.

За комарника не съм знаела, че вдига градусите, за сметка на дъждобраните, под които става ад. Иначе ползвам само спрей за комари от Сътворено с любов за цялото семейство и винаги е действал.

# 280
Всеки си решава и преди и сега няма да взема комарник😁
И на мен така сякаш от декември изведнъж ми пролича много

# 281
С нищо като пелена не трябва да се покрива, защото като комарника, прави парников ефект и дига градусите.
Но както казах, важно е да сме наядно с този ефект и да внимаваме как е облечено бебето под комарника.

За раница аз имам ergobaby embrace, става от ден едно и ми се налагаше от тогава, че с кучето беше трудно иначе излизането😅. Но пак внимавайте да не им е прекалено топло .. прилагам снимка, как е раничката… малкото я харесваше, дано и новият мъник да иска да се носи вътре

# 282
mokka, ние гледахме онзи ден тези подложки за повиване във Вис Виталис и Айко. Твърдите много ми харесаха, преградите отстрани ми изглеждат сигурни. Даже сложихме такава върху креватчето и пак изглеждаше сигурно. Та ще вземем такава за скрина, не взехме защото искам да обзаведем всичко и да вземем подходящ десен. Меките не ми харесаха, те са като някакви надуваеми дюшечета
Alexandrova17, големи сте сладури, кучо е много готин. Ние сме с две малки кученца, които се разхождат без каишки, та ми изглежда, че с такава раница ще са удобни разходките.

# 283
Момичета, уж всичко е наред с бебето ама върви две седмици на пред, в 30 седмица съм и е 1600гр. Почти двойно от последния път. Всички изследвания ми сам ок, огтт правих - според аг имам някаква инсулинова резистентност. Малко се притесних 😕

# 284
Аз съм слагала пепелна върху количката и не съм използвала комарник не е имало нужда, винаги съм обличала детето горе долу както съм облечена аз и не съм имала проблем с претопляне или простудяване никога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт