Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 950
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Няма такова нещо като нехранителна кърма... Кърмата си мени свойствата в зависимост от нуждите на бебето. Като го чуя това и се изприщвам.
Има такова нещо повярвай ми, аз също си мислех че няма как да не е хранителна като е просто течно мляко. Бебето не може да се нахрани от нужното количество, дори и отгоре на него. Започна да не ака и педиатърката каза да пробваме с адаптирано мляко. 1 ден беше на АМ и вечерта се изходи. Да така е кърмата мен свойства си, но когато няма хранителни свойства вече се нарича нехранителна кърма.

# 361
Има недостатъчно количество, което няма нищо общо и има достатъчно източници на информация, които ще го потвърдят.
За изхождането е абсолютно нормално, тъй като кърмата се усвоява напълно от организма.
И на мен една такава педиатърка ми обясняваше да храня на 3 часа, да давам АМ и не знам колко още глупости. Е, не я послушах и си кърмя 2 години.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 08:39 от Denittsa

# 362
  • София
Ако изобщо не тръгне коластра значи ли, че и кърмата ще е недостатъчно? Аз все още нямам коластра. Искам да кърмя, дано се получат нещата..

# 363
Момичета, връщам ви малко назад. За чувалчетата за сън, вие мислите ли да повивате бебетата си в пелена или директно в чувалчета ще ги оставяте да спят? Първо бебе ми е извинявам се за глупавите въпроси Simple Smile

# 364
Като ви чета и започвам да се притеснявам. Ще дам всичко от себе си за да кърмя. Но нито гърдите ме болят сега, нито имам капки, камоли коластра.
Дано да тръгне като родя.

За чувалчетата нека по-опитните мами да кажат, но аз мисля да взема 1 чувалче за начало и да видим.

# 365
За чувалчетата ме притеснява да не й е много топло. Все пак са към летните бебета (моето ще е Юни). Иначе сигурно едно поне ще взема. Племенника си спи до ден днешен с чувалче с крачета, а е вече на 4. Супер готини са тия чувалчета.

# 366
При всяка жена е различно.Не се притеснявайте.Гърдите хич не ме болят,боляха ме в началото до втория месец само и толкова.Сега са грамадни и меки Grinning

# 367
И аз нямам никаква коластра или каквото и да било ☹️.

За чувалчета - аз знам, че е хубаво в началото да са прибрани ръчичките, защото нощно време бебчета не ги разпознават като част от собственото си тяло и се плашат. За това ще измисля вариант да му повивам ръчичките преди да го сложа в чувалчето.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 09:04 от pauly

# 368
За кърмата, майка ми точно вчера ми обясняваше, че и нейната е била нехранителна. Имала си в, но колкото и да кърми, все гладна съм била, та на 2ри месец е добавила и ам.
Иначе и аз имам коластра, но буквално по капка и то рядко. При леко стискане се появява капка, но се пазя да не ги пристискам, тъй като и аз съм чувала, че не е полезно.

# 369
По принцип наличието на коластра не значи, че ще има кърма и съотвено липсата на коластра не значи, че няма да може да кърмите. Бъдете спокойни.

Всичко ще се случи след раждането и дай Боже всяка майка да може да кърми и бебчето да засуче добре.

Дени, ти май най-много го втаса с толкова коластра. Не знам какъв съвет да ти дам.

# 370
Да бе,ужас направо.Започна от 5ти месец,сега в 7ми се увеличава.Пък ще видим до края ли ще е така.Просто исках да знам има ли други крави като мен  Grinning

# 371
  • София
Първата бременност бях така. Сменях тениски през нощта и спях с кърпи под мен да попиват. Сега нищо не тече, но не се притеснявам. Знам, че кърма ще има. Просто е важно стимулацията на гърдите да започне в първото денонощие след раждането - колкото по-рано, толкова по-добре.

Аз си бях докарала хиперлактация, заради много цедене. Бебето не беше при мен, защото се наложи да я трансферират в Токуда ден след раждането, затова ползвах помпата. Голям автогол си вкарах като гледах да цедя повече в началото - в края на първата седмица бях достигнала количество от литър и 100-200 мл на денонощие, което е прекалено много и трудно се овладява нататък. Имах дълго време проблеми със запушвания, докато успея да намаля количеството.

Няма нехранителна кърма. Моля ви, прочетете достоверни източници, по възможност от IBCLC консултанти, много от тях имат блогове с цялата информация. Това, че кърмата изглежда рядка, не я прави нехранителна. Ако бебето не ака, а е само на кърма, това вероятно е нормално. В първия месец от раждането, мисля беше, трябва бебето да ака всеки ден. След това може да ака и веднъж на десетина дни и е нормално. Кърмата се усвоява почти напълно затова е така. Със захранването нещата би трябвало да си дойдат на мястото и да ака пак всеки ден бебето. При АМ обаче акат всеки ден, независимо от възрастта.

Моето се изхождаше на 7-10 дни, наддаваше нормално, хранеше се нормално, развиваше се супер. Само на кърма беше до 6-ти месец. Отбих я на 2г1м.

# 372
  • Пловдив
На същото мнение като Eleyn съм, синът ми доста късно започна да яде по-големи количества твърда храна, дълго време просто опитваше. През цялото време беше на кърма, пропускаше дни с изхождане, но въпреки това си растеше съвсем добре. Та толкова от мен по въпроса с нехранителната кърма. За изтичането на коластра - също няма зависимост. Нищо не ми е текло преди да родя, с малки гърди съм и т.н. (въобще всякакви митове и легенди, че може би не би се получило кърменето) - е, получи се без никакъв проблем, и то доста дълго.

За повиването - с баткото нямам опит, опитвах се с нормална муселинова пелена (не ми се получаваше сякаш, бързо се измъкваше 😀). Сега съм взела Ergobaby Swaddler за пробата да видим (изпадна ми на супер цена ново от olx).

# 373
Засега не ми тече,даже се радвам,преди с голямата се е случвало през нощта и не е приятно знам...🫥
И усещането е гадно...твърди,тежки чак парят .....
Не се притеснявам да кърмя на всяка цена,колкото толкова.
Каката почти 7м защото направих бъбречна криза,но си беше нормално беше започнала захранване,не ми е било драма.
Ядеше си абсолютно всичко,не е плюла и т.н. Един +

Сутринта още в леглото нещо ме сряза в ляво,лека болка,легнах по гръб и мина нз какво беше

# 374
  • Варна
Мисля , че ще е полезно за желаещите да кърмят, а алед 40-та минута на видеото е обяснено за хранителна или нехранителна е кърмата.
https://fb.watch/qmOlQhOqN_/

Общи условия

Активация на акаунт