Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 42 206
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Аз малко скандално ще си изтипосам коремчето в профил. Странното е, че с дрехи не изглежда толкова голямо.

15с 0д
Още 22 седмици до прогнозното раждане да устискам!

# 136
Sellena73, честито и добре дошла! Стискаме ти палци да си останеш с нас и чакаме пухкаво бебче на финал. Няколко чужбински мами сме се събрали тук, но май не се сещам да имаме друга от Испания. Все пак ще помагаме с каквото можем, пък дори и само ей така да вдъхнем още малко радост.
И да си призная, сутринта след като ъпдейтвах поста малко се бях сдухала, няма да ви тормозя всички с какво (че даже вече натоварих една мама), да не ви става гадно, но Вселената си знае работата и този пост сега и с ангелче на профила и с такъв извоюван успех много ми върна надеждата! Благодаря!

А за мъжете и раждането не е само до непоносимост към кръв или нещо. Ето моя например няма такива проблеми. НО той казва, отвратително е чувството да гледаш как човекът, когото най-много обичаш и за когото всичко даваш, се мъчи и ти си безсилен да помогнеш.

Мама и аз обмислям да ви скандализирам с моето коремче, но все забравям да се снимам, когато не съм се наяла току що Joy

П.С. Актуална статистика: 23 Sparkling Heart момиченца / 26 Blue Heart момченца / 31 Heart още неизвестни

# 137
  • Пловдив/Хихон Испания
Благодаря от сърце. Ще споделям информация ако някой има нужда каквото знам. Да на моята възраст тукашните доктори буквално ми отказваха. Обиколих няколко клиники.Дано всички имаме шанс, стискам палци и се вълнувам с всяка мама. Да кажа, че моят корем почти не се вижда. Аз отслабнах повече от 15 кг.
преди да забременея по здравословни причини и съм качила само половин килограм засега, но пък аз съм само в 13 седмица. Трябва да се ограничавам, че имам висок риск от прееклампсия. Обаче тъй като съм на Клексан и Адиро(аспирин протект две едно) смятат, че частично съм защитена.

Sellena73, честито и добре дошла! Стискаме ти палци да си останеш с нас и чакаме пухкаво бебче на финал. Няколко чужбински мами сме се събрали тук, но май не се сещам да имаме друга от Испания. Все пак ще помагаме с каквото можем, пък дори и само ей така да вдъхнем още малко радост.
И да си призная, сутринта след като ъпдейтвах поста малко се бях сдухала, няма да ви тормозя всички с какво (че даже вече натоварих една мама), да не ви става гадно, но Вселената си знае работата и този пост сега и с ангелче на профила и с такъв извоюван успех много ми върна надеждата! Благодаря!

А за мъжете и раждането не е само до непоносимост към кръв или нещо. Ето моя например няма такива проблеми. НО той казва, отвратително е чувството да гледаш как човекът, когото най-много обичаш и за когото всичко даваш, се мъчи и ти си безсилен да помогнеш.

Мама и аз обмислям да ви скандализирам с моето коремче, но все забравям да се снимам, когато не съм се наяла току що Joy

П.С. Актуална статистика: 23 Sparkling Heart момиченца / 26 Blue Heart момченца / 31 Heart още неизвестни

# 138
Благодаря от сърце. Ще споделям информация ако някой има нужда каквото знам. Да на моята възраст тукашните доктори буквално ми отказваха. Обиколих няколко клиники.Дано всички имаме шанс, стискам палци и се вълнувам с всяка мама. Да кажа, че моят корем почти не се вижда. Аз отслабнах повече от 15 кг.
преди да забременея по здравословни причини и съм качила само половин килограм засега, но пък аз съм само в 13 седмица. Трябва да се ограничавам, че имам висок риск от прееклампсия. Обаче тъй като съм на Клексан и Адиро(аспирин протект две едно) смятат, че частично съм защитена.

Здравей, и от мен Sellena.
Вярвам, че всичко ще бъде наред с теб, и този път ще си до финал!!! Зная, тук при нас че Август е месецът на пухкави бебенца,  и всички го чакаме с нетърпение... Толкова много мами сме тук, че ми се пълни душата!!!
Аз също съм с риск от прееклампсия и съм на Аспирин, а и не само аз, имаме още мами от групата!! Всичко ще е наред- позитивно мислене, скоро идва пролета, а после и така чаканото- Лято!!!
Поздрави!

# 139
Sellena73, уникално е това, което си постигнала!!! 💖💐🍀 Пожелавам ти много лека бременност до края!! 🧸

Ама наистина може да станем 100!

Надявам се момичетата, които не пишат, да имат добри новини и лека бременност. Ако ли не, чакаме ги много скоро да се похвалят пак и успешно да вървят към щастливия финал! 💚💙💜💝🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 14:29 от Mama2288

# 140
Аз със сигурност бих се чуствала по-добре, ако мъжът ми присъстства на раждането до мен, той не се страхува, но във Варна едва ли има такава болница, в която позволяват присъстствието на татковците. Иначе аз имам диоптър, ще предстои да се разбере и това дали ще може естествено или секцио, за сега въобще не го мисля. Утрогестанът го спрях в 14 седмица, постепенно, т.е.последната една седмица бях само 2×1 вагинално само вечер и с него спряха ми аспирина. Нямах проблем със спирането, но ако почуствам неразположение или спазми пия ношпа. Иначе утрогестанът го ползвах малко, преди него бях на прогестеронови инжекции, тъй като ми свършиха, бях взела точно до определена седмица 11-та, проследяващият ми АГ замести инжекциите с утрогестан.

# 141
Аз малко скандално ще си изтипосам коремчето в профил. Странното е, че с дрехи не изглежда толкова голямо.

15с 0д

Леле, аз започвам да се плаша при мен всичко наред ли е.....Аз съм 18 г.с. плюс 3 дни и корема ми е много малък......това нормално ли е??? Няма и помен от това, което виждам на снимките ви...

# 142
Добре дошла, Sellena73! Стискаме ти палци и всичко ще е наред! И аз съм на НМХ и аспирин, не означава задължително, че е трудна и тежка бременността. Помагаме и се презастраховаме Flowers Four Leaf Clover

По темата с раждането - и аз категорично не искам моят мъж да е там, има си лекари, екип - не искам да го травмирам, а и аз не се лигавя. И ние имахме интересна история с прегледа при д-р Певтичев Grinning Излизайки от кабинета, чувайки всички интересни новини, той беше най-шокиран от вагиналния трансдюсер и как имало друг мъж между краката ми. Grinning
Като цяло, искам и знам, че мога да се справя с помощта на екипа. Не вярвам в тормоза на лекари и акушерки - да, остри са понякога, груби са, обаче са прави в общия случай. Например, слушала съм много оплаквания от една конкретна АГ в родилно, колко била груба, колко била жестока - еми на мен тази жена ми помогна спешно, извърши манупации, без да е длъжна, проследи ми състоянието. Да, говори с груби думи, натиска и ръчка (даже веднъж ми беше казала “Аз го виждам на ехографа, но искам да го усетя с ръка” Grin - представяте си… еми, преживях го и съм й благодарна).
Това е женско преживяване - аз съм малко като от първобитното общество - ролята на мъжа не е била да държи родилката за ръката Blush

А за коремчетата - индивидуално е! Аз днес бях на профилактични прегледи, организирани от работодателя. Едната лекарка ме пита къде съм го събирала това бебе, тя била имала очевАден корем по това време, друг лекар пък позна точно - сигурно и седмицата можеше да каже. Така че - бели кахъри са това, ако бебчето расте.

Много дълго стана, съжалявам!

# 143
Archi, то и аз се плаша, но при мен са две.

Иначе с дрехи е малко по-различно ☺️😀

# 144
  • София
Присъединявам се към отбора на неискащите таткото при раждане. Достатъчно ще съм притеснена най-вероятно и без да трябва да мисля за него. И при нашия преглед за сърце той беше потресен от трансдюсера и даже после ми каза, че се обърнал на другата страна, за да не гледа. Какво раждане, какви 5 лева, както се казва. Sweat Smile
На мен по скоро ми е тъжно, че няколко дни в болницата няма да е при мен, защото ние не се разделяме, навсякъде си ходим заедно (ужасно лигаво, знам), но пък най-вероятно ще съм заета с друг човек вече, Smile а и има свиждания в крайна сметка.

# 145
  • Пловдив
Lenka_09, не е проблем диоптерът, преглежда се ретината и вътреочното налягане. Два прегледа, единият мисля беше в 6 месец, другия началото на 9 или края на 8. Разширяват се зениците и преглед на апарат.

Аз също не треперя бащата да присъства, по време на първото раждане се разправях с едната лекарка, та и на магарето разчекната пак си показах проклетия характер. Жива и здрава да е акушерката истинско слънце е. Родилките заслужават хора като нея.
Относно грубостта, давам пример с д-р Демирев, много го окачествяват така. Сестра ми благодарение на него има детородни органи и дете. Мен само ме разроди и каза да го извикат, ако има нещо. В никакъв случай не бих го нарекла груб за времето прекарано с мен.

# 146
Бързо оздравяване на всички!:sparkling_heart:
Честито! Добре дошла Sellena73 Hug

Не я разбирам тази политика на надежда. Явно, ще искат повечко пари за избор на екип. Чак пък и да се съобразявам с работното му време 🙄 айде, айде.
Аз искам да родя, не да съм на бизнес среща.

NI_CL ще проверя и там как седят нещата.
За мен е много важно да се съобразяват с МЕН. 
Аз не искам специално отношение. Искам да не ме приспиват по време на секциото, ако бебето е добре да си седи при нас в реанимация (бащата влиза с мен и излиза с мен. Не смятаме да е свободен електрон. Ако искат в КОВИД дрехи да го обличат), искам да го сложа на гърда, за да се стимулират гърдите и да го взимат само при нужда. Точка. Не искам да ме вардят 24/7, да ме масажират, да ме хранят и т.н.
На кого ще пречим? Даже, не е ли по-добре така. Жената е с мъжа си, няма време да звъни за щяло и нещяло. Бебето си е при нея, няма да се грижат за още едно бебе😂

Според мен това са невероятни глупости или по-скоро измишльотини от медицинските екипи, които осъзнават, че родилка с мъжа си може да е много по-претенциозна и визскателна. И че ще трябва да си мерят приказките - никога няма да забравя какви истории за вербално (и не само) малтретиране на родилки съм чела...
На същото мнение съм. То няма друго обяснение. Щял да припадне.. да припада. 😂 да не е нужно да го интубират? Да му правят вятър… казват му “ако ти стане лошо, сядаш ей там” и приключваме. На мен като ми става лошо от всичко освен да не раждам.
Иначе моят мъж не искаше да присъства на раждането. Не знаел какво да прави, щяло да е скучно 😂 казах му, че и аз не умирам да присъствам, но все пак ще се ражда детето ни. Та поне заедно да сме 😂 дадох му задачи да ме пази от злото и да отстоява позицията ми и да не ни дава бебето 😂 Съгласи се. Аз просто не искам да съм сама в непозната среда, с непознати хора, не знаеща какво може да стане...Да, акушерките уж подкрепят ама не е същото. Те са чужди хора. Имат си свои интереси.

# 147
Здравейте и от мен. Аз съм от тези, които не пишат много често, но пък се опитвам да ви следя. Аз съм от тези ходещите на работа и като цяло съм заета, а вие пишете с изключителна бързина Grinning
Чесно казно не знам от къде да започна Grinning
- Миналата седмица бях на преглед. Взех и каката с мен. Въпреки, че първоначално беше много разговорлива и обясняваше какво иска да е бебето, така след като започнаха да и го показват се шокира и загуби ума и дума Grinning (каката е на  3 и половина). За пола още не знаем. На ФМ бебо беше много шавлив и не искаха да ми кажат нещо, което може да се окаже, че не е така. На прегледа миналата седмица АГ каза, че има предположения, но з също реши да замълчи, за да не излъже и после да разочароваме каката. Казаха ми, че бебето върви голямо и е много възможно да се роди по-рано (предполагат ранна овулация).
- За сиптомите - ами аз все още изпитвам непоносимост към доста храни. И на пук на всички разбирания за бременна жена изобщо не ми се яде нито сладко, нито кисело Grinning Понеже работя в офис, доста често като се застоя и ми става лошо и започва да ми се повдига - предполагам от постоянното свиване. Умората по едно време беше отшумяла, но от една седмица е нещо ужасно - спи ми се през цялото време.
- Аз миналият път родих в Майчин дом - имах много премеждия, както по време на раждането, така и след това. Сроко по случайност се заговорих с една акушерка, която се оказа, че работи там. Когато и разказах за всичко, тя ми каза "Моля те, не ги пиши тези неща във форомите". Въпреки това, в момента съм в голяма чуденка къде бих искала да разждам и май пак се ориентирам към Майчин дом (когато споделям на мой приятелки за намаренията ми, казват ми че съм луда, предвид опита ми). Иначе бях изключително впечатлена от жената, която е консултантка по кърменето там. Благодарение на нея успях да кърмя (за мен беше важно да се случат нещата). Понякога идваше по няколко пъти на ден, за да ми помага. Тогава бях на 7ми етаж и бебетата ги даваха на 3 часа. Имах чувството, че всеки път като си вземех бебето, то вече беше наядено и после голяма мъка беше кърменето.
- Едно момиче попита за матрачета, ние за каката взехме на Нани бебешкото. По стечение на обстоятелствата през по-голяма част от времето каката спа при нас, а сега спи на голямо легло, та мисля същото да ползвам за бебето.
- Аз повечето неща си ги имам за бебето - количка, креватче и т.н. В зависимост от пола евентуално ще трябват дрешки.
Добре дошли на всички нови момичета. Надявам се всичко да е наред за всички.

# 148

15с 0д

Леле, аз започвам да се плаша при мен всичко наред ли е.....Аз съм 18 г.с. плюс 3 дни и корема ми е много малък......това нормално ли е??? Няма и помен от това, което виждам на снимките ви...

Доколкото съм запозната, ако е първа бременност, коремчето може й да се покаже по-късно! Няма повод за притеснение. Аз виждам, че ми е пораснал също, защото започнах с плосък корем от 52.5, а сега съм 17г.с и съм близо 60кг..Сега обаче,когато видях на другите две момичета корема (особенно при едното 1кг, а вече големичко) и аз се позачудих къде са мойте 8кг 😄. При мен също е първа бременност и съм с близнаци 🫠.  

Това е снимка от току-що, след 2 пъти хапване днес. А довечера ще стане още по-голям 😀. [Бъзикам се с гаджето ми] (Бебе, аз съм като бременна 😃)

# 149
Archimind, не се тревожи, аз питах вече няколко пъти, даже и мъжа ми пита лекарите дали бебето изобщо има място да движи Joy
Всичко ще е наред, просто всяка структура е различна Hug

Общи условия

Активация на акаунт