Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 16

• 103 783
  • 752
  •   2
Отговори
# 720
  • Дубай
Честито на Несли, харесвам я аз, харесвах и Кадир, но с  неговите изцепки ми стана неприятен. Дано сега е влязъл в ритъм, че...
 И една новина
Подготовката за снимките на сериала „Майка ми  от Анкара“, в който Бергюзар Корел ще играе главната роля, тече с пълна сила. Този проект ще бъде вторият сериал на BKM за Kanal D след сериала " (İnci Taneleri)" . Сериалът е режисиран от Фарук Тебер по сценарий на Башак Ангигун и е базиран на истинска история.

В ролята на Зухал, майка на три деца, както  в реалния живот ще влезе Бергюзар Корел. Бейза Шекерджи се присъедини към актьорския състав, като учителката Хюля, добросърдечна и идеалистична жена. Все още не е известно кой ще стане партньор на Бергюзар Корел в сериала, но се разглеждаха актьори като Онур Туна, Озан Акбаба и Октай Кайнарджа.

# 721
Дивия почват снимки на 16 август и епизода ще бъде излъчен на 7 септември събота. Бирсен казва че ще има нови актьори които ще се  присъединят към екипа през новия сезон.  Докато преговорите продължават, зад кулисите ще се случи много експлозивно развитие по отношение на героя Rüya, изигран от Simay Barlas. Или меко казано или тя ще е убие/застреляла Серхан или Руя умира.

# 722
Толга Саръташ се присъедини към новия сезон на Разузнаване.

# 723
  • Дубай

Арас Булут Йенемли обяви началото на снимките на Гений...
Добре дошъл в моя щастлив, спокоен🙏🏻живот, Девран Каран...
Седа Акман се присъедини към актьорския състав на "Dekha" в ролята на Айсел, втората съпруга на Искендер (бащата на Девран).

Този сериал смятам да го гледам, Арас е много добър актьор и след Ичерде, няма слаба роля.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 18:16 от I.V

# 724
Качвам едно интервю с Хакан Бономо, сценарист на "Първият и последния", специално за Александра с благодарност за превода на сериала.

https://neizledik.com/hakan-bonomo-ilk-ve-son-benim-gunlugum/

# 725
Благодаря за интервюто, с Гугъл се превежда сравнително добре, особено за тези, които са гледали сериалите. Може отново да повторя "Първи и последен", не само да си го припомня, докато излезе 2-рият, но и заради невероятният Салих Бадемчи.

За тези, които следят "Ядовитият плющ" - 13 и 14 серия вече са със субтитри. Остават още 2, може този месец и да го догледаме. Но, на мен нещо ми се губи от това разделено гледане - какво, кой, кога и защо е говорил със Софи или за Софи /свързано е с детегледачката на бебето/. Ако някой е по-назад със сериите и помни, или ще го види, да даде "знак". Мисля, че трябва да е от 7-ма серия нататък, защото до 6-та имаше превод, и след това започнаха да ги превеждат "на час по лъжичка", и може някъде в този период да съм пропуснала този разговор/сцена. Май някой й даде някакви пари, може би за информацията, но само гадая сега.

# 726
Благодаря за интервюто, с Гугъл се превежда сравнително добре, особено за тези, които са гледали сериалите. Може отново да повторя "Първи и последен", не само да си го припомня, докато излезе 2-рият, но и заради невероятният Салих Бадемчи.

За тези, които следят "Ядовитият плющ" - 13 и 14 серия вече са със субтитри. Остават още 2, може този месец и да го догледаме. Но, на мен нещо ми се губи от това разделено гледане - какво, кой, кога и защо е говорил със Софи или за Софи /свързано е с детегледачката на бебето/. Ако някой е по-назад със сериите и помни, или ще го види, да даде "знак". Мисля, че трябва да е от 7-ма серия нататък, защото до 6-та имаше превод, и след това започнаха да ги превеждат "на час по лъжичка", и може някъде в този период да съм пропуснала този разговор/сцена. Май някой й даде някакви пари, може би за информацията, но само гадая сега.
Вече и 15- и 16 са качени със субки.

# 727
Благодаря за инфото и браво - снощи не бяха качени. Сега изпращам мъжът ми с кучето навън и ще ги изгледам на спокойствие.

# 728
Шербета почват снимки на 23 август и би трябвало третия сезон да почне на 13 септември.

# 729
Който може да се справи с руските субтитри и харесва психо-крими-трилъри, препоръчвам "Ядовитый плющ", особено сега, когато всичките 16 серии са преведени, а не да се чака със седмици за превод /няма и не е имало озвучка/. Добър сценарий, добра режисура, добри актьори. Бурчин Терзиоглу, Хазал Тюресан, Онур Туна - как "играе" само с погледа си....За мен, определено си заслужава да се гледа, но все пак предпочитанията към жанровете са различни.

Аз продължавам с "Грязная корзина", горе-долу съм на половината, май беше 32 серии х 2+ч. Ами, не е нещо УАУ, но за лятото става, за мен е в графа "познавателни". Интересно ми беше да видя реалния живот на турските прислужници, които живеят в домовете, готвят, чистят, гледат деца, отношението на техните "началници" към тях. Много по-различно е отколкото при нас /ако имаме жена за чистене, която идва 1 път в седмицата/. Разбира се, аз мога да коментирам само моето отношение към такава, или на някоя приятелка, при други може да има много по-различно поведение.

Малко повече диалози между прислужничките, които могат лекичко да се пропуснат с мишката, но все пак сериала си е турски и правен за тях. Но, има и много смешни моменти /снощи съм се смяла с глас на някои ситуации/, има различни други характери, различни взаимоотношения между всички герои, има и крими елемент, но на мен ми е по-скоро комичен. Като цяло, развлекателен е, поне за момента и ако някой иска да избяга от драмата и турската чест като цяло, може да го загледа и да си реши доколко би му бил интересен.

# 730
Ядовитият плющ много ми харесва и на мене.
Ще си изгледам с кеф последните 4 еп.
Лъжа гледам заради Феяз Думан, но взе, че ми стана интересен и сега съм нетърпелива за следващия епизод.
Я пак ме надъхайте за Първи и последен- какъв е жанрът?

# 731
  • Кърджали
Пепелче, не си казала, не съм те надъхала 😂
Не знам какъв жанр го водят, драма го водят май, ама за мен има психологичен елемент. История в която виждаш как голямата любов се превръща в една токсична връзка, двамата се обичат много, много повече от много, но виждаш как нищо в повече, нищо прекалено не е хубаво. Брилянтна игра на Салих Бадемджи и Йозге Йозпиринжи. Има си сцени, които мога да ги гледам милиарди пъти. Хакан Бономо е написал много добър сценарий.
С голям мерак го превеждах.... Въпреки че мине се мине и спирах, за да хваля Салих на едно другарче.
(Надъхах ли те достатъчно или да продължавам? Къде ти е по-удобно да го гледаш, във Видеа или е Телеграм?)
Ох, нямам търпение да дойде ноември, за да видя какво ще направят Улаш и Хазал във втория сезон.

# 732
За жанра на "Първи и последен", най-общо казано - житейски, двойка, любов, разбирателство, егоистичност, която някак си последователно се разбира кой е по- и съответно как това се отразява на любовта, която е била в началото, после неусетно изчезва, но все пак съществува. Много общо го описвам, но както и в предишен пост писах - Салих Бадемчи и Йозге..... играят много добре. В интервюто, на ..... /мразя се, че не помня турски имена/, което прочетох с Гугъл точно за този филм /сега се снима нещо като 2-ри сезон, но с други артисти, той е сценарист както и на 2-та сезона, така и на "Семейство/, той, освен за себе си, говори и за тези по-нови филми, както и за други на които е бил сценарист/. Като жанр го наричам "житейски", точно защото кой от нас, в един момент не имал такава криза на взаимоотношения - и обичаш и мразиш, и си спомняш хубавите моменти и лошите. Но, в един момент, си задаваш въпроса - а сега какво - с него или без него, кое надделява във взаимоотношенията - хубавото начало или реалността, която лека-полека те кара да забравиш за началото или дали да продължиш да удължиш нещо, краят на което не се знае.

За мен, определено си заслужава, още повече, че ще има продължение, ще ми бъде интересна новата трактовка. От интервюто не разбрах дали има 10 годишен скок във времето, или какво. Просто ще бъде същата двойка, но ще играят различни актьори. Аз определено ще го изгледам още веднъж като наближи времето за новия сезон.

# 733
Улаш с малката Азра.Това дете ми е сладур още от Бахта си я харесвам

# 734
  • Кърджали
jfjallen,  втория сезон ще е за съвсем друга двойка, затова и актьорите са други. Но пак ще разглежда промяната в отношенията им в рамките на 10 години.
Аз съм тръгнала да го чакам този сезон с голямата кошница, надявам се после да нямам повод да мрънкам. И Улаш и Хазал ми харесват. Но Салих и Йозге просто много вдигнаха летвата, първия сезон хем ти изпива силите, хем продължаваш да гледаш .

Общи условия

Активация на акаунт