А и може сега да ме оплюят- докато сина ми прохождаше,аз не бях с маратонки,чехли или джапанки, а с обичайните си обувки на ток и сандали.Добре си се чувствах и го правех заради "себе си", въпреки странните погледи на другите мамчета по площадките.

Единствено съм убедена, че ще продължавам да имам вътрешно желание да бъда изкъпана, все пак дори животните се мият. Но осъзнавам, че ежедневното ми гримиране, изправяне и къдрене на косата, боядисване, обезкосмяване и парфюмиране идва от желание за одобрение в обществото и определено го правя за другите, не за себе си. Просто го осъзнавам. И да, след годииини, годииини гримиране и обличане вече и аз се гримирам и обличам за повдигане на самочувствието, но това е защото подсъзнателно свързвам добрия външен вид с одобрение от околните - тоест в главата ми прилично изглеждаща значи ухаеща на парфюм, омазана с крем, обезкосмена, сресана, гримирана, изгладена, с оскубани вежди. Съотвтно затова и личните възприятия и примерът около нас какво означава прилично изглеждаща толкова се различават. За някои хора да си изправиш косата и да сложиш нещо различно от анцуг се случва само на специални събития. За други анцуг се носи само на тренировки и на походи. 
Трябва си грижа, заради нас самите. 

Колкото и повърхностни и суетни да са тези неща, все пак народът неслучайно е казал "по дрехите посрещат, по ума изпращат".
Много спорове сме водили с майка ми, която винаги е била с елегантен стил. Бях фен на грънджа, в по-зряла възртаст минах към по-спортни, удобни дрехи. Препоръчани теми