Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 35 887
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Обилно не съм имала след нито една от двете операции, но изкарах по 40+ дни зацапване и малко след това ми дойде и цикъла Grinning В болниците обикновено има аптеки, аз слизах да си взема каквото ми е трябвало. Лепенка, превръзки и други такива. Иначе докато бях с катетър (по-малко от 24 часа), ми бяха сложили едни памперс гащи за възрастни.

# 241
40 дни 😳😳😳
Аз си представях нещо от рода на 10 дни макс... 😂

# 242
Аз честно да се призная,много се надявам след раждането цикълът да ми се промени,да стане по-безболезнен както повечето жени ми казват.От както се помня,всеки месец болки и страдания Grinning Направо ми ставаше зле като знам,че ще ми дойде.Само със силно лекарство се оправях.Превивала съм се от болки.А сега съм си супер без цикъл

# 243
40 дни 😳😳😳
Аз си представях нещо от рода на 10 дни макс... 😂

О, сигурно не е правило, просто при мен така се случи. Има жени, при които е 10 наистина. Индивидуално е. А иначе не съм нито с дълъг, нито с обилен цикъл, т.е. едното не зависи от другото. Ама не е трагедия, ходех с превръзка 3 капки.

# 244
Ами то накрая при мен беше едно жълто зацапване и ползвах ежедневни превръзки докато и то мине. Обикновено 10 дни е по-обилната част и после само до заздравява. Имаше някъде полезни статии на кой ден какъв цвят трябва да са лохиите.

# 245
Ох, бях изтрила тази част от спомените с лохиите 😓🙉🙈Аз доста обилно си кървях в началото и добре че бях купила най огромните спецялни превръзки за след раждане+ еднократните гащи и пак имах пъти дето протичах.. да имах и постлани неща на леглото. А като започнах да кърмя, още повече ми течеше, явно от свиването на матката. Та първият месец много обилно и после и на мен продължи около 40 дни!😓гадна работа си беше, но минава… а иначе цикъла си ми дойде чак след като спрях да кърмя, няколко месеца след това…
А иначе си имам нормален и не обилен цикъл…секциото мина много добре и имах страшно лесно възстановяване…

# 246
Какво ли не съм чувала за ц след раждане...родиях януари и началото на май ми дойде още си кърмех... еми🫣😁🫥
Малко ми беше "почивката"
Все така си ме болеше първия ден

# 247
Изобщо не видях връзка между кърмене и месечен цикъл при мен. Отбих номер 1 когато номер 2 беше на 4 месеца (тя на 2г и 4м.), продължих с номер 2 още 2 години, но и двата пъти ми дойде 2-3 месеца след раждането. Таааа Божа работа си е отвсякъде.

# 248
И това дето докато кърмиш не можеш да забременееш - 2 приятелки имам с две породени деца с тази "контрацепция" 😂 То не че и тук половината не сте с второ дете и доскоро кърмехте, де Simple Smile Но някои хора все пак си вярват.

# 249
Аз честно да се призная,много се надявам след раждането цикълът да ми се промени,да стане по-безболезнен както повечето жени ми казват.От както се помня,всеки месец болки и страдания Grinning Направо ми ставаше зле като знам,че ще ми дойде.Само със силно лекарство се оправях.Превивала съм се от болки.А сега съм си супер без цикъл

И аз бях така докато не започнах някъде около 2019г да пия вс ден магнезий. Някъде 2/3м след като започнах да го пия вс ден цикълът ми стана мн по-малко болезнен 🤞🏼

# 250
Добро утро, момичета.

Идвам с няколко тъпи въпросчета, но все пак ще ги задам, че изникват в главата ми, а отговор нямам. Не съм въобще запозната.

- За количките - какво се закупува допълнително, т.е. вътре в коша какво се поставя и отделно принадлежности към самата количка като дъждобрани например, какви са нужни, вие какви имате или ще купувате?
- За кошарата - какъв тип матрак ще купувате? Каква му е височината?
- Тези, които имат/ще купуват “Next to me” - а допълнителен/нов матрак за нея ще трябва ли?
- Стерилизатор - харесала съм шишета на Авент, мога ли да използвам стерилизатор на друга марка, примерно Томи Типи? Или са съвместими само с Авент?
- Ако има такива, които живеят в Англия - как стоят нещата със списъка за болницата?
- Аспиратор за нос или физиологичен разтвор?
- Какво мислите за целите комплекти за хигиена - четка, гребенче, пила, ножичка, нокторезачка и т.н.? Струват ли си? Препоръки?

Много, ама много благодаря предварително!

# 251
Аз ще взема нажичка и нокторезачка,както и гребенче.Мисля,че си трябват.За другите неща немога да кажа.За количката е хубаво според мен да има чадърче за сянка,може и дъждобран.Не се знае,може докато сме навън да завали.За матраче за каличкаката май ще трябва,то иначе е твърдо отдолу,или поне не на всички колички.И аз нессъм наясно.Общо взето ще се нагаждаме според ситуацията.

# 252
Нашият кош за новородено си има матраче и не е необходимо да се взима допълнително. За самият кош ще взема само протектор за матрак и спален комплект за количка.
Дъждобрана си е задължителен и някоя играчка за количка да виси и дрънка. Друго на този етап няма да взимам към количката май.

Next to me кошарата също има матраче, което е достатъчно и не трябва друго, за тези по-големите знам, че е хубаво отделен матрак, защото техните не са ок.

За останалите неща нямам мнение все още.

# 253
Ние взехме легло Next to me на Kikka boo и си има матраче. За тези които ще взимат такъв тип легълце препоръчвам да е с колелца, супер удобно е. Ние сме в голям апартамент и мисля, че ще ми е удобно да си го разнасям и да не тичам постоянно до детската стая.

# 254
  • Пловдив
За количката допълнително съм купувала някакъв универсален дъждобран (който честно казано изключително рядко съм ползвала, ако вали и ми се е налагало да излезна с детето съм предпочитала с раница и чадър), универсален комарник от ДМ и толкова. Допълнителни сенници/чадъри не ми се е налагало, тъй като на нашата си беше с достатъчно покриващ такъв. А и поставка за чаша си бях взела, както и куки, с които мога да си закача някоя чанта ако ми трябва допълнително място освен багажника. За вътре в количката - единствено чаршафче и протектор, всичките му там комплекти са ми излишни на мен. Ползвах си налични одеалца и муселинови пелени.

За кошарата бяхме с Magniflex Pierre Cardin, сега пак ще го ползваме, тъй като е ползван съвсем малко 😀 Важно е да е твърд, удобство е ако е със свалящ се калъф, но не е чак на 100% задължително - и протектор си върши достатъчно добра работа. За Next to me няма да купувам допълнителен матрак - има си, за него също важи правилото да е твърд.

Със стерилизатори нямам никакъв опит, синът ми не е пил никога от шише, биберон е ползвал единични пъти, като съм ползвала стария метод с горещата вода, същото и за играчки, които търпят подобно третиране. Но като цяло хич не съм се вманиачавала на тази тема.

За новородено бебе смятам, че физиологичен разтвор е достатъчен, обикновено като капнех няколко капки след баня кихаше и изкарваше каквото има да изкарва. Същинските сополи идват на по-късен етап.

За комплектите - на мен ми беше излишен честно казано. Имахме на Авент - аспираторът тип помпичка не ставаше за нищо, термометърът също. Единствено ножичката и четката сме ползвали (четката за периода на крустите). Нокторезачка и към днешна дата не ползваме с баткото, повече контрол усещаме с ножичката.

Общи условия

Активация на акаунт