Румъния /Тема 4/

• 55 510
  • 822
  •   1
Отговори
# 810
  • In transit
Турда я включете докато сте в Сибиу, т.е преди да тръгнете към Трансфагараш. Пътя до там е около 1.30 часа, още няколко за разглеждане и наобратно. Препоръчвам ви да минете за кратка разходка през Алба Юлия по път за Сибиу.

Благодаря за отзивите за Дунав мост. Heart

# 811
  • Варна
Ние това лято минахме по Трансалпина - много е красиво. В мината Турда виенското колело не работеше и май не се очаква скоро да го оправят. Не бяхме особено впечатлени, но може да се види. Повече ни хареса в мината Оклене Мари и бездънния басейн близо до нея.

# 812
  • Разпиляна във въображението
Въпрос. Тъй като път време няма, доколко да рискувам да купувам предварително билети за мина, крепости, дворци и т.н? В предишна тема, четох, че трябва да се разпечатат, т.е. ми отпада възможността в движение да го направя? Мислих, че може да става като с билетите от кино Арена - да ги имам в пощата си и с код да минаваме. Моля за съвет!

# 813
  • Варна
навсякъде има билети на място с минимални опашки

# 814
  • Варна
Не е нужно да са разпечатани. Може и от телефона. Аз също бях прочела, че трябва да са разпечатани, но бях единствената с билети на хартия. Хората си ги показваха и скандираха през телефон.

# 815
  • Русе
За замъка Пелеш преди две седмици трябваше да се купи билет предишния ден, за същия нямаше. Бяхме през седмицата, не уикенда. Сканиран от телефона, нямаше проблем.

# 816
Наближава ни почивката и вече се опитвам да сглобя какво да правим и маршрут за минаване.

1. Плевен-Сланик-Брашов
2. Бран - околностите, Дино парка, околностите на Ръшнов
3. Синая-Пелеш-Пелешор-Кантакузино

И сега моля за съвет. Четох, че замъкът Бран не е нещо особено, значи го оглеждаме отвън. Ръшнов е затворен. Имаше ли нещо около останалите какви билети да вземем - парк, 1, 2-3 етажи... Само парк, само първи етаж... Парк, галерия...Обърках се.

# 817
Кантакузино за мен беше тотално и абсолютно разочарование отвътре - само градините са красиви (те бяха и безплатни) и отвън е красив. Помислете дали искате влизате, ние на второто ни ходене го пропуснахме. От двата Бран си заслужава повече вътре (не много повече, но все пак).
В Пелеш май беше това с етажите, но на сайта им даваше само една опция за билети.

# 818
  • Русе
На Кантакузин градините се плащат.

# 819
  • In transit
Може ли за споделите информация за паркиране в Тимишоара? Изгодни варианти.
Връщам се да чета назад темата.
Сваляте си приложението Tpark и плащате с него според мястото където сте паркирали. Има няколко вида зони, ще ги видите там, като изберете Тимишоара. На центъра има и един платен паркинг с паркинг машина: https://maps.app.goo.gl/MRhCuFXRk8UxKmN66?g_st=ac

# 820
За замъка Пелеш преди две седмици трябваше да се купи билет предишния ден, за същия нямаше. Бяхме през седмицата, не уикенда. Сканиран от телефона, нямаше проблем.

Пелеш всички етажи ли се обхождат? Пелешор?

# 821
  • Русе
Последният етаж на Пелишор беше затворен.

# 822

Общи условия

Активация на акаунт