Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 785
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Стискам палци да не е нещо притеснително 🙏 И моите вени на единия крак отзад на сгъвката около коляното много са се подули, но съдовият ми хирург ме предупреди, че така ще стане с напредване на бременността и да не се шашкам. Каза само да ида на допълнителен контролен преглед като вляза в третия триместър.

# 406
Има ли някой, който да се чувства много отпадналост?Наистина не мога да стана от леглото...В 16 седмица..

# 407
И моите вени се влошиха с тази бременност. Имам предписан чорап и щях да правя заличаване, но като решихме да имаме второ дете го отложих за след това.
Лекарят каза при нова бременност веднага да го сложа, но аз чак  онзи ден се опитах, е няма такава болка, не можах да издържа с чорапа. Мъжът ми като ме видя каза да не го слагам, ама аз нали съм упорита успях. После нямаше махане. Та мисля, че не е подходящ размер за мен, а нямам качени килограми никакви. В медицинския магазин ли не измериха правилно , не знам. Но е невъзможно да стоя с този чорап и при първа възможност ще отида до някои медицински магазин или пък ще отида отново на лекар. Моите вени не ме болят, но самата кожа ми е много призрачна и на единия крак са много видими няколко вени и капиляри.

# 408
Аз също носех чорапи към края предишната бременност , но сега лятото направо не си се представям с тези чорапи 😫

# 409
Marbellaa, отиди възможно най-скоро на преглед при съдов хирург.
Аз имам проблеми с разширени вени от повече от 10 години, съответно 4 операции на вените на двата крака и от опит казвам, че тези неща не бива да се неглижират по време на бременност.

Разбира се , че ще отида.Както споделих и миналата бременност имах такъв казус.Просто се допитвам и до други.
Още утре ще се свържа с АГ и ще го изкоментираме.
Поне този път е по-мъничка, надявам се да мина с наблюдение.

Дали можеш да качиш снимка или да ми пуснеш на лични.
Аз бая килограми качих и отвреме на време имам болка, най- вече сутрин, след като съм спала на дясната страна. Но, не съм сигурна какво е. Сега се снимах и забелязах, че отдясно има една вена, която си личи доста. Постоянна ли е болката при теб или? А, иначе вече усещам страшно придърпване, все едно ще ми се скъса кожата при корема 😄

# 410
Аз си поръчах този лосион. Малко ми е натрапчив аромата, затова не съм много редовна с мазането все още

# 411
Аз използвам на Икаров и съм много доволна. То и още е рано, за да разбера дали ще предотврати нещо, но все пак съм доволна 😁 и е хубаво при възможност да се мажем по два пъти на ден, аз все още не успявам, но ще се постарая. Simple Smile

# 412
Flower4, и аз съм с този лосион Simple Smile Временно го бях спряла в периода, когато ми ставаше лошо и повръщах, точно заради специфичния аромат, но от 1-2 седмици пак почнах и засега ми допада Simple Smile
Нирвана 2404, с маслото на Икаров се можех през първата ми бременност и нямам нито една стрия! Simple Smile Евтино е и върши работа.  Единственият недостатък е, че миризмата му някак се задържа в тъканите на дрехите - наскоро си открих една нощница от първата бременност (отпреди цели 13 г.) и честно казано още мирише на Икаров 😄

# 413
Gyul23, аз съм в 17+ 4 и понякога също имам такива дни.

# 414
Деси , на снимка не се забелязва.Но виждам , че леко се е подула като цяло кожата там.
По принцип миналия път ме пратиха на хирург , прегледа на ехограф , проходима ли е вената , кръвотока нормален ли е.Получава се от тежестта на матката.Тогава моята беше огромна , но бях и с близнаци.Бях на фраксипатин 0,4 почти до края и стягащи чорапи.След раждането нямаше и помен, но май като има такъв проблем е предпоставка за секцио.

# 415
Flower4, и аз съм с този лосион Simple Smile Временно го бях спряла в периода, когато ми ставаше лошо и повръщах, точно заради специфичния аромат, но от 1-2 седмици пак почнах и засега ми допада Simple Smile
Нирвана 2404, с маслото на Икаров се можех през първата ми бременност и нямам нито една стрия! Simple Smile Евтино е и върши работа.  Единственият недостатък е, че миризмата му някак се задържа в тъканите на дрехите - наскоро си открих една нощница от първата бременност (отпреди цели 13 г.) и честно казано още мирише на Икаров 😄

Ами явно има промяна оттогава, защото аз не съм забелязала подобно нещо за миризмата.😀

# 416
Привет и от мен по темата с маслото за тяло , аз почти винаги използвам кокосово масло за тялото след баня, това си ми е рутина. С първата бременност ползвах на Икаров 15 кг отгоре, без стрии, сега тъй като тук няма Икаров се мажа с WELEDA, до тук съм качила 3кг.
Мисля ,че някой хора са склонни към стрии и почти нищо не помага, за това пожелавам да имаме по-малко.
За сърбежа по гърди и тяло аз чак се събуждам нощем, всичко се удвоява като рамер, но така ще е Simple Smile
На мамите ,които  все още им се гади , бързо да им минава и аз бях така, ,но в един момент отминава и забравяш.

# 417
Marbellaa , лесно ли слагаше чорапа/чорапите? До къде стигаха? Моят е като цял чорап, но дали изобщо да не е подходящ. 2 компресия е, немски някаква хубава марка го бях взела. Чудя се и дали е подходящ защото тогава искаше да маха капилярите и да свива вените с процедура и ми го беше изписал веднага след нея да го нося. Ще взема да питам имам приятелка работи в медицински магазин, че не ми се ходи сега и на този специалист. А след месец-два ще отида и там. То е хубаво да с е погледне от лекар.

# 418
Marbellaa , лесно ли слагаше чорапа/чорапите? До къде стигаха? Моят е като цял чорап, но дали изобщо да не е подходящ. 2 компресия е, немски някаква хубава марка го бях взела. Чудя се и дали е подходящ защото тогава искаше да маха капилярите и да свива вените с процедура и ми го беше изписал веднага след нея да го нося. Ще взема да питам имам приятелка работи в медицински магазин, че не ми се ходи сега и на този специалист. А след месец-два ще отида и там. То е хубаво да с е погледне от лекар.

Моите бяха до горе до свивката на бедрата , не помня коя компресия , може би 1, но тегаво си се слагат , особено с големия корем.

# 419
Аз ползвам този, след дълги проучвания и четене на мнения 😂 Да си призная не съм редовна с мазането все още, просто си забравям.. Утре съм 17г.с точно и ми е първа бременност, както съм споменала и само на мен ли корема ми е адски голям и вече и супер кръгъл за тази ранна седмица 🤦🏻♀ Или, защото си хапвам добре и не съм имала повръщане до сега или гадене, освен кризите и вируса, които в началото избутах някак 😆

Общи условия

Активация на акаунт