Красиви и след брака и детето

• 28 897
  • 709
  •   1
Отговори
# 375
  • France
Стана ми чудно тези, които са лайкнали Румито, дали имат деца? Thinking

# 376
И без да лайкваме мнения - имам деца и съм била дебела в дадени периоди. Но винаги съм се стремяла да се отърва от излишните кг. и да се нормализирам.
По-добре ли да издигаме в култ естественото, до степен да не се качваме на кантара, защото, нали - това сме си ние и килограмите нямат значение?

# 377
Аз не искам да изглеждам по-млада, искам на 50 да изглеждам добре като за 50-годишна. Затова горе-долу полагам някакви усилия. Но определено просто имам добър ген.

Точно така.
Да се напъва някой да изглежда по-млад е напълно нереалистично, но това не пречи да изглежда прекрасно за годините си.
И за мен стремежът не трябва да е да изглеждаш 10+ години по-млада, а добре за годините си и определено не по-възрастна. Генът е важен, но това какво правиш с този ген, може коренно да промени нещата. Между другото, "за годините си" също е относително понятие, защото едно време хората са се състарявали много по-бързо. Храненето, здравеопазването, разликите във физическия труд, това са все неща които са спомогнали за увеличаването на живота и качеството му. А на мен това ми е най-важно - качеството, и стремежът ми е да подобрявам това, което зависи от мен, защото достатъчно много неща не зависят, та да си вредя и сама с останалите.

Това е и моето мнение. Ако не бях спряла цигарите и алкохола, ако не бях оптимизирала режима си на хранене и движение, със сигурност нямаше да съм във вида, в който съм днес. Не съм красавица в общоприетия смисъл на думата, и рядко използвам декоративна козметика, но излъчвам здраве и съм пълна с енергия. Това ми помага много - и в работата, и в личния и социалния живот, много хора ми казват как буквално ги "заразявам" и ги мотивирам с излъчването си. Виталност, а не "красота".
Мисля, че това е и което видях на снимката на потребителката Янтра в една тема - стегната жена с буден поглед, като се прибави острия ум и живото чувство за хумор (които се усещат в темите), определено е човек който дава усещане за щастлив и хармоничен живот, за разлика от разни превъзбудени и многословни госпожички, които не знаят кога да спрат.

# 378
  • София
Които съм виждала от мацките в темата - еми, наши са си и са много готини.
То, за мен нещата вървят след акъла, тук списващите го имат, няма какво да се лъжем.

# 379
Едното ми дете в момента е с повечко кг. Доста е наедрял. Мислим начини как да ги борим. И бих се чувствала зле, ако му давам пример как аз самата си трупам кг на воля и нали, все пак най-важно е да си си добре. Дори и с 30 кг отгоре, всичко е супер. Всяко превъзнасяне на излишните кг. мен лично ме притеснява и тревожи. Дава и кофти пример на младите, че всичко си е ОК, бъди си с 20 кг отгоре - няма проблеми! А то не е никак така.

Изобщо не ме вълнува Янтра или другите жени,. Просто самото отношение как излишните кг. са нещо нормално и прекрасно ме тревожи.

# 380
  • France
Бианка, ако не всички, то поне повечето се стремим да се нормализираме. Колко успяваме и колко въобще е възможно да върнем времето назад?

# 381
Ама какво време назад? Аз говоря за тук и сега.

# 382
  • France
Не, ти говореше за нормализиране след раждането. Защо въобще трябва да си мислим, че е нормално да бъдем като преди, след като сме минали в друг етап от живота ни.

# 383
Няма да сме както преди, но може да изглеждаме приемливо и приятно за окото, въпреки преклонната си възраст Simple Smile (така по-добре ли звучи?)

# 384
  • France
Да, защото не е същото Wink

# 385
Е никъде не съм казала същото. Да изглеждаш добре на 25 е лесно, на 45+ е трудно. Изисква усилия. Това е.
Аз съм толкова страхлива, че не бих се пипнала по причина красота с операция за каквото и да е, нито бих си сложила някъде хиалурон и т.н. Но схващам донякъде защо жените си го причиняват и ги разбирам.

# 386
Скрит текст:
Янтра, нищо чудно че не изглеждате добре с подобно пораженческо мислене. Вие нямате желанието да изглеждате добре с мъжа ви и подобно писане е много комплексарско. Темата е много хубава даже.
Ако считате оперираните постоянно жени за красиви, имате проблем и със зрението, освен с всичко друго. Грозни са, направо обезобразени от пластичните хирурзи.
Скрит текст:
Много жени се възстановяват напълно след раждането и никога не са имали стрии или целулит, включително и след него, както и излишни килограми. Въпрос на себеуважение и уважение към другите. Телата и психиките ни винаги трябва да се поддържат във форма. Много жалко за мисленето ви. На 40 спокойно може да изглеждате като 30-годишна жена с правилния начин на живот обаче, не с n на брой химии годишно. Не, не остават никакви следи ражданията, ако жената преди бременността се е грижила за себе си, никакви. Фигурата е същата, не просто в кг, а в см.  И ако все пак нещо не се е объркало и не е настъпило някакво усложнение по време на раждането, нали.  Здравият човек изглежда добре. Ако има тежки проблеми с колограмите - това е болестно състояние, ако оплешивява - също е проблем, ако кожата му е с тежки проблеми - също е болестно състояние и трябва да се направи нещо. Не 40-годишни жени, 60-годишни съм виждала, които са толкова поддържани и красиви, че будят възхищение у всеки, който ги погледне навън. До природа е, но не само, а и до желанието да изглеждаш, да се чувстваш добре и да се грижиш за себе си ежедневно. Естествено, че когато не искаш да приемаш плодове и зеленчуци, да се разхождаш, да спортуваш, да имаш пълноценен сън, да си смениш старите вехтории, да си поддържаш косата, ноктите и т.н реакцията на организма ще е различна от тази на организмите на хората, които го правят. Да имаш същата фигура след раждането не е чудо/ каквото е във вашето съзнание/, а напълно естествен процес. Да си привлекателен човек не е само някаква суета, а здраве на първо място. И на всеки му е приятно до него да е застанал партньор, който изглежда добре, няма какво да се лъжем.  Стари хора съм виждала, стари, не на 40-50-60 г., които спретнати, облечени добре, ухаещи приятно, слагат в малкото си джобче хората с мислене като вашето. Но те са такива, защото не са се отказали, в десетилетията назад, да се грижат за себе си. 70-годишни изкачват планини, които са непреодолимо препятствие за 30-годишни. Каквото е мисленето - такъв е и животът, външността, семейството, психиката, успехите… всичко. Тук има една майка с пет деца, която не е потънала в битовизмите, а майки с по едно дете не знаят на кой свят са, занемарили са се, не се развиват и са живи умрели. Както казах, въпрос на възприятия и желанието принципно да направим или не нещо, не само за външността си.
Бръчките, клепналите клепачи, увисналата шия и гърди, гърбавият нос и бялата коса с никой здравословен начин на живот не можеш да ги оправиш. Не знам какво толкова ви пречат жените с козметични интервенции, ако е направено естетически издържано съм сигурна, че няма как да забележите. И аз спортувам, цял живот съм на режим, но се гримирам редовно, а след още някоя годинка мисля да си попълня една бръчка на челото. И има някои неща, които не могат да се спасят освен с интервенции. Просто разходките и ябълките не борят гравитацията. В повече ми идва тази мания по здравословния начин на живот, направо проми мозъците на хората, че с био кремчета и био храни ще станат някакви други чудеса, освен вътрешни.

# 387
  • София
Стана ми чудно тези, които са лайкнали Румито, дали имат деца? Thinking

Обикновено не чета Руми, защото много от нейните мнения ми идват "отвеяни", но в случая я прочетох след този пост и я лайкнах.
Определено е права. И определено в ръцете на човек е как се чувства и как изглежда, вкл. това да е здрав.
Баща ми е на 80. Преди 20 г. пребори рак. Не е спрял да се движи, да спортува, да ходи по планини. Никой не може да му даде повече от 70.
Познавам млади хора на годините на големите ми деца, които се хранят нездравословно, нямат култура на движение (е, някои си плащат пластични операции с надеждата да изглеждат добре) и резултатът е плачевен.
Между другото преди няколко години съпругът ми рязко почна да оплешивява. Беше се притеснил. И тук Руми е права - открихме проблем - и здравословен, и емоционален (стрес и претоварване покрай много тежък служебен ангажимент, който беше поел). С правилното лечение, хранене, външен и вътрешен прием на определени препарати - проблемът е минимизиран и стопиран за момента, въпреки И генетично влияние.

Конкретно на въпроса - на 50 ще стана след няколко месеца. Имам 5 деца, 6 бременности (една неуспешна), а най-малкото ми дете е на 1,6 г.

Манди Бо, прилаганите с разум и естетика интервенции не загрозяват, дори обратното.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 10:11 от Fever Ray

# 388
  • France
Искаш да кажеш, че след петте деца тялото ти е същото като преди?

Жалко, че принц Уилям не е потърсил причината за неговото оплешивяване. Определено по го харесвах преди

# 389
  • София
Разбира се, че не е като преди децата. Животът ни променя, но спокойно си влизам в роклите от бала и от сватбата и се харесвам такава, каквато съм.
Аз не съм от жените, опитващи се да изглеждат по-млади, по-стройни и т.н. по-по-най от това, което съм била, но спортувам ежедневно. Нормално е една жена след раждане да не изглежда перфектно веднага, но за година спокойно може да влезе във форма.

Може и да е потърсил, може и да не е. Може да няма желание да променя визията си.

Общи условия

Активация на акаунт