Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 35

• 44 279
  • 853
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Има си плюсове и минуси, предполагам, че са я искали с цел да затворят спалнята в случай, че дойде гост, а спалнята не е оправена..
Преди години моя приятелка, живееше в подобно жилище, само че с още една стая. Техните спяха в хола и бяха отделили спалнята със секция и бяха в едно помещение, така че този вариант е по-елегантен и влиза светлина.

# 466
  • Бургас
Когато правех моето студио, специално за банята майсторът ме посъветва - ако е за под наем без: линейни сифони, вградени структури, скъпи батерии. Трудно се поддържат и обикновено наемателите не чистят сифоните. Сложих обикновени сифони и обикновена тоалетна чиния с казанче.
А мебелите ги взех от промоциите на "Кауфланд". Нямаха и 200 лева общо.
Плочките бяха някакви разпродажби от 12-15 лв. кв м от "Баня стил", български.

Ето я банята:

Скрит текст:

# 467
  • София
Майсторът не може да ми бъде фактор и съветник, кое да се слага и кое- не.. Всеки си има негов поглед и таргет на клиентела. Принципно може и без плочки да е банята и въобще да не ползвам майстор, който да дава такива "умни" съвети...една блажна боя по стените или панели за баня и е готова..Защото може и плочките да изпочупят и да ги омажат с нещо, което после не може да се махне.

# 468
Майсторът не може да ми бъде фактор и съветник, кое да се слага и кое- не..

Как се смеят ВиК майсторите на това, ако знаеш...слагай вградена структура, с кеф ще ти я разбие после, майстора де, за да ти я поправи...
Добре е да се мисли малко, и понякога човек да се вслуша в съвет, даден от друг човек, който има поглед над нещата и с това се занимава. Не е задължително, разбира се..всеки си "преценя" ..Wink

# 469
  • София
Драго, може ли сайт за падащи легла с диван, много ме заинтересува с тази идея, така ще си реша проблема и кухнята ще си остане кухня, а хола - хол /със спалня, която няма да се вижда/. Естествено, че голяма част от времето тази спалня сигурно ще е пусната - когато не се очакват гости, но самият факт, че можеш да я прибереш и да изглежда само като хол с диван е страхотна, изобщо не знаех за такива идеи.
В тази връзка - лично аз абсолютно бих слушала/чела и при съответна преценка бих изпълнявала съвети от майстори или хора, на които това им е бизнес или са доста опитни в обзавеждане и наеми - аз имам толкова малък такъв, че дори не бих се сетила за някои неща. За вградени структури на тоалетна съм съгласна - при нас, където сме под наем вграденото казанче се спука и накрая разбивахме, а имам подозрение и за имота, който отдаваме, че е същият проблем - от известно време има влага в две от стените и въпреки, че всичко проверихме /но не сме разбивали още/ не е ясно откъде е проблема.

# 470
  • Бургас
Също залитам по структури и по красивото, обаче за под наем гледам да е бюджетно, здраво и да се ремонтира лесно. Едно е да ти протече казанче в структура, съвсем друго отвън. Върви прави ремонти, особено ако живееш на 400 км от имота.
Защо да давам пари за линеен сифон, като мога да платя три пъти по-малко и пак ще върши същата работа?
Линейният сифон няма да ми вдигне наема, нито вградената структура.
Скрит текст:
Ама този опит го придобих с времето, иначе на първия апартамент и аз се хвърлих така - структури, подови климатици "Мицубиши", естествен паркет...

# 471
  • София
Майсторът не може да ми бъде фактор и съветник, кое да се слага и кое- не..

Как се смеят ВиК майсторите на това, ако знаеш...слагай вградена структура, с кеф ще ти я разбие после, майстора де, за да ти я поправи...
Добре е да се мисли малко, и понякога човек да се вслуша в съвет, даден от друг човек, който има поглед над нещата и с това се занимава. Не е задължително, разбира се..всеки си "преценя" ..Wink
Ама разбира се, всеки сам си преценя, но както казах, може така да омажат плочките, че после да се наложи да разбия и изхвърля цялата баня, ако се разсъждава по този начин. Гаранция-Франция.. Има всякакви случаи. А подобен съвет от майстор, не бих взела под никакво внимание..Той нека се занимава с това, за което съм го извикала и му плащам, а не да ми дава акъл..непоискан.
Tintina така си е преценила- така е направила.

# 472
Вградената структура е един проблем в повече, за който да се притесняваш при повреда.
Останалите проблеми са си останали...рискове. Тези, с плочки и др, за които ти говориш. Аз само напомням, че към тях добавяш още...един. Но да, всеки си добавя колкото иска, потенциални рискове...това е така.

# 473
  • София
Аз пък мисля, че всичко е относително..може да се развали, може и да не се развали. Може да изкара 20г. и да се смени, когато реша да правя основен ремонт на банята.  Ако съм заложила на по-обикновена веце композиция..може дотогава да съм сменила 3 казанчета и веце чинии и на финала да съм инвестирала същата цена или по-скъпа от структура..Защото те може да са евтини, но трябва да дойде майсторът да ги смени и да му се плати..  Предпочитам да направя едно нещо хубаво, отколкото 3 приемливи..да речем..

# 474
Когато правех моето студио, специално за банята майсторът ме посъветва - ако е за под наем без: линейни сифони, вградени структури, скъпи батерии. Трудно се поддържат и обикновено наемателите не чистят сифоните. Сложих обикновени сифони и обикновена тоалетна чиния с казанче.
Бих дала тези съвети вече от опита си, когато ще се отдава под наем.
Линейните сифони трябва да се чистят много по често, другите имат по голям капацитет или както там се казва по правилно технически.
За град със силно варовита вода ако не почистват редовно батериите, става страшно. Във Варна съм и го правя всяка седмица.
Стъклената преграда чистя след всеки душ вече с едно такова   иначе трябва да се тровя със силни препарати да махна пустите следи от капки, които ми избиват очите.
+ още един колкото се може по малко фуги Wink

Ако не живеете на място с твърда вода е трудно да се разбере Wink

Драго супер е студиото!
Само че, поне аз де..като се замисля..вероятно няма много да я ползвам, защото ако съм в кухненската част, предпочитам да виждам през прозореца и да влиза свеж въздух пак от него, което с пусната преграда е невъзможно....
Колко сме различни, аз пък ще я държа да не умирисвам спалнята

# 475
  • София
Заради гръцката къща на плажа станах спец по препарати против калциеви отпечатъци, най-скоростно и без търкане действа QUASAR, има антикалк и за стъкло.

# 476
  • София
Тази душ кабина сме взели, но още не е монтирана..Цената й е добра, стъклото е nano skin, срещу такива замърсявания, не че е вълшебна, но се предполага,,че няма да задържа толкова калциеви натрупвания.. А и в Сф водата ни е много мека..

# 477
Драго, може ли сайт за падащи легла с диван, много ме заинтересува с тази идея, така ще си реша проблема и кухнята ще си остане кухня, а хола - хол /със спалня, която няма да се вижда/. Естествено, че голяма част от времето тази спалня сигурно ще е пусната - когато не се очакват гости, но самият факт, че можеш да я прибереш и да изглежда само като хол с диван е страхотна, изобщо не знаех за такива идеи.
В тази връзка - лично аз абсолютно бих слушала/чела и при съответна преценка бих изпълнявала съвети от майстори или хора, на които това им е бизнес или са доста опитни в обзавеждане и наеми - аз имам толкова малък такъв, че дори не бих се сетила за някои неща. За вградени структури на тоалетна съм съгласна - при нас, където сме под наем вграденото казанче се спука и накрая разбивахме, а имам подозрение и за имота, който отдаваме, че е същият проблем - от известно време има влага в две от стените и въпреки, че всичко проверихме /но не сме разбивали още/ не е ясно откъде е проблема.

Падащите легла от снимките конкретно са поръчвани от HM masters. Ние още едно време имахме такива в хола. Купувани 80-те години. Всяка вечер почти съм го вдигала и сваляла. Не ми пречеше като дете, а нямаше механизъм и беше доста тежко за разлика от скъпите италиански механизми, които се ползват сега и се свалят и вдигат с лекота.

# 478
  • Варна
Това било един потенциален проблем повече... онова било един потенциален проблем повече.... Най-добре за най-малко потенциални проблеми всички да отдаваме необзаведени жилища по БДС.

Една структура може би няма да ти вдигне наема, но една структура и още 5 други подобрения, ще го вдигнат. Подобренията си се натрупват и е трудно да се определи точката на пречупване, където наемът скача от Х на У, а и вероятно тази точка за всеки е различна.
В анкетата от старата тема банята спечели първо място по значимост за една квартира, така че съм склонна да вярвам, че именно подобренията в нея най-много вдигат наема.

# 479
Е за мен типът на казанчето и на сифона точно не са подобрения. Живея си еднакво добре и с линеен сифон, и с обикновен. Подобрение е климатик, щори, комарници и подобни, защото оказват съществено влияние на комфорта. Банята е важна до колкото е естетически красива, модерна и удобна.

Общи условия

Активация на акаунт