Красиви и след брака и детето

• 29 449
  • 709
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моето спеше дори по 3 часа навън в количката...но само да наближа входа на блока и скачаше като ужилено.Стига да можех да си го позволя с удоволствие стоях навън.Случвало се е да моля приятелка да останем още в кафенето, защото той спи/аз не си прекарвах дните в градинките докато детето беше в количка/
А и може сега да ме оплюят- докато сина ми прохождаше,аз не бях с маратонки,чехли или джапанки, а с обичайните си обувки на ток и сандали.Добре си се чувствах и го правех заради "себе си", въпреки странните погледи на другите  мамчета по площадките.

# 181
  • София
Питаш кой работи, кой по майчинство, що буди бебето.
Ма, не е малко, като за недържаща сметка.

Завиждането е друга работа.

# 182
От тук изброеното съм питала само бащата безработен ли е. Можеш да провериш. Останалото тя го казва, та изводът за всички е, че колкото по-малко си въвлечен в гледане на бебе, толкова по-малко ти се променя лайфстайлът, иначе няма как, дори и при наличие на желание.

# 183
Лайк смоук, детето ти е на няколко месеца, доколкото разбрах. Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Blush

На 2 месеца било. И по цяла нощ спяло, а тя по цял ден била навън на фризьор, на среща с приятелки и т.н.

Това е казала потребителката към днешна дата -  Явно имам късмет с бебе, което е спокойно и мъж, който го гледа цял ден, за да отида на спорт, виждане с приятели, фризьор и който няма против да става няколко пъти седмично за нощните хранения, за да се наспя.

Фил, няма такива самотни острови. Има, де, ама се плащат Laughing

Писала е и, че го събужда, защото иначе щяло да спи до обяд (бебе на 2 месеца) и после цяла нощ да будува. По-скоро мъжът да каже как му се отразява майчинството, щом той поема нощните хранения и по цял ден е с бебето, докато майката е твърде заета. Той безработен ли е този мъж? Бащинството трябва да е свършило, потребителката казва, че е в майчинство в момента и не работи, та явно не е прехвърляне на майчинство, което май и не е възможно на толкова ранен етап. Като цяло, ситуацията не ми изглежда често срещана, и на повечето жени не им остава чак толкова свободно време без бебето, колкото и да не им се иска и на тях да центрират бебето.
Мога да те поканя на гости, да пием кафе и да отговоря на всичките ти въпроси Simple Smile
Преди да родя, всички ми обясняваха колко е кошмарно това, което ме очаква. И аз също се бях наплашила. Аз съм на 40+ с изграден начин на живот, нямаме баби наоколо. Може би защото бях подготвена за нещо наистина ужасно, останах много изненадана, че е доста лежерно през повечето време.
Надявам се, че е добрата карма, която съм си изработила.

Едит: Не е безработен мъжът ми. И никъде не съм написала, че по цял ден съм на фризьор, а че ходя на такъв - два часа отнема, не си сменям главата, все пак  Wink

# 184
Ами, може пък и да дойда

# 185
  • София
Наратив за присмех, още повече за осъждане не е хубаво нещо.

# 186
Това "за себе си" винаги ми е било странно. Ако човек е на пустинен остров и никой не го гледа там, няма ли да тръгне брадясал като Робинзон (мъж съм аз)?
Скрит текст:
Според мен разкрасяването винаги е за пред околните - дали жена ти/мъжа ти, колегите в офиса, потенциален нов мъж/жена, или просто минувачите по улицата, но ако никой няма да те гледа, то за кого да се правиш?
Като тук изключвам нещата, които се отнасят по-скоро към добро здраве - добро тегло, хигиена и т.н. Те са винаги необходими ако ще и на самотен остров да си. Но нещата, които просто разкрасяват са необходими според мен само за пред другите хора.
Съгласна съм с теб, аз също най-вероятно бих тръгнала брадясала.Smiley Единствено съм убедена, че ще продължавам да имам вътрешно желание да бъда изкъпана, все пак дори животните се мият. Но осъзнавам, че ежедневното ми гримиране, изправяне и къдрене на косата, боядисване, обезкосмяване и парфюмиране идва от желание за одобрение в обществото и определено го правя за другите, не за себе си. Просто го осъзнавам. И да, след годииини, годииини гримиране и обличане вече и аз се гримирам и обличам за повдигане на самочувствието, но това е защото подсъзнателно свързвам добрия външен вид с одобрение от околните - тоест в главата ми прилично изглеждаща значи ухаеща на парфюм, омазана с крем, обезкосмена, сресана, гримирана, изгладена, с оскубани вежди. Съотвтно затова и личните възприятия и примерът около нас какво означава прилично изглеждаща толкова се различават. За някои хора да си изправиш косата и да сложиш нещо различно от анцуг се случва само на специални събития. За други анцуг се носи само на тренировки и на походи.

# 187
  • София
Никога не съм се гримирала - нито преди, нито след. Но все пак аз не съм била нарисувана и после да спра.Не, че това помогна да останем заедно Simple Smile
И сега да беше пак така щях да постъпя - не обичам да се гримирам и няма да започвам заради мъж или каквото и да било.
Аааа, гримирала съм се - 1-2 пъти в телевизията, защото нямало как. Всъщност те ме гримираха, аз за 45 години не съм хващала някакъв грим.

# 188
Добре е да се поддържа нормално тегло, да хапваме що-годе здравословно, да сме чисти и спретнати (говори ви една дева, все пак 😂) Иначе за грим, той и с и без ме знае, но аз като цяло се гримирам леко в 97% от дните. С две деца сме на 6 год и на почти 2 год. Като се роди малкия и до скоро бях оставила на заден план спорт, маникюр, но от скоро започнах отново и ние майките сме хора Simple Smile Трябва си грижа, заради нас самите.

# 189
Ех, представям си бебе, което спи спокойно в количката, докато майка му се фризира. И после се сещам за Монсти Joy
Ахахаха! Мда, на бебето нищо няма да му стане, ама на фризьорката ще й стане от непрекъснатия рев, който би слушала от моето, ако количката спре да се движи за повече от две минути и то стои в нея. Разбирате ли, че тя непрекъснато ревеше, ако е будна, не е в движеща се количка и никой не я държи в ръце или не се занимава с нея. Един час щяла да поседи във фризьорския салон, що не. Joy

Явно кротки бебета сте имали.

# 190
За мен, колкото и да обичам да се грижа за външен вид заради вътрешно чувство, поддържането или старанието има и социална функция (изключвам меджуполовите отношения). Разбира се, че ще ми е по-приятно да комуникирам (от женска гледна точка пиша) с колегата на работа, който е гладко избръснат, с прическа, с ризка, със свеж, ненатрапчив парфюм. Не е задължително, но винаги харесвам хора с отношение към тях, стила и външния им вид. Един вид самоуважение и уважение към другите в същото време. Не, че не си говоря и с другите колеги.

Също вчера се разминах с една жена на улицата - трепач, към 40те, със страхотен грим, прическа, пола, тренчкоут, токове, много стилна, адски женствена. На мен, че съм жена, ми направи страхотно впечатление и си казах "уау", а мъжете не знам как са се чувствали. Joy Колкото и повърхностни и суетни да са тези неща, все пак народът неслучайно е казал "по дрехите посрещат, по ума изпращат".

# 191
...Също вчера се разминах с една жена на улицата - трепач, към 40те, със страхотен грим, прическа, пола, тренчкоут, токове, много стилна, адски женствена. На мен, че съм жена, ми направи страхотно впечатление и си казах "уау", а мъжете не знам как са се чувствали. Колкото и повърхностни и суетни да са тези неща, все пак народът неслучайно е казал "по дрехите посрещат, по ума изпращат".
Ако тя има нужда от чуждото възхищение, ок. Но иначе какво значение има? Мен, например, никога не ме е интересувало какво мислят околните за мен и дрехите ми. От малка, чисто визуално, не харесвам по-официален тип дрехи, токове и т.н. Мъже с костюми също не Simple Smile Много спорове сме водили с майка ми, която винаги е била с елегантен стил. Бях фен на грънджа, в по-зряла възртаст минах към по-спортни, удобни дрехи.
Но уважавам обществените нагласи. Избягвам професиите и събитията, които налагат определен дрескод, вероятно затова не срещам проблеми в общуването. Не съм имала и проблем с мъжете.

За мен поддържан значи човек с нормална хигиена, чисти дрехи, нокти и обувки. А какъв стип предпочита, маратонки или токчета, ризи или тениски, панталон или дънки, това си е личен избор, нито ме впечатлява, нито го съдя.

# 192
А мъжът в картинката наконтен ли е и той, гелосан, къносан, маникюриран и проверява ли жена му колко ножчета има самобръсначката му, дали е жилет с пет, има ли изстудяващ гел или върви на развод?

# 193
Хубавата жена си е винаги хубава жена. Каквото и да говорим и както и да го извъртаме, това е положението. Облеклото може да е всякакъв стил. Но красотата се забелязва, почти от всекиго.

# 194
  • France
О, да. Дори и под ски каска. Видях едно момиче, първо в профил и после специално се обърнах за да я видя в анфас. Като нарисувана. Без грим, без прическа, в скиорски дрехи. И една групичка мъже също не сваляше поглед от нея.

Общи условия

Активация на акаунт