Красиви и след брака и детето

• 28 894
  • 709
  •   1
Отговори
# 330
Само да ви кажа, че напластяването на няколко крема, бази, серуми, фдт и и какво ли не, колкото и е да "леко" и "дишащо", неминуемо запушва порите и пречи на кожата да диша, да не говорим, че смесването на различни съставки може да създаде проблеми - от взаимното им блокиране до тежки алергични реакции.

# 331
  • София
Аз пък да кажа, че си трябва знание и познание на собствената кожа.

# 332
Когато гледам снимки от различни събития, всички са еднакви. Променят чертите си с грим и стремежът към съвършени пропорции ги прави като минали под шаблон. Разбирам, че това са съвременните тенденции и щом се чувстват красиви, ок, всеки има право да вземе решение за себе си. Но същото право имат и хората, които не се харесват така, още повече в ежедневието.

Чувствам се физически зле с ББ крем или фон дьо тен, затова ползвам само дневен със SPF. Нямам очаквания и всички около мен да са с изкуствено равномерен тен като по списанията. Никога не съм се замисляла кой какво ползва и с какво трябва трябва да се намаже. Ако развалям усещането за естетика на хората, с които се разминавам, съжалявам, това е разнообразието на природата.

# 333
  • Далечният изток
Срам не срам, признавам си, че никога на лицето си не съм слагала крем, нито други мазила. Никога. Нямам и нужда, при все, че съм на почти 50 г. Само някое кремче за акне съм си мацвала на някоя пъпка и толкова...

# 334
Скрит текст:
Само да ви кажа, че напластяването на няколко крема, бази, серуми, фдт и и какво ли не, колкото и е да "леко" и "дишащо", неминуемо запушва порите и пречи на кожата да диша, да не говорим, че смесването на различни съставки може да създаде проблеми - от взаимното им блокиране до тежки алергични реакции.
Извинявам се много, но вие правили ли сте някога многостепенна поддръжка и многопластов грим или пишете наизуст? Струва ми се, второто ще да е. Корейците - които са на светлинни години от всички останали в естетиката - често напластяват както в подготовката на едно лице (с до 7 стъпки), така и в самия грим, но пък 50-годишните корейки продължават да имат порцеланова, перфектна кожа и да изглеждат като на 25. Как така става? Thinking За некомедогенни, хипоалергични, непарюмирани продукти да се е чувало нещо? За алергиите пък е на 100% грешно - алергията към козметична съставка е контактна, това значи проявява се при първи контакт, а не при напластяване с други съставки. Значи, такива погрешни изказвания могат да наплашат излишно много хора!

Относно грима, изобщо не харесвам унифицирания грим, при който всички изглеждат като излязли от един калъп. Това, най-често, е резултат на лоши гримьори. По тази причина съм се отказвала от гримьор за абитуренския бал и съм се гримирала сама. Един добър визажист умее да работи с всяко лице индивидуално, да коригира дефекти, къде-що има, да подсили силните черти, да работи с цветовата гама на клиента, да съгласува и с конкретен повод, и с част на деня, и с желана визия (а не всички по един калъп, с една техника) и резултатът да е индивидуален и страхотен. Неслучайно гримът е, освен всичко, начин на себеизразяване.

# 335
Качествената козметика и умението да я ползваш, не запушва нищо, а е превенция за по нататъшни проблеми. И ефекта е добър, когато не се набива на очи, а стои естествено.

# 336
На моите 50 определено лицето ми има нужда от овлажняващ продукт. Тялото също. Никога преди кожата не ми е била толкова суха и белеща се както е сега. Лосионите за тяло вече са ми в графа задължително. Сутрин и вечер мажа в несвяст и попива като гъба.

# 337
  • France
7 стъпков грим, 7 нива на фталати. 🤷🏻‍♀️

# 338
Да, след 50 хората определено изсъхват и си трябва редовно овлажняване.😆

# 339
  • София
Скрит текст:
Хах ужас, наистина е цяла наука..
А мъжете стават, измиват си очите и излизат. И са хубави, и са секси,
Скрит текст:
и никой не им гледа порите, дали са си оформили веждите и как изглеждат ноктите им. Сега не почвайте с примерите за холивудски звезди и някой зидаро-мазач с нацепени нокти по ръцете. Говоря за обикновения мъж в ежедневието, тоалет - от 10 до 20 минути сутрин. Жените обаче.. жална ни майка. Ставаме 2 часа по-рано, че да се разкрасим. И все ще се намери някоя ЖЕНА да изкоментира колко зле изглеждаме Grinning на мъжете не им пука колко пласта бб крем и фдт имаме.. неспреаведлив е живота..

Изключително рядко виждам такива по улиците. Повечето са нормални, обикновени и неспортуващи, не мога да ги нарека "хубави и секси".

Много съм съгласна, че подходящата козметика само помага и не запушва нищо. Даже тренирам с грим и нямам проблем с кожата.

# 340
Айде, сега.. разбрахме, че жените сме масово грозни, ама и мъжете ли? Grinning честно казано навсякъде виждам хубави хора по нашите улици, и мъже, и жени

# 341
Да, след 50 хората определено изсъхват и си трябва редовно овлажняване.😆

Не само Joy Отнася се и за млади - всякакви pre-wash има, мистове, тонери, серуми, не е моето, аз съм на принципа по-малкото е повече.
Корейките започват с anti-age грижа на 25, даже тогава им е късно. Навремето майка ми идея за SPF е нямала, но сега, благодарение на технологиите, много неща са достъпни.

# 342
  • France
Закъснели са. Аз почнах далеч по рано с бялата козметика.
Като цяло трябва да се внимава с рекламите, инфлуенсърките и друг подобен платен траш. Сещате се - който плаща, той поръчва музиката. Хубаво е да се следят блогове и нюзлетъри на независими лица. Оттам съм черпила най добрата информация. И от една позната дерматоложка.
За себе си си знам, че най-доброто е здравето и сънят. Като бременна съм имала наистина сияйна кожа, с естествена руменина. За косата да не говорим. А тогава дори не ползвах козметика. Не усещах нужда. Само от време на време масло от берберска смокиня и масло от какао + жожоба за тялото.

# 343
Те на 30 минават на тежката артерилерия - салонни процедури с радиочестотен ток Flushed Имам позната корейка, от нея знам.

Аз се информирам само от дерматолози и сертифицирани козметолози.

# 344
  • София
Айде, сега.. разбрахме, че жените сме масово грозни, ама и мъжете ли? Grinning честно казано навсякъде виждам хубави хора по нашите улици, и мъже, и жени
А, сега де – такова нещо не съм твърдяла. Даже за мен жените като цяло сме по-добре изглеждащи от мъжете. За мен хубавият мъж задължително е И със стегнато тяло, а особено лятото, когато са с къси ръкави, виждам колко малко тренират.

Общи условия

Активация на акаунт