Кипър /Тема 2/

• 10 167
  • 172
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Знам че е доста относително, но средата на ноември месец става ли за плаж ?

И кой е плажа от корицата на темата ?

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:24 от Marble_beach

# 76
В края на октомври става за плаж. За ноември не знам, но вижте в ACCUWEATHER какви са били температурите миналия ноември в съответния град, в който ще бъдете. Не е казано, че ще се повторят същите, но е добра ориентация.

# 77
Не става за плаж през ноември.

# 78
Миналата година в края на октомври времето беше страхотно, водата още топла. По-миналата обаче 2022,  средата на октомври хванахме дъждовен циклон и от 7 дни , 3 не ставахо за плаж.
Плажът от снимката от корицата е Ниси Бийч. Моят фаворит си остава Фиг Трий в Протарас.

# 79
Аз бях по време на пандемията, в края на октомври в Пафос, беше си идеално време като за мен. Мразя екстремни жеги. И 22-27 градуса си е екстра, слънцето пак си пече. Просто не е парещ пясък и може да издържиш на плажа и без чадър. А морето си е загрято от летния сезон и нямаше проблем с температурата на водата.

# 80
Здравейте,
Моля за съвет - как най-бързо с автобус да се придвижим от летището в Пафос до Ая Напа. Кацаме към 10:30 с раян.
Другата ни опция е с Wizz, но полета каца към 15:30, което ми се струва доста по-късно. Гледах, че има възможност с 613 до гарата, след това до Никозия и прекачване там за Ая Напа. Други идеи/ възможности има ли? Ще пътуваме в края на този месец,

# 81
Няма опции, понеже Пафос е в другия край на острова и има варианти само с прекачвания.

Аия Напа е до Лáрнака, там кацат България еър и Уизеър.
Има една автобусна фирма Капнос https://kapnosairportshuttle.com/ Ползвал съм я от Пафос до южна Никозия и нямам оплаквания. Вижте сайта им.  Те имат трансфери от летище Лáрнака до площада в Аия Напа и до Sunwing Hotel

От автогара Каравела в Пафос има само 1 автобус  на "Интерсити" до Аия Напа и той е в 16 ч., но пътува поне 2 часа..
https://intercity-buses.com/en/routes/paralimni-ayia-napa-larnac … a-napa-paralimni/
До тази автогара обаче трябва друг автобус от летище Пафос до града, където има две автогари.  Този въпросният бус тръгва от новия терминал Первола.

p.s. Иначе "полета каца"..., по-скоро "полетът се извършва" или "самолетът каца".  Полет няма как да кацне Wink

# 82
Има отбивка по пътя от Пафос към Никозия. Винаги шофьорът пита има ли някой за Агия напа.

# 83
Има отбивка по пътя от Пафос към Никозия. Винаги шофьорът пита има ли някой за Агия напа.
Това е, ако говорите за "Капнос". Иначе "Интерсити" отиват директно в Аия Напа (с една спирка при марината в Лáрнака), но тръгват от автогара Каравела в гр. Пафос, не от летището. И като тръгнат в 16.00, пристигат към 18.00 в А.Напа
https://intercity-buses.com/en/routes/paralimni-ayia-napa-larnac … a-napa-paralimni/

# 84
Ясно. Значи ако е от Пафос ще е с прекачване в Никозия. Разбрах. На intercity директния автобус е само 1 на ден, но пътуват до Никозия и там може да се хване следващ автобус до Ая Напа

# 85
Да, за капнос говоря.

# 86
В понеделник, докато чаках автобус от Никозия за Ларнака на Интерсити в 16ч, на таблото пишеше, че след 30 мин има автобус до Айя Напа. Но не обърнах внимание какъв и на коя компания.

# 87
Ясно. Значи ако е от Пафос ще е с прекачване в Никозия. Разбрах.
Не, няма такова нещо. През Никозия е още по-заобиколно. Прекачването е в самия град Пафос.
Взимате от летище Пафос автобус 613 до автогара Каравела и там си взимате автобуса Пафос-Аия Напа, но той е само един и е в 16 ч., пътува доста дълго време и пътьом спира в Ларнака. Пафос е в западния край на острова, А.Напа в източния. А Ла̀рнака е много по-близо.

Едното е 178 км, другото е 51 км. Вие си преценете. Но разбира се най-важното, поне за мен, е цената на билетите.
Ако са горе долу еднакви, Раян/Уиз или малко по-скъпи Уиз, взимайте тях. Така или иначе автобусът също не е без пари. (Пафос-Никозия беше 16 евро). А ако разликата е драстична ... не знам, взимайте Раян.  Купили ли сте самолет билет вече?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 21:01 от diziler

# 88
Ако ще отсядате в Агия Напа, не знам защо ще летите до Пафос. За мен е неразумно. Само излишно ще си усложните живота. Ларнака е на един хвърлей от Агия Напа.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 06:45 от Venel82

# 89
Абсолютно е така.  Но напоследък цените на Уизеър са доста високи, за септември не падаха под 200 лв, а на България еър още по-скъпи... и Ла̀рнака излизаше солено. А на Раянеър до Пафос бяха по 20 евро.  Сега за зимния период не знам как е.  Ако разликата е 10-20 евро, как да е, ама при голяма разлика в цената... не знам. @a_angelov не е казал кога ще лети (през зимния сезон ли), откъде ще лети (от София ли)?  Вариантите за Кипър са:

От София:
За Ла̀рнака (Wizzair, Bułgaria air, BH air)
За Пафос (Ryanair)
За Северна Никозия* (Turkish Airlines, Pegasus)

От Бургас:
За Ла̀рнака (BH air)

От Варна:
За Северна Никозия (Turkish airlines)

*Тези за Северен Кипър са с прекачване в Истанбул, но са на една резервация.

Общи условия

Активация на акаунт