Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 897
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Аз имах, даже и на брадата имах. С нищо не съм мазала, защото на всичко пише - не може по време на бременност. Просто го изчаках да завехне. Аг ми каза, че този на устата и този, който излиза долу на гениталите са различни и не се предават. Въпреки това, препоръчвам здрава хигиена - миене на ръце всеки път, ако случайно се докоснеш, смяна но кърпата за лице често и тн. Минава, но е много неприятно. Попринцип е сигнал, че имунитета ти е отслабен, така че повече плодове и зеленчуци, за да си набавиш витамини.

# 511
О нз питай АГ или лл ....но мисля че е по-опасно да е генитален херпес

Или ми е лошо и нямам сили и ми причернява или ми се спи...пих капучино от машина и сега една стара кола и заспивам

# 512
  • София
Благодаря, момичета. Попитах АГ и той каза, че няма страшно. То още не прилича на херпес, а по-скоро на пъпка, но каза че и херпес да е, не е опасно. Heart

# 513
  • София
Аз напоследък се изморявам много бързо. Не че правя кой знае какво, но все гледам да приседна. Сутринта ходихме на пазар и нямах търпение да се прибера. Кръста почва да ме боли. Хубавото е, че нощем все още спя добре. Като изключим някоя и друга крампа. Още малко остана, момичета. Скоро ще гушкаме бебчета. Simple Smile
Признавам си, че колкото повече напредва времето, ми става неспокойно. Нямам търпение да се случи, но и ме е страх. Знам, че е нормално. Всичко да мине добре, това искам само.

# 514
Май имам херпес на устата от вчера...като малка пъпка е, точно на ръба на устната. От години не съм имала такова нещо. Вие имали ли сте по време на бременност и как да процедирам сега, с какво да се намажа? Опасно ли е?

Привет, и аз се сдобих преди няколко дни. Мажа с ацикловир.

# 515
Аз не мога да спя ...въртя се до късно после ...тоалетна,пак се въртя ...абе...😀
И аз вече искам да е леко слънчево и приятно и да бутаме количките,мерак ми е новата количка 😀

# 516
Момичета, вие през деня как усещате бебетата си?
Аз нещо пак започнах да психясвам, защото започнах да го усещам все по-рядко. Пак е всеки ден, но по 2-3 пъти в деня и то много, ама много слабо и само ако съм легнала. А до преди седмица си го усещах стабилно, даже се виждаше като се върти. В 27г.с. не би трябвало усещанията да намаляват,а да се усилват, нали?
На преглед съм в Сряда, но мисля да не го дочакам и да отида по-рано, защото нещо не ми се струва нормално ☹️

# 517
Момичета, вие през деня как усещате бебетата си?
Аз нещо пак започнах да психясвам, защото започнах да го усещам все по-рядко. Пак е всеки ден, но по 2-3 пъти в деня и то много, ама много слабо и само ако съм легнала. А до преди седмица си го усещах стабилно, даже се виждаше като се върти. В 27г.с. не би трябвало усещанията да намаляват,а да се усилват, нали?
На преглед съм в Сряда, но мисля да не го дочакам и да отида по-рано, защото нещо не ми се струва нормално ☹️

Моето момче си има график и си го спазва общо взето. А и ако нещо го подпра или натисна винаги реагира. Ако усетя, че нещо се е променило, бих отишла да ме видят дори и да е излишно. Така, че те подкрепям за решението ти.От друга страна, казваш че го усещаш като легнеш, което е добре.

# 518
Да, но слабо. Като го ръчкам не реагира, само когато той си реши и много слабо ☹️

# 519
  • София
И аз подкрепям да идат да те видят. Не защото мисля, че нещо се случва, но за твое спокойствие. И аз забелязах скоро имаше един период да усещам бебока по-слабо. Не отидох на лекар, не се наложи. Размърда се пак и последните два дни е доста активен, но сякаш не с такава сила като преди. Затова пък мърда почти постоянно сега. В 30 гс съм.

# 520
Аз по принцип не го усещам много през деня. Предимно вечер като си легна и сутрин като се събудя. През деня го усещам да се движи, но повече когато съм в покой.
И аз съм в 27-ма седмица и гледам да не се психясвам толкова, защото остават близо 3 пълни месеца до термин и трябва да съм спокойна.
Аз съм на преглед и тонове във вторник.
Ако не ти е спокойно по-добре иди да те видят.

# 521
Имам един малко странен въпрос ама с какво ви следят тоновете?

# 522
Аз за 1-ви път ще съм на тонове и не знам как протича. Виждала съм там, че се лежи с едни колани и се слушат и записват тоновете на един лист.

# 523
pauly, ако ти е неспокойно, отиди да те видят. При бременност няма нормално и ненормално, трябва да сме спокойни. Моята девойка в 30гс не се спира и раздава яки шутове.

За тоновете - лягаш, слагат ти два колана на корема с две устройства - едното следи пулса на бебето, другото следи за контракции. Продължават около 20 минути. Едно време натисках един бутон като мръдне бебето, сега в болницата няма такова нещо.

# 524
  • София
Моят мъник е много активен. Особено сутрин и вечер. Има си график и понякога мисля, че танцува вътре. Simple Smile
pauly, за твое успокоение ходи да те видят. Не ни трябва излишен стрес. Аз съм на преглед чак на 12-ти и ми се струва много далече...

Общи условия

Активация на акаунт