Румъния /Тема 4/

• 58 077
  • 822
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте, имам въпрос относно пътуването в градския транспорт в Букурещ.
В началото на септември ще пътуваме 4 човека и мислим да използваме една карта, която да зареждаме. Когато валидирам картата в един автобус и за четиримата и след това искам да пътувам с друг автобус в рамките на 90 мин., ще бъдем ли таксувани отново за билетче, когато валидирам картата? Тоест мога ли да пътувам на цената на 1 билет в няколко превозни средства в рамките на 90 мин.? Питам понеже го бях прочела някъде, но не съм сигурна дали съм разбрала правилно.
Също, това възможно ли е, когато картата ще се използва от няколко човека, или важи, когато се използва само от един човек.

Благодаря предварително!

# 796
Искам да попитам има ли някоя потребителка, която е била разочарована от Букурещ, но пък е била пленена от някой от другите им градове
Не съм била разочарована от Букурещ, но северозападна Румъния е съвсем друга. Тимишоара и Сибиу са ми любими. Там и хората са различни и улиците ...като приказка ми е в Сибиу.

# 797
може би само Крайова ми прилича на град, който си заслужава пътя.

Точно Крайова не си заслужава да се бие път. Айде там по разните базари сигурно е хубаво, но самия е град е доста смотан и грозен, точно соц панелки и сивота.

Сибиу и Брашов са много красиви градове. Наистина попадаш като в средновековна приказка.

# 798
  • Русе
И мен ме интересува как се плаща градския транспорт в Букурещ. Може ли да се плаща направо с дебитна карта?

# 799
Тимишоара е основно с австро-унгарска архитектура и прилича повече на Западна Европа, отколкото на балкански град.
Южна Румъния си е все едно България.
Букурещ има голяма прилика (според мен) със София. Без да влизам в конкретика, разбира се, но булеварди, улици, коли, високи блокове...доста соц и доста си приличат като общо погледнато.  Зе един чужденец, дошъл от Южна Америка,  трудно би било да ги различи по нещо конкретно.
Е, и аз си харесвам София също, но е ясно, че стилът му не е западен.
Добавям - ако Букурещ не Ви харесва,  нямате работа в Крайова.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 23:04 от One rose rose

# 800
  • София
И мен ме интересува как се плаща градския транспорт в Букурещ. Може ли да се плаща направо с дебитна карта?
Може.
Много ми харесва на мен Букурещ, два пъти съм била и пак бих отишла.

# 801
На паркинг на Кауфланд в България ме спря румънец,заведе ме до колата си,отвори багажника в който имаше куфар с бормашина втора употреба и предложи да ми я продаде. Опитах се да му обясня на българо-английски език,че в България отдавна не купуваме такава стока втора употреба,но надали ме разбра. В Румъния може би е нормално,но тук не. Явно беше закъсал за пари.

# 802
Това е стар номер.

И аз не харесах Букурещ. Но Брашов е класи нагоре

# 803
Брашов е разкошен. Архитектурата е в австрийски стил. Уличките по центъра са досущ като русенските, което допълнително ме очарова.

Скрит текст:

Черната църква е една от най-красивите сгради, които съм виждала.
Скрит текст:

# 804
  • In transit
Някой с актуална информация за Дунав мост? Колко се чака, как е разпределен трафика?

# 805
Някой с актуална информация за Дунав мост? Колко се чака, как е разпределен трафика?

Петък рано сутрин минахме посока Румъния беше спокойно натам, стана бързо, не сме спирали изобщо. Но в обратна посока (към България) беше тапа, колите изобщо не се движеха, хората бяха излезли от тях, имаше огромна колона. От това което видях всички - камиони и коли чакаха наедно.

# 806
  • Русе
В понеделник в 9 сутринта чакахме 35 минути. През това време пускаха колоната от Румъния към България. Четвъртък вечер към 21 часа чакахме около 10 мин.от Румъния към България, за да мине колоната в обратна посока.
Изкарахме 2 дни в Букурещ и 2 дни в Синая. Много съм разочарована от организацията в замъка Пелеш. Билети купихме един ден предварително онлайн. За същия ден нямаше. Точно един час чакахме пред Замъка на жегата, за да успеем да влезем, нищо че си имаме билети. Пускаха групи, които вървяха с разни екскурзоводки, които викаха на румънски много силно, за да ги чуят хората от групите им и препречваха пътя на индивидуалните посетители да не могат да минат.
Иначе румънците, които срещнахме навсякъде бяха много дружелюбни, усмихнати, готови да помогнат. Места на паркингите в центъра на Букурещ имаше винаги, тоест паркирането там не е никакъв проблем, не е и скъпо. Пътищата са прекрасни, но Букурещ като град ме разочарова - доста-мръсно, мирише на урина. Забележителностите му се разглеждат за един ден, цените малко по-високи от тези в България.

# 807
Може ли за споделите информация за паркиране в Тимишоара? Изгодни варианти.
Връщам се да чета назад темата.

# 808
Вчера се прибрахме от поредното пътуване из Румъния.
Преминаването на Дунав мост зависи в кой момент ще се наредиш, ако е отворено в момента в твоята посока от България може да излезеш за 10-15 мин, до предполагам около 40-50;
На връщане колоната е по- голяма като преди моста всички минават в една, хванаха ни две паузи и чакахме над 1 час и половина.

Няколко пъти сме били в Букурещ и Брашов, веднъж в Констанца.

Тази седмица пътуването беше с няколко премествания
Първа нощувка близо до Arefu, преди прохода Transfăgărășan, нощувахме в къща за гости, с приятен двор с барбекю.
Ден втори тръгнахме през Transfăgărășan , разгледахме язовира Vidraru,
прекрасни гледки през целия проход, носехме хляб и ябълки за мечките, успяхме да видим само една, чакаше си до мантинелата и с радост хапна две ябълки и филийка хляб. Липсваше и едното краче, но беше голяма радост за цялата ни група.

След прохода нощувка в Сибиу, чудесен град, по- малък от Брашов в подобен дух.

От Сибиу продължихме за две нощувки в любимия Брашов, не бяхме ходили до Poiana Brasov, запълнихме и този пропуск.

На връщане последна нощувка в Букурещ, с бърз шопинг и много вкусен обяд в Fashion House Outlet Centre Militari преди да потеглим към Дунав мост.

Нявсякъде много вкусна храна, поддържани пътища, чистота. (Без Букурещ- съгласна съм с мнението по- горе за неприятната воня на урина.)

# 809
Здравейте, дами.
Планирам няколко дни в Румъния, като разполагам с четири нощувки максимум. Основната ни цел е да минем през Трансфаргарашан, съпругът ми много иска да шофира по този път. Дайте мнение дали мога да коригирам нещо, дали мога да добавя или да премахна някое място.
Планът е да тръгнем от Русе, да минем през замъка Пелеш и Синая и да направим първата нощувка в Брашов.
Оттам на следващата сутрин тръгваме към Сибиу, нощуваме там.
На третия ден минаваме през Транфаргарашан, целия ден отделяме за пътя и това, което можем да видим по него.
Тук се колебая къде да нощуваме в края на деня. отоврена съм за предложения.
Искаше ми се да видим и солната мина в Турда, но се колебая къде/кога да я вмъкнем.
Последна нощувка в Крайова, на сутринта тръгваме към София и минаваме през Видин.
Благодаря предварително за всеки съвет и всяко мнение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт