Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 35

• 44 283
  • 853
  •   1
Отговори
# 495
Нищо не спестяват структурите за вграждане - куфарът+дължината на тоалетната чиния са си толкова, колкото и моноблокът. Ако куфарът на структурата за вграждане не стърчи само той от стената, тогава цялата ширина (обикновено) се намалява с едни 15 см. (поне).

А за това, че моноблоковете изглеждали евтино, направо не ми се коментира. Не говорим за моноблок за 100-ина лева, примерно
https://baniadom.com/product/monoblok-icc-6578s

Защото има и други
https://rocando.bg/laufen-ilbagnoalessi-one-monoblok
https://rocando.bg/monoblok-laufen-palomba?search=Laufen&category_id=0
https://tedceramica.bg/product/monoblok-laufen-mylife-8229432000001

Но ако говорим за качествен моноблок, без ръб (което за мен също е чудесно нещо), под 500 лв. трудно се намира, особено ако имаш ограничение и в мястото.

# 496
На първия никога не бих седнала, пък ако ще и 60 хилки да е, а не 6.
Втория също простее според мен, цената е заради марката.
Третия бива.

# 497
Какво му е на моноблок за 100тина лева? Ако е издръжлив и смяната на консумативи - лесна, какво по-хубаво от това?
Просто си личи, че списващите тук наливат пари от основната си работа, за да пимп-ват апартаментите, да е "джиджано". Аз съм в ситуация да разчитам на дохода от наем и да съобразявам ценовата оправданост на ремонтите. Вече никакви вградени структури няма да слагам.
Всяка екстра ще бъде само ако ще ми спести разходи за труд в последствие, понеже трудът за ремонти скочи експоненциално напоследък.
Вчера ми обявиха цена за труд 200 лв за сглобяване на 2 скрина Malm. Т.е. 50% разход за труд. Не им се работи на хората.

# 498
Ами ето, аз пък ги нареждам естетически така, както е в линковете. Въпрос на вкус.
Пуснах линковете, не за да завъртим дискусията върху дизайна и вкусовоте, а защото общоприетото мнение, очевидно, е, че моноблок=евтинджос.

Моноблокът за 100-ина лева (подобен изхвърлихме преди ремонта на банята) си има кусури откъм издръжливост. Често казанчетата на подобни протичат, т.е. имаме разход за труд и/или подмяна на нещо си, макар и дребно, вътре в казанчето. Самата тоалетна чиния е ръбата отвсякъде отвън, т.е. изисква усилия за редовно почистване - да се гъзурчиш, да прегръщаш буквално тоалетната чиния, за да минеш и изчистиш отвсякъде. Често, заради цената, порцеланът не е качествен - като гладкост, примерно, т.е. задържа мърсотия повече от обикновеното, т.е. вероятността след мърляв наемател отвътре да си остане с налепи е голяма. Оттам може да се наложи смяна на чинията, демонтаж-монтаж, пак пари.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 11:22 от man_darin_ka

# 499
Малм, са много лесни за сглобяване, а и са леки. Не е като гардероб и да е нужно силна мъжка ръка..
Като родител считам някои неща за полезни и това бях оставила на 15-годишна под наблюдението ми.
Щом тя се справи, ще се справи и възрастен, а щом го е правила веднъж, следващия път даже няма и да пита колко  щяло да струва.
За друго се включвам пак да похваля ей тези машинки за стопанки като мен хем с претенции ,хем да не им се търка.
https://www.youtube.com/watch?v=i4tABX0k0Uw&ab_channel=Zbo%C5%BE%C3%AD-Pro.cz
Моята е с двата накрайника и мие безупречно с няколко капки най-обикновено веро в топла вода.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 11:36 от mamamari

# 500
Ей това говоря - трудът струва 200 лв, но масово наемодателят успява да го направи с личен труд и му е "безплатно". Ами на мен не ми е. Няма как да оставя др ангажименти и да ходя да сглобявам, чисто физически. А на наемателите каквото оставя се върши с 2 леви ръце и така че после да не става за нищо. 5те кашона бяха 120 кг (хамалите го отбелязаха), та нз 15-годишна как ще се справи, но явно има оправни деца.

# 501
Гардероб Пакс от икея сглобих с една отвертка сама. Без винтоверт даже.
Синът е на 13г, сменя контакти и ключове съвсем сам.

# 502
Кашона беше в стаята и на пода.
Аз ги качих с асансьора и с тази количка
https://bg.hbsinostarmetals.com/storage/hand-truck-trolley/heavy … hand-trolley.html
 по три едновременно на един курс. Не съм ги вдигала . Качват се с накланяне и премятане през ръб.
Не се заяждам и не уча никого как да си гледа децата . Исках да помогна.

# 503
  • София
Заедно със сина сме пренасяли кашони с мебели, защото ги доставят до входната врата само. После ги сглобихме с половинката. Говорим за легла, гардероби, шкафчета. Най-тежък беше пакета с огледалата за плъзгащата се врата на гардероба. Не беше много трудно сглобяването, но в никакъв случай не беше песен. Отне доста време вечер след работа, защото не го бяхме правили друг път в такива мащаби и всеки производител си има собствена схема на сглобяване. Разбирам всеки, който прецени, че му е по-изгодно да си плати.

# 504
  • София
Принципно, говорим за масовият случай, а не за монолок за 6 бона.... иначе е много е футуристичен, но цената не е оправдана.

А нещото което много ми боде очите и ме дразни е бяла пералня в центъра на кухнята.. Ако е свободностояща в друго помещение е ок, но ако няма място и се налага да бъде в кухнята, задължително вградена... Печката и хладилника също, но пералнята най-вече..Снимката е примерна

# 505
То мястото на кухнята не е в хола, според мен. Това как изглежда, може и да се преглътне, но как мирише...
Е има кухни, в които само кафе се прави.

# 506
Е, какво ѝ е на бяла пералня в бяла кухня? Слива се с пейзажа.
Но ако тръгнем да дублираме темата за интериорния дизайн, ще стане страшно.

Въпросът в тази тема е обикновено как да се ремонтира/обзаведе жилище за отдаване под наем, така че хем да е изгодно на наемодателите, хем да се харесва на наемателите.

# 507
  • София
Е, какво ѝ е на бяла пералня в бяла кухня? Слива се с пейзажа.
Но ако тръгнем да дублираме темата за интериорния дизайн, ще стане страшно.

Въпросът в тази тема е обикновено как да се ремонтира/обзаведе жилище за отдаване под наем, така че хем да е изгодно на наемодателите, хем да се харесва на наемателите.
Е, да де, точно така-как да се обзаведе и да се хареса..Заради това споделям това, което на мен не ми харесва. Интериорът си е част от бизнеса и то основна.

То мястото на кухнята не е в хола, според мен.
Това вече е езотика, има го в по-старите жилища и по-рядко в новите..

# 508
.

Креативни сме и  не се плашим от работа, но не сме вълшебници все пак.
elix, пералнята, ако се ползва, трябва да се оставя отворена иначе мухлясва. Дори и да и направите вратичка, ще си отворите много по сериозни проблеми, може и здравословни.
Да не казваме какво и къде нямало само защото ние не сме видели или ни се иска да убедим другите, че така трябва да живеят.

# 509
  • София
mamamari, вкъщи сме се такава и има няколко мм м/у вратата на пералнята и външната вратичка, т.е. може да стои леко открехната, колкото да се проветрява. Друг е въпроса дали наемателите ще я отварят, но ако не го правят, техните дрехи ще миришат на застояло..
Най-добрият вариант е да е в друго помещение, свободностояща.

Общи условия

Активация на акаунт