Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 35

• 44 284
  • 853
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Драго, много е хубаво!

Замислих се - имаме една гарсониера, сега е под наем, но по принцип е планирана за дъщеря ни, има подобен хол, но освен него и кухня /45 кв.м. светло, както го нарече ти/. Все се чудим кухнята ли да направим на спалня /с всички негативи на това, обсъждали сме и тук в темата/, или да си остане кухня, а хола да е спалнохол по подобен начин. Но не съм сигурна и аз за смисъла на тази стъклена преграда - от една страна - да, ще скрие леглото, ако има гости, но нищо повече от това - от шум и светлина не пази, ако някой реши да си ляга. Тоест чисто декоративна функция.
При мен в момента има стъклена врата, която отделя кухнята от хола - удобно е, защото мога да скрия кухнята и неразборията при гости, в същото време леко пропуска миризми към хола, когато се готви, не е като нормална врата. Е, по-добре от изцяло открито пространство, разбира се.

# 451
  • Варна
И от мен голямо браво за студиото. Това е жилище, в което ще живее сам човек. Ако се отдаде на двойка, съм 100% сигурна, че ще са го наели като временно решение, ще ги хване клаустрофобията и бързо ще освободят. Просто не е достатъчно за постоянно обитаване от двама. За нощувки ако е - става. За сам човек също е страхотно за дългосрочно обитаване.
Коментарът за по-голяма маса е неуместен. Това не е жилище, в което да се канят големи компании на маса. Колко му трябва на един човек да седне и да си хапне… няма да нарежда сервизи с по 3 чинии, 3 чаши и 3 комплекта прибори…
Първоначално щях да кажа, че спалнята е прекалено голяма, но после видях, че е просто снимката е разтеглена, и матракът си е с адекватна големина спрямо пространството.
Абе много ми харесва! Личи си, че е мислено, като се е правело.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 09:10 от Didi168

# 452
  • Бургас
Точно за 1 човек.
Е, може да си покани гадже отвреме-навреме, но за постоянно обитаване от двама също мисля е малко.

# 453
  • София
Чудесно се е получило студиото! Чак ми се струва жал да се дава под наем с всичките рискове, съпътстващи това. Бих опитала с цена като за малък двустаен, просто е ниво над обичайните студия.

# 454
За мен също е за 1 човек.

Има иначе хубав балкон.

Леглото е 160/200 см.

Преградата аз не бих я сложила ако трябваше да избирам. Бих предпочела падащо легло с диван.
Освен, че не шумоизолира, помещението е и за 1 човек, т.е. няма от кого да се "изолира". На аспиратора и на банята им трябва свеж въздух, т.е. преградата ще трябва да е отворена... Намалява и светлината през деня, вечер не знам за какво да се затваря, ако трябва да станеш до банята  ще я отваряш в тъмното ли?! Радиаторът и климатикът са откъм спалнята... За мен беше безсмислена, но си я искаха от ден 1 и каквото и да обяснявах си бяха приказки на вятъра. Рискът от счупване не го коментирам въобще.

Предполагам ще го пробват на около 900 лв.

Благодаря Ви още веднъж!

# 455
  • София
Вероятно идеята е, че ако поканиш гости, ще скриеш леглото, но на цена от 5000 лв. за тази преграда със сигурност падащо легло щеше да е по-добра идея. Но го казвам без да знам каква е цената на падащо легло - колко е всъщност? И също - ако се сложи такова легло, се слага диван, който се мести? Вероятно има такива на колелца? Иначе да тътрузиш диван всеки ден си е приклчение, особено ако е по-тежък и ще съсипе настилката.

# 456
Падащото легло с колко щеше да е по-скъпо? Murphy bed, нали?

# 457
Olive, или се прави с механизъм на дивана и потъват всички вазглавници, вкл. и тези на гърба, или се слага по-евтин механизъм и възглавниците на гърба на дивана се махат и прибират отдолу.
Цената беше около 6000 лв (колкото цената на преградата+кушетката).

Ето, но моля не цитирайте, за да изтрия.
Пак студио. Тук им бях  предложила пред единичното легло да е трапезна маса, която пак остава под леглото като се пусне, но казаха, че не им трябва...
Това студио си има гардеробна.

[/spoiler]

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 19:22 от drago_2008

# 458
  • София
От личен опит: матраците на падащите легла се поддържат с каиши, когато леглото е изправено (т.е. прибрано). Тези "каиши" нямат силата на издържат тежестта на матрака и след известно време винтовете, с които каишите са захванати  в борда на леглото, се изтърбушват, и матрака се изсулва зад леглото. Нашето двойно падащо легло е ползвано точно 2 пъти за 24 години.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 11:54 от Sharky*

# 459
Е Драго изтървах първото студио, а така ме заинтригуваха коментарите ( особено за преградата ) Ако нямаш против прати ми на лични да погледна

ремонт на банята ..., 2 квадрата излязоха 13000 лева, без отстъпките щеше да стъпи на 15000. И това е без изобщо да сме се изхвърляли с луксозни изпълнения. ...
Ако масовия наемател има възможност да плаща адекватен наем за всичко това, то и масовите квартири няма да са "трагедия".
Преди година и половина правих ремонт на баня за 4 кв. м със среден клас ценово материали, плочки MARAZZI , Грое смесители и Структури за вграждане, със всякакви важни хидроизолации ( мъжката част ги решава там ) аз само по дизайна действах - общо 12000 лв. от тях 4000 лв. беше труда. Това с разбиването и изнасянето на всичко от старата. 3 месеца ремонт.

# 460
Ето преградата

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 19:23 от drago_2008

# 461
  • София
Преградата е много добра.

# 462
  • София
Тъй като в момента правим 2 обекта-двустайни в Ст.град и съм на вълна бани, мога да споделя, че едната ни излезе към 10000лв и е 4.5кв.м.
Плочки ок.2000, структура ок.700лв комплекта, термостатичен смесител с колона ок.1200, батерия и шкафове за мивка-горен и долен ок.1200, вентилатор-60,душ-кабина 650, линеен сифон ок.600. Grohe са смесителите и структурата...Работата е ок.3500лв, но ползвахме майстори от фирмата строител и ни дадоха по-преференциална цена, но много добре ги залепиха. Останалите неща ние си ги монтираме.

Преградата е много красива..

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 12:02 от elix

# 463

Само че, поне аз де..като се замисля..вероятно няма много да я ползвам, защото ако съм в кухненската част, предпочитам да виждам през прозореца и да влиза свеж въздух пак от него, което с пусната преграда е невъзможно....

Все пак....важно е на хората да им върши работа.

# 464
Във връзка с падащите легла: ползвали сме разтегаем диван за спане и не бих си причинила повече никакви допълнителни усилия след ставане от сън. Прибирането на падащото легло също Е ангажимент. Съседи имат - отначало не го прибираха, после се изместиха на големия им диван за по-лесно и леглото така си остана сгънато и неизползваемо. Коментирали сме и с други новодомци тоя  вариант - на повечето не им се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт