Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 42 168
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
За тези,които искат таткото да е неотлъчно при тях- мисля,че Св. София се казваше болницата ( тази на бул.България преди околовръстното). Там роди моя близка, раждането беше във вода и таткото си стоеше денонощно при нея.
Иначе за грубото отношение, да ви кажа наблюденията ми са,че понякога се налага. Ние може и да не сме лигли,но има и такива- отказват да напъват, мрънкат,че са уморени и не могат и т.н. На кака ми също я натискаха по корема,но раждането продължи над 26ч и тя накрая губеше съзнание между контракциите, ако не я бяха натиснали няколко пъти, бебето нямаше да може да излезе, а те в крайна сметка носят отговорност за два живота. Но има и такива , на които светът им е крив и пет пари не дават,че родилката е изплашена,има нужда от разбиране и подкрепа. Все си е до късмет на кого ще попаднеш.
Последният път и мен ме натиснаха на последния напън по корема,но ме предупредиха - с въпросителен поглед едната акушерка каза,че ще ми помогне, защото бебето се е запънало като магаре на мост и аз просто й казах: давай. На следващата контракция ми извика: айде,майче, силен напън и ме натисна отгоре надолу. Еми, благодарна съм, кой знае още колко щях да се напъвам, а всичко приключи с четири напъна.

# 151
 Добре дошла  Sellena73 Simple Smile . За коремчето и аз имам , а ми се струва рано , но се успокоявам с това, че е втора бременност и по бързо се отпуска.Лично на мен не ми е ок някак стои все е дно се  преяла Simple Smile или съм забравила как беше първият път.Но определено предната бременност носих дъщеря ми високо с едно стегнато коремче , а сега усещам всичко  ниско долу .

# 152
Добре дошла, Sellena! Възхищавам ти се и стискам всички палци всичко да е наред и най-накрая да се сбъдне мечтата ви! ❤💙

Зайка, защо да не споделяш по форумите? То е ясно, че служителите предпочитат да си правят каквото си искат и да не се дава гласност, така се потулват всякакви лоши и неетични практики,  но точно на това трябва да се противопоставяме. Моля те да ни споделиш, по този начин помагаш на не една жена да вземе малко по-информиран избор.

Междудругото, даването на АМ на бебета по подразбиране, без оглед желанието на майката да кърми, е една от порочните практики, заради които не бих избрала Майчин дом (или друга държавна болница), освен ако не е наложително. Както и разделянето на майките от бебетата.

Надала, моят мъж първоначално се опита да ми излезне с абсолютно същите аргументи като твоя да не присъствал 😂 Но аз съм категорична и след като го обсъдихме, се убеди, че всъщност е доста важно да присъства. Нямам абсолютно никакви комплекси мъжът ми да ме вижда в каквото и да е състояние, смятам, че ще ни заздрави още повече връзката. Това, че на мен природата е отредила да родя физически, далеч не означава, че той трябва да бъде “пазен” и да не разбира какво и как точно се случва. Сигурно ще се стресира, но неговият стрес ще е 100 пъти по-малък от моя, така че очаквам емоционална подкрепа от него на място.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 17:36 от GerKa99

# 153
Nadala, мила, като минала вече едно раждане секцио искам само да ти кажа, че докато си в реанимация буквално береш душа и по никакъв начин нямаш сили и енергия да се грижиш за бебето. Не целя да те плаша, но това е реалността. Секциото си е коремна операция и първите няколко часа след нея доста боли.
Колкото до упойката - да, в повечето случаи секциото е със спинална упойка, но при мен, примерно, тя не проработи добре и се наложи да ме приспят по време на самата операция. Тъй че понякога си правим едни планове, пък друго се случва.
Дай боже при теб всичко да е 6, но просто исках да споделя, че реално няма как да ти оставят бебчето непосредствено след секциото, защото ти дори не можеш да ставаш,  пък камо ли да се грижиш за него.

Искам да не ме приспиват по време на секциото, ако бебето е добре да си седи при нас в реанимация (бащата влиза с мен и излиза с мен. Не смятаме да е свободен електрон. Ако искат в КОВИД дрехи да го обличат), искам да го сложа на гърда, за да се стимулират гърдите и да го взимат само при нужда. Точка. Не искам да ме вардят 24/7, да ме масажират, да ме хранят и т.н.
На кого ще пречим? Даже, не е ли по-добре така. Жената е с мъжа си, няма време да звъни за щяло и нещяло. Бебето си е при нея, няма да се грижат за още едно бебе😂

# 154
  • гр. София
Аз много исках мъжът ми да присъства на раждането, но той пък не искаше и с това приключихме темата, не исках да го насилвам.
Е, след раждането (което хем беше леко като за първо) си казах: добре, че не присъстваше. И не, нямаше да припадне или нещо такова. Но се радвам, че не ме видя в онова безпомощно състояние, превиваща се от болка, мислейки, че умирам.
Та самата аз си промених мнението на 180 градуса и за това раждане определено не го искам. Grinning

Родих в Щерев и съм много доволна от целия престой и по време и след раждане.
Всички бяха грижовни и мили, отговаряха на всичките ми въпроси, чувствах се добре.
Надявам се да мога пак там да родя, но ако тръгне преждевременно раждане (преди 32 гс) мисля да ходя в Майчин дом.

# 155
  • София
И двете деца родих в Майчин дом, естествено раждане. Пак бих родила там, но най-вероятно ще се местим от София и може би ще раждам някъде в Стара Загора. Нямам представа за болниците там и тепърва ще проучвам.
И двата пъти се наложи да ме натискат горе по корема, за да излезе бебето. Изобщо не е скачане по корема, а натиск, който трябва да знаеш как да правиш и за който се изисква доста сила. На мен много ми помогна и някак даде тласък бебето да излезе по-лесно.

# 156
Ивчони, ще ми позволиш да не се съглася. И моето първо раждане е секцио, естественото просто не стана. Бебето го взеха с таткото докато ме зашият, после ме закараха при тях в родилната зала и ми го сложиха на гърдите. Половин един час по-късно ни закараха така в стаята и бебето си остана при мен. Единствено първия ден не ми даваха да ставам, бях с катетър, идваха да го преобуват, детето си стоеше в легълце тип некст то ми на болницата. Не е невъзможно да си останеш с бебето веднага след секцио, въпросът е по-скоро къде в България се позволява, пък в крайна сметка и ако размислиш също да е ок.

Зайка, много се радвам, че писа, ти си една от майките, които мисля честичко дали всичко е наред.

# 157
Вики,  радвам се, че твоят опит е по-позитивен и обнадеждаващ Simple Smile В моя град има болници, в които дават бебето да стои при майката след секцио от самото начало, но това не променя мнението ми, че чисто физически не си в състояние да се грижиш адекватно за него, докато си с катетър, не можеш да ставаш и не можеш да го вдигаш.
Утре съм на ден на отворените врати в болницата, в която съм избрала да раждам, та тъкмо ме подсещате да ги питам те как процедират Simple Smile

# 158
Момичета, при последните ви пуснати изследвания колко ви беше CRP?
Днес ми излезнаха последните пуснати изследвания, всичко е в норма с изключение на CRP-то, което е 10.

# 159
  • Пловдив
Sellena!, пропуснах одеве да те приветствам с добре дошла. 💐

# 160
При мен ЦРП беше 11.2 , дори писах в групата тогава. Мина ми прегледа и точно след 2-3 дни ми тръгна носа, пак писах тук за спрей Close
Не се притеснявай, не е притеснително в тези стойности (поне до колкото ми казаха на мен) Hug

# 161
Gerta да, това е със Зебрите.

Герка съгласна съм за АМ и бащата.
Хубавото е, че във водата и няма да се вижда много. Но, това е момент, в който ще имаме голяма нужда от подкрепа.

Ivchoni Съжалявам, че така е минало при теб. Казвам го, ако всичко е наред.
Има болници, където политиката е след раждането на бебето да се приспива жената. В други не го правят. Съвсем друго ще е усещането после. Бих предпочела бебето да е с баща си, да се гушкат. А, не то да е самичко в кош и да не усеща нищо познато. Колкото до ставанетo, бащата ще ми го подава Grinning пък и първите часове ще ми стига да има кожа в кожа.

Вики ти беше в Германия,  нали? В България все още не съм чувала за такива условия.

Tsvety0 Никй не ми е пускал CRP. Добре, че ме подсети. Определено ще си пусна.

# 162
Здравейте! Не пиша често, но ви чета абсолютно всяка вечер 🥰 Днес бях на преглед 15+2 съм предположиха, че ще бъде момиче 🎀, но на следващата ранна ФМ на 7ми ще изчакам да потвърдят. Всичко е наред Слава Богу, расте си бебчето и днес беше доста активно и въпреки че съм със задна плацента още не съм усетила бебчето 😁 нямам търпение за това чувство, тъй като ми е ПЪРВА И МНОГО ДЪЛГО ЖЕЛАНА бременност 🤩. Искам да ви попитам няколко неща, защото както казах за пръв път ми се случва, та се убедих, че в тази група ще науча много от вас, консултирах се и с АГ от моя град, но тя ме успокои, че всяка бременна има тези проблеми, но пак ще си питам:
1- Получих доста силно акне в рамките на 4-5 дни, а полагам много грижи за кожата на лицето си и никога не съм имала акне.. Вие сблъсквали ли сте се с това в толкова ранен етап и какво ви е помогнало най-много?
2- Кръвното ми пада всеки ден в обедните часове 30/70 и буквално ми причернява и ако няма къде да седна ще падна на земята, случва ли ви се?
3- Кръв от носа- буквално всеки ден от 1 месец насам.. Знам, че няма какво да се направи, но е адски досадно особено като съм сред хора..
Между другото спрях работа и съм в болнични от 12-та седмица, защото претърпях много досаден вирус и бях на системи и веднага след като ми мина бъбречна криза се появи, която беше отшумяла 1,2 години и пак бях на системи, общо взето отсъствах много време от работа без да взимам болничен до 12-та седмица, но съм маникюристка и фирмата си моя и нямах проблем, но всеки ден плачех от страх да не се случи нещо на бебчето, което сме тръпнели в очакване да се получи толкова време.. Та изследванията ми бяха ужасни инфекцията беше 3,4 пъти над нормата и ми забраниха контакт на закрито с много хора, а знаете, че маникюристите се виждат с поне 6,7 човека на ден и кой болен, кой здрав сме буквално лице пред лице, дори и да съм с маска, а те като не са и помещението е малко… Сега си почивам 😁 Корема ми е доооста голям според мен като за първа бременност 🤭

# 163
Mom to be, определено всички симптоми,които си изброила са нормални. Това с кръвта е най-досадно, на мен с първата бременност ми се случи веднъж, но има жени,на които им е ежедневие, на други им кървят венците. По принцип, казват,че ако ти се влоши кожата по време на бременност е голяма вероятността да е момиче(понеже женските хормони играят роля), а бабите също имат тълкуване по въпроса - момичето крадяло от красотата на майката. Кръвното също е напълно нормално да е ниско, изобщо - всичко ми звучи ок, но е непритно,да Simple Smile

# 164
Надала, в Германия съм, да. Условията няма как да ги сравня, не съм раждала в България. Мисълта ми беше, че ако родителите имат определено желание и болницата иска да им предостави възможност, начини се намират. Но, това пък не значи, че всяка бременна трябва така да процедира.

Mom to be, и аз като ти прочетох поста се сетих за тази бебешка приказка, че момичетата крадат красотата на майката. Иначе, както каза и Гамора, всичко изброено звучи нормално, въпреки че е неприятно. Честити вълнения от прегледа и пожелавам скоро да усетиш движенията.

Общи условия

Активация на акаунт