Красиви и след брака и детето

• 28 711
  • 709
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Никой на никого не налага нищо. Всеки има право да ходи натурален, щом му харесва. То и къпането не е задължително, наистина.

# 136
И аз съм попадала на такива, но видях някой в темата да е казал, че не се къпе редовно?

# 137
  • София
Аааа, има такива, които пишат (вече не помня в тази или в друга тема), че не успяват и очите да си измият.

# 138
  • France
Цитат
Е, то ясно, че сме на различна възраст.
Е, не чак толкова. Делят ни по-малко от 8-9 години.
Пак казвам, в първи месеци е нормално всичко да е разбъркано. Дори и да пропуснеш някое къпане или миене на зъби. Важното е да се оцелее и да сте в хармония с ТМ. По-нататък липсата на хигиена може да бъде симптом на пост партум депресия. И вместо да се сочи майката с пръст ще е добре да ù се помогне.

За мен да се поддържам означава да спортувам. Да слагам крем и от време на време - маска. Да ходя веднъж в годината на почистване на зъбите при зъболекар. И не на последно място, да се грижа за интелектуалното ми ниво. В момента чета една тухла с малко по-особен речник и си вадя новите думи.
За други съм мърла. Е, и?

# 139
  • София
Да, за първите седмици и месеци е нормално да има известен стрес от напасването и от физическия дискомфорт. Никой не го отрича, дори и в тази тема.

Важно е всичко, което прави жената, да й носи комфорт и да не се напряга да бъде някаква, за да е доволен мъжът й.
Спорт, хигиена и здраве са в основата на всичко.
По Коледа се "опитах" да умра, заради сериозен здравословен проблем. 2-3 дни нямах желание дори да се среша. След това усетих, че няма кой да ми даде по-голям стимул за живот от самата мен. В държавна болница бях и при неособено прекрасни условия, но станах, изкъпах се на почивки, измих си зъбите, сложих си червило и реших, че ще живея. Ако бях продължила да се самосъжалявам и да приличам на вещица, щях да си отида, без да преувеличавам. Същото е и с малко бебе - ошашваш се, разпиляваш се и после осъзнаваш, че няма кой друг да дойде да те събере и започваш постепенно да си припомняш, че си жена и че тази жена не е само майка, кърмачка, бавачка, перачка и т.н. И се сещаш, че си искала бебето да допълва прекрасния живот, който си имала, а не да го замени напълно.

# 140
Нима само грозните жени си слагат грим и се поддържат ? Къде съм написала подобно нещо ? Аз съм 25 годишна и не бих казала,че съм грозна дори и без грим,какъвто слагам само по поводи напоследък,не знам защо си стигнала до извода,че темата е за грозните жени ,но всеки има право на собствено мнение  
Темата май е само за мъже, които са си взели грозна жена, която не е за гледане без макияж и изкуствени нокти.

# 141
  • София
Ради, не знаеш ли?
Само грозните се гримират, само лошо миришещите ползват парфюм/дезодорант и се къпят всеки ден.
Като стана въпрос за комплекси по-рано в темата, твърдения от този тип са идеален пример.

# 142
Явно има разминаване в тълкуването на израза "поддържам се" и за всяка от нас той има различно значение. Важното е да намериш твоя баланс, защото опитвайки се да подражаваш и да гониш някакви стандарти, които не са ти по мярка, може да прекараш живота си в неудовлетворение, яд и депресия.

# 143
# 144
+1 също

И предлагам да изключим изобщо къпането от дискусията, и най-вече като начин да намекнем, че другите не се къпят, тоест мръсни са.
Ако жена с малко дете е видимо некъпана, това значи, че или има някакъв здравословен проблем/ депресия, или пък няма абсолютно никакво време  -- тоест домашните и се грижат зле за нея. Не е за подигравка и аргумент за липса на поддръжка и подобни.

# 145
  • София
Ако се говори за период с малко бебе, някои неща могат да бъдат пренебрегнати щом са временни. Аз авторката повече я разбирам за периода цялостно вече след брак и деца.

# 146
  • София
Може да има и хормонални или здравословни проблеми.
Никой в темата не видях да се подиграва. Коментираме. А и има значение колко точно малко е малкото дете. На месец, 2, 3, на годинка, на 2.

Ако се говори за период с малко бебе, някои неща могат да бъдат пренебрегнати щом са временни. Аз авторката повече я разбирам за периода цялостно вече след брак и деца.
+ 1

# 147
Ами в момента съм с дете на 1,5 г. такаче май се вписвам към тези ,които са с бебета ,макар че вече си е порастнало човече ама още си цока от мен такаче значи е бебе 🤣

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 14:27 от Radii :)

# 148
То си е до характер. Аз имам приятелка, която и на плаж ходи гримирана. Чуди ми се как аз не съм и скачам по вълните като обезумяла. Същата всеки божи ден става поне час преди мъжа си, за да се оправи и приготви закуска.

П.п. такаче се пише отделно така че и пред него се слага запетая, както и пред макар че.

# 149
Крада си от съня, за да се къпя, и редовно го правех с бебе. Може да не е правилно, не искам да го налагам на други, но това пък е абсолютен минимум.

За сешоара не разбирам - суша се след всяко къпане, за да ми съхне бързо косата и да не изпитвам неудобство да ми капе вода по дрехите. Ако е за здравословен проблем и депресия - бих го разбрала. Но няколко минути да нямаш да се изкъпеш - абсурден аргумент. Изненадва ме колко жени се къпят - вземат си душ, но не си мият косата, понеже "нямат време", не я подстригват, защото "нямат време" и така си ходят. Хич не е депресия.

В момента съм с прораснали корени. При нужда заличавам със спрей. Просто косата ми има нужда от почивка. Съмнявам се, че който и да е мъж би помислил нещо лошо или би тръгнал да изневерява, ако жена му не се боядисва редовно. Впрочем, с бебе/малко дете как ходите с дълъг маникюр?

Общи условия

Активация на акаунт